Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #20 : 01 Kwietnia 2013, 22:31:01 » |
0
|
Jest lepiej, ale wciąż brak dynamiki. Z producentów dynamicznych pojazdów obecnie budowanych na czoło wysuwa się PESA ze swym mającym odzwierciedlenie w bryłach produkowanych maszyn logiem. Może połączyć poszczególne linie poziome takimi parabolicznymi wstawkami jakie widać w logo PESY?
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #21 : 01 Kwietnia 2013, 22:35:42 » |
0
|
Kucyk a jak tam logo co narysowałeś?? Pasowało by je wstawić w te kółeczko??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
BarteG
Młotkowy

Długość toru:: 63 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #22 : 01 Kwietnia 2013, 22:40:04 » |
+1
|
Czy tylko mnie ten schemat przypomina opcję z kutachem sprzed kilku stron  ? EDYTA: Wybaczcie, musiałem 
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Kwietnia 2013, 22:46:11 wysłane przez BarteG »
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #23 : 01 Kwietnia 2013, 22:45:25 » |
0
|
Każdy może sobie wyobrażać co innego. Proponuje jednak skupić się na hipotetycznym malowaniu według wzoru z dyrektywy.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #24 : 01 Kwietnia 2013, 23:07:47 » |
+2
|
O, faktycznie. Pasuje niemal idealnie. No kto by pomyślał... 
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #25 : 01 Kwietnia 2013, 23:16:20 » |
+3
|
No i pomyśleć że ten schemat został narzucony przepisami...
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #26 : 01 Kwietnia 2013, 23:26:29 » |
+5
|
Hehehe, większość, jak widzę, połapała się że całość dyrektywy była żartem pierwszokwietniowym. Za wprowadzenie niektórych szanownych Kolegów w błąd nie zamierzam jednak przepraszać, wszak Prima aprilis jest ogólnie przyjętym zwyczajem.
A teraz na poważnie i w temacie malowania: w sumie to rację ma Piottr który napisał że o wszystkim i tak zadecyduje operator. I nie musi się on słuchać głosów z zewnątrz. Ale jako że akurat to ja jestem tym operatorem to powiem tak: zdecydowałem. Nie na malowanie SP, nie na kolorystykę beż-czrewień. Zdecydowałem na malowanie jakie zaprezentował właśnie 2xm. I jest to moja nieodwołalna decyzja.
Panowie, heh, wiecie dobrze że samochód jest przedłużeniem męskości. Samochód - a co dopiero lokomotywa!
Wątek uważam za wyczerpany i proszę administrację o zamknięcie jego.
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #27 : 01 Kwietnia 2013, 23:33:57 » |
+2
|
No i pomyśleć że ten schemat został narzucony przepisami... Wychodzi na to, że jakie przepisy takie malowanie 
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #28 : 01 Kwietnia 2013, 23:40:38 » |
0
|
Panowie, heh, wiecie dobrze że samochód jest przedłużeniem męskości. Samochód - a co dopiero lokomotywa!
Ale z tego co słyszałem to im większy samochód tym mniejsza męskość wiec.....
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
fink
Czytelnik
Długość toru:: 3 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #29 : 01 Kwietnia 2013, 23:48:05 » |
-1
|
A teraz na poważnie i w temacie malowania: w sumie to rację ma Piottr który napisał że o wszystkim i tak zadecyduje operator. I nie musi się on słuchać głosów z zewnątrz. Ale jako że akurat to ja jestem tym operatorem to powiem tak: zdecydowałem. Nie na malowanie SP, nie na kolorystykę beż-czrewień. Zdecydowałem na malowanie jakie zaprezentował właśnie 2xm. I jest to moja nieodwołalna decyzja.
Zacna to decyzja, znając Cię wierzę, że malowanie będzie zrobione po bożemu 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #30 : 02 Kwietnia 2013, 11:16:23 » |
0
|
Dziś drugi dzień kwietnia, zatem już na poważnie. Bardzo dziękuję Kolegom za możliwość porobienia sobie na Wielkanoc jaj na twardo, na miękko, ale czas wrócić do życia, a co za tym idzie do ustalenia wzoru maalowania. Żarty wczoraj przedstawione w postaci UIC, dyrektywy i ostatecznego, nieodwołalnego malowania w kutachy oczywiście proszę wydzielić do hajdparku.
|
|
|
|
|
|
|
|