sinyou135
Młotkowy

Długość toru:: 85 m
W terenie
|
 |
« : 20 Grudnia 2013, 20:08:37 » |
0
|
Witam kolegów, poszukuję tego konkretnego odcinka z tego cyklu http://www.eu07.pl/~wojtazz/dokument.phppozycja nr 26. Nie znalazłem go na necie i niestety nie było mi dane go obejrzeć . Pamiętam jak tata nagrywał mi je na vhs jak chodziłem do podstawówki.
|
|
|
|
|
|
|
werner18
Młotkowy

Długość toru:: 86 m
W terenie
Brudno! Rozpuścił was Mechanik!
|
 |
« Odpowiedz #1 : 29 Stycznia 2014, 00:21:39 » |
0
|
No witaj kolego
Posiadam ten materiał, ale nie w całości tzn. tak jak na stronie 9 minut 22 sekundy. Jeśli zechcesz okrojoną wersję, podaj e-maila (zmieści się).
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #2 : 29 Stycznia 2014, 13:15:23 » |
0
|
A ile oddcinków liczył ten cykl i jakie kolejki w ramach niego zostały przedstawione. Widziałem jedynie 2 czy 3 odcinki na YT bodaj z Mławą i Rogowem oraz chyba z Ełkiem.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #3 : 29 Stycznia 2014, 13:33:50 » |
0
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #4 : 29 Stycznia 2014, 14:10:31 » |
0
|
Opis: Dokumentalny film zrealizowany przez szczecińską telewizję ukazujący historię i dzień dzisiejszy pomorskich wąskotorówek Nie wiem, czy chodzi o ten sam materiał. Wskazany przez Andrzeja został wyprodukowany przez TVP Koszalin (chyba, że tą telewizję potraktowano jako podrzędną do Szczecina).
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #5 : 29 Stycznia 2014, 14:14:18 » |
0
|
Możliwe, że mówimy o dwóch różnych cyklach. Wieczorem sprawdzę na komputerze w domu, czy rozmawiamy o tym samym. Dzięki za info!
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #6 : 29 Stycznia 2014, 14:17:36 » |
+5
|
Krośniewice, Piaseczno ( "Najdłuższe linie") Słupsk ( "Wielcy nieobecni") Pomorskie ( "Narodziny ciuchci") Ełk ( "Ełckie wędrowanie") Bieszczady ( "Kolejka leśna") Gniezno, Źnin ( "Turyści, buraki i legendy") Żuławy ( "Gsański ekspres") Mława, Rogów ( "Kolej polowa") Krakulice, Białośliwie, Bydgoszcz, Maltanka, Sochaczew ( "Więksi i mniejsi bracia") Poza pierwszą wszystkie przed chwilą wskazał Andrzej. Na pewno był jeszcze odcinek "Pyrlandia" - Środa, Śmigiel (?), ale nie mogę go znaleźć. Nie przypominam sobie innego podobnego cyklu. Też gdzieś powinienem mieć na VHS - pamiętam, że na TVP leciał w środku nocy.
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #7 : 29 Stycznia 2014, 15:17:42 » |
+1
|
Ciekawostka z reportażu o Piasecznie: Na pętli autobusowej widać jeszcze przewody trolejbusowe a obok już czynną stacje Metra. Taki stan można było zobaczyć tylko przez kilka miesięcy po otwarciu metra!
|
|
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #8 : 29 Stycznia 2014, 15:59:52 » |
+1
|
Środę i Śmigiel mam w .avi na CD - dorzucę do kolekcji, tylko muszę tego poszukać.
|
|
|
|
|
|
|
werner18
Młotkowy

Długość toru:: 86 m
W terenie
Brudno! Rozpuścił was Mechanik!
|
 |
« Odpowiedz #9 : 29 Stycznia 2014, 18:30:44 » |
0
|
Filmu o którym mowa w nazwie tematu, nie ma pod żadnym z powyższych linków.
|
|
|
|
|
|
|
Ptr
|
 |
« Odpowiedz #10 : 29 Stycznia 2014, 18:54:55 » |
+1
|
"Kolejki" to nazwa całej serii. Każdy z odcinków ma też swój własny tytuł. W czołówce każdego z odcinków podlinkowanych przez 2xm jest zarówno tytuł serii jak i po chwili wstępu tytuł danego odcinka. A kto to nakręcił? TVP S.A. odział w Szczecinie - zespół w Koszalinie.
|
|
|
|
To jest przekaz.
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #11 : 30 Stycznia 2014, 01:08:25 » |
0
|
Ciekawostka z reportażu o Piasecznie: Na pętli autobusowej widać jeszcze przewody trolejbusowe a obok już czynną stacje Metra. Taki stan można było zobaczyć tylko przez kilka miesięcy po otwarciu metra!
Nieprawda. Trolejbusy skasowano w 1995 roku, a sieć trakcyjna została kompletnie zdemontowana dopiero w zimie 1999/2000. Natomiast budynek Dworca Południowego został rozebrany pod koniec grudnia 2000.
|
|
|
|
|
|
|
sinyou135
Młotkowy

Długość toru:: 85 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 01 Lutego 2014, 19:34:03 » |
0
|
o kur... Moje rodzinne miasto w pierwszej minucie, szkoda że początek programu ucięty,.... obawiałem się że będzie więcej o gryfickiej niestety. Dzięki za film kolego
|
|
« Ostatnia zmiana: 01 Lutego 2014, 21:35:32 wysłane przez sinyou135 »
|
|
|
|
|
|