Ze swojej strony dodam że przejazd ten został zorganizowany przez FKWP wspólnie z SSKS obie organizacje z Warszawy.Co ciekawe były dwa warianty uczestnictwa w tej imprezie tzn.przejazd pociągiem K.K.D. na trasie Krośniewice-Ozorków-Krośniewice lub drugi ciekawszy dowózł uczestników wynajętym autokarem Warszawy do Łodzi , dalej przejazd tramwajem typu 803N do pętli w Ozorkowie , dowóz do stacji Ozorków przejazd wraz z uczestnikami wariantu pierwszego do Krośniewic,na koniec ognisko i odwóz autokarem do Warszawy.Skład wąskotorowy był prowadzony lokomotywą Lxd2-262.
Na filmie udało mi się rozpoznać następujące osoby: kolegów Pawła Szweda (prezesa FPKW) , Andzeja Tajcherta (vice prezesa FPKW),Pawła Krakowa (FPKW),Piotra Wilkowskiego (FPKW),Jakuba Szadkowskiego (FPKW) rozpoznałem samego siebie czyli nie jest ze mną jeszcze aż tak zle
, Jacka Poniewierskiego (prezesa SSKS) i naczelnika K.K.D. pana Władysława Kacprzaka.
Na koniec chciałbym podziękować koledze Dariuszowi za udostępnienie tego filmu i przywołanie miłych wspomnień z początków działalności mojej i innych ówczesnych wolontariuszy w FKPW.