Jsz
|
 |
« Odpowiedz #60 : 21 Listopada 2014, 16:19:43 » |
+9
|
Buczek, po części masz rację. Ty pracujesz w IC, jesteś " Pan Maszynista" i chwała Ci za to, ale tu jeszcze są wymagania wg " starej kolei ". Problem w tym, że teraz trwa okres przejściowy i prędzej czy później będziesz musiał dopasować się do wymagań ustawodawcy.
I moja prośba, weź się chłopie uspokój, bo takie wyśmiewanie innych to najlepiej nie służy Tobie o czym żeś się przekonał na tym forum.
Z poważaniem...
Nigdy nie tworzyłem podziałów typu maszynista a Pan maszynista, czy też maszynista jeżdżący kiblem wokół pałacu kultury a ten co ciąga towary po 3200 na haku a kończąc tym co jeździ 160km/h ekspresami i oczywiście nie można zapomnieć o maszynistach wąskotorowych. Boli mnie jednak cały czas podejście naszych szanownych ustawodawców oraz ciśnienie jakie nakładają na bezpośrednich zwierzchników aby każdego robić na siłę maszynistą. OK, wśród licencjatów znajdzie się 1%, góra 3% ludzi kumatych ale reszta to debile, którzy powinni dalej kroić te szynki w masarni lub murować ściany zgodnie z tym jakie mają wykształcenie!!! Mam nadzieje, że ludzie w przedziale 1-3% będą wiedzieli, że to o nich chodzi i się na mnie nie obrażą Grzesiu Fidler podzieli moje zdanie jak 99% środowiska spoza tej patologi zwanej licencją. Zapytam tylko co ten post ma wspólnego z tematem wojny polsko-mikoskiej na KKD,może czas utworzyć nowy wątek pt".Lepsi i gorsi maszyniści czyli licencjant vs. prawdziwy maszynista-cokolwiek to znaczy".
|
|
|
|
Jakub Szadkowski
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #61 : 21 Listopada 2014, 19:02:58 » |
+1
|
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #62 : 21 Listopada 2014, 22:04:29 » |
-1
|
Jsz, zaczęło się od mandatu za jazdę drezyną bez uprawnień, a potem tak normalnie, po polsku...
Buczek, niestety czasem słowo pisane nie oddaje kompletnej woli przekazu. Dzięki za doprecyzowanie. Pozdrawiam i zielonych życzę...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #63 : 17 Lutego 2015, 08:25:37 » |
+1
|
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #64 : 17 Lutego 2015, 21:21:40 » |
+1
|
Dramat, w którym miejscu takie ubytki?
|
|
|
|
|
|
|
AndrzejPx48
Młotkowy

Długość toru:: 102 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #65 : 17 Lutego 2015, 21:42:58 » |
+3
|
Jaki dramat?Zagospodarowanie mienia porzuconego. Złodziejstwo w miejscu gdzie nikt nie widzi. Inaczej; wiedzą wszyscy naokoło,ale obowiązuje miejscowa omerta.Skoro właściciel się nie interesuje,to miejscowy jak najbardziej skorzysta. Tych szyn trzeba szukać w pobliskich nowo wybudowanych domach ,,biednych'' gospodarzy.
|
|
|
|
Kleję kolej w kartonie.
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #66 : 17 Lutego 2015, 22:17:47 » |
+2
|
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #67 : 17 Lutego 2015, 22:28:02 » |
+1
|
To nie dramat. To katastrofa, Armageddon...
|
|
|
|
|
|
|
AndrzejPx48
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #68 : 17 Lutego 2015, 22:39:12 » |
+5
|
A czego się spodziewałeś? Że tam poleży tor? Jak działałem w Dobrem to szyny znikały w ciągu doby,a kolejarze smiali się w twarz. Policja nie reagowała. Trzeba zapomnieć o tym regionie,że była tam kolej. Podziwiam zapał i determinację chłopaków,że tną krzaki mimo ubytków,ze świadomością że tam raczej nic nie pojedzie.
|
|
|
|
Kleję kolej w kartonie.
|
|
|
ArturM
Czytelnik
Długość toru:: 1 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #69 : 18 Lutego 2015, 16:10:53 » |
+5
|
A czego się spodziewałeś? Że tam poleży tor? Jak działałem w Dobrem to szyny znikały w ciągu doby,a kolejarze smiali się w twarz. Policja nie reagowała. Trzeba zapomnieć o tym regionie,że była tam kolej. Podziwiam zapał i determinację chłopaków,że tną krzaki mimo ubytków,ze świadomością że tam raczej nic nie pojedzie.
Tak, mamy tego świadomość, ale jako prawdziwi pasjonaci nadal wierzymy i działamy... Chociażby na jakąś drezynę... No niestety jest to długi odcinek, przez tę parę lat "niedoglądany" itd. I jest jak jest. Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #70 : 18 Lutego 2015, 17:02:55 » |
+2
|
To nie dramat. To katastrofa, Armageddon... Należy dodać że nie każda kropka/kreska to ubytek. Ubytki to kolor żółty, czerwony to zalany lub rozebrany przejazd. Niebieskie kropki oznaczają do kąd dojeżdżała drezyna. Braku je tylko dat przy nich. Odnośnie odkrzaczania to czy w pobliżu nie ma jakieś firmy posiadającej rębak?? Niedaleko mnie jest taka (choć ledwie plącze) która wycina krzaki i je zabiera. Początkowo jeszcze płacili za te drzewno ale teraz już tylko za sprzątnięcie.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #71 : 18 Lutego 2015, 18:57:25 » |
+2
|
Należy dodać że nie każda kropka/kreska to ubytek. Ubytki to kolor żółty, czerwony to zalany lub rozebrany przejazd. Niebieskie kropki oznaczają do kąd dojeżdżała drezyna. Braku je tylko dat przy nich. Tak, to prawda - nie dodałem tej istotnej sprawy. Na okol brakuje jakieś 200-250 metrów szyn łącznie z Boniewem.
|
|
|
|
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #72 : 30 Czerwca 2015, 10:57:47 » |
+2
|
Z ogromną przyjemnością, satysfakcją i radością informujemy, że podczas wczorajszej sesji Rady Miasta Łęczyca uchwalono decyzję o przejęciu Krośniewickiej Kolejki Wąskotorowej 
|
|
|
|
|
|
|
AndrzejPx48
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #73 : 30 Czerwca 2015, 11:02:22 » |
+3
|
Obym był złym prorokiem i nie skończyło się to przejęcie rozbiórką.
|
|
|
|
Kleję kolej w kartonie.
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #74 : 30 Czerwca 2015, 11:23:04 » |
+2
|
Rozbiórką? Nie z tym burmistrzem. Ten jest prokolejkowy  A kolejka jest w rejestrze.
|
|
|
|
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #75 : 30 Czerwca 2015, 13:49:28 » |
-1
|
Przejęcie kolejki to jedno jednak kasa na nią to druga istotna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #76 : 30 Czerwca 2015, 14:28:49 » |
+2
|
Kasa - kasą, tabor - taborem, a pomysł do czego ta kolej miała by służyć miastu Łęczyca jest? Tutaj może być prawdziwy problem...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #77 : 30 Czerwca 2015, 14:39:55 » |
0
|
W jakim zakresie kolejka zostanie przekazana? Torowisko, budynki, tabor?
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #78 : 30 Czerwca 2015, 15:49:04 » |
+3
|
Rozbiórką? Nie z tym burmistrzem. Ten jest prokolejkowy  A kolejka jest w rejestrze. Bydgoszcz - Koronowo też było w rejestrze. Zajezdnia tramwajowa w Łodzi też... Urzędnikom trzeba patrzyć na ręce.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #79 : 30 Czerwca 2015, 18:16:06 » |
-1
|
Bydgoszcz - Koronowo też było w rejestrze. Zajezdnia tramwajowa w Łodzi też... Urzędnikom trzeba patrzyć na ręce.
Andrzeju, a co Ty wiesz o zajezdni Dąbrowskiego??? Bierzgalski, pozbył się jej w sposób niezgodny z prawem. Wyrok jest od kilku dni. http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/3914813,zburzenie-zajezdni-przy-dabrowskiego-roman-b-uslyszal-wyrok-zdjecia,id,t.htmlPrzejęcie kolejki to jedno jednak kasa na nią to druga istotna sprawa.
Tym się nie martwcie - będzie. Kasa - kasą, tabor - taborem, a pomysł do czego ta kolej miała by służyć miastu Łęczyca jest? Tutaj może być prawdziwy problem...
Kolej może m. in. jeszcze bardziej uatrakcyjnić turystycznie Łęczycę. My w tym temacie też nie próżnujemy.
|
|
|
|
|
|
|
|