Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:24:53 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Parowozjada Chabówka 2014  (Przeczytany 8241 razy)
Bogdan_KRK
Zawiadowca
Długość toru:: 435 m

W terenie W terenie

« : 23 Sierpnia 2014, 22:50:54 »
0

Witam. Czy ktoś z kolegów z TZF zaszczycił swoją obecnością tą (tę?) imprezę. Pytam z ciekawości. Ja sam oczywiście byłem,ale poszukuję innych opini.  Z politowaniem Pozdrawiam. Bogdan

"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
Kamil P
Nowicjusz
*
Długość toru:: 12 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 24 Sierpnia 2014, 10:03:27 »
0

Byłem.Jakiegoż rodzaju opinia Cię interesuje? tj. do czego dokładniej ma się odnosić?

"Mechanik rdzewieje szybciej niż maszyny którymi się zajmuje"
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #2 : 26 Sierpnia 2014, 16:16:49 »
+5

Parowozjada z roku na rok co raz to gorsza.
Począwszy od tego, że totalnie nie było organizacji. Ludzie pałętali się w poszukiwaniu parowozów a te stały za płotkami pilnowanymi przez ochronę przez pół dnia. Warunki sanitarne - żenada! Drużyny myły się w starej łaźni na brudnych drewnianych podestach w średnio ciepłej wodzie a jak jeden z Naszych poszedł na pseudo hotel na pierwsze piętro to wielmożny pan naczelnik go wygonił w kilku "ciepłych" słowach.
Generalnie 20h jazdy z parowozem po to by pojechać jak małpa w cyrku w tą i z powrotem na paradzie przez 20 minut.
Do zwiedzania był udostępniony jeden parowóz (czeski) a przejażdżki w PEŁNEJ LUDZI kabinie maszynisty kosztowały 5zł.
Z głosów tłumu słyszało się niecenzuralne słowa jak i pytania gdzie jest TV bo pewien Pan chciał wyrazić swój sprzeciw.
Impreza polegała głównie na czekaniu, oczekiwaniu i nudzie oraz gotowaniu wody w parowozie z dala od ludzi.

Hasło przewodnie: "Tylko półgłówki jeżdżą do Chabówki"

Ptr
Minister
Długość toru:: 1106 m

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #3 : 26 Sierpnia 2014, 16:48:32 »
+1

Dla tego właśnie nie jeżdżę na takie impry

To jest przekaz.
Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 26 Sierpnia 2014, 17:31:11 »
+1

Dla tego właśnie nie jeżdżę na takie impry

Dokładnie, lepiej podoglądąć swojego dziurawego cyrku i nakarmić głodne, tj. pomalować swoje zardzewiałe małpy ;-).

Pozdr.<br />CAr.<br />
sarna
Zawiadowca
Długość toru:: 320 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 26 Sierpnia 2014, 17:44:35 »
0

Byłem w Chabówce, ale nie na parowozjadzie. I cieszę się - mniej tłoku, mniej bałaganu. Można spokojnie pooglądać eksponaty, i spokojnie bez tłoku przejechać się pociągiem. Ja wolę w ten sposób 
Kamil P
Nowicjusz
*
Długość toru:: 12 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 26 Sierpnia 2014, 19:02:57 »
0

Nie wiem jak to wyglądało od strony obsługi ale z jednym się z Axel'em absolutnie zgodzę... Odgrodzenie eksponatów i pozostawienie do dyspozycji zwiedzającym raptem 6~7 nieczynnych parowozów to porażka. Zalatywało odpustem.

Pamiętając jedną z edycji wstecz...poszło w złą stronę.

"Mechanik rdzewieje szybciej niż maszyny którymi się zajmuje"
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #7 : 27 Sierpnia 2014, 11:51:52 »
+2

Najlepsza jaką pamiętam odbyła się w Rabce Zaryte. Pociągi retro, różne składy, towarowe, osobowe, fotostopy dla Mikoli etc
A tu? Ty42 wysunął się z jednym towarowym obdrapanym składem w stację, OKz32 pojechała z Vipami a 42-24 z retro do Mszany.
Generalnie z moich odczuć parowozjada była przykrywką dla imprezy dla Vipów i okazją do % dla nich a sama część dla gawiedzi bardziej była koncertem Country ze stojącymi w tle zimnymi parowozami.
Bogdan_KRK
Zawiadowca
Długość toru:: 435 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 27 Sierpnia 2014, 19:56:31 »
+1

Witam. Przepraszam,że nie doprecyzowałem pytania
Byłem.Jakiegoż rodzaju opinia Cię interesuje? tj. do czego dokładniej ma się odnosić?
Akurat miałem nawał innych spraw i nawet nie zaglądałem na TZF. W międzyczasie pojawiły się opinie,które są podobne do mojej. Odwiedziny Skansenu podczas takiej imprezy mijają sie z celem. Co roku ,teren dla odwiedzających zmniejsza się na rzecz strefy VIP. No cóż każdy organizator ma swoje prawa. Ale jak napisał AXEL ,nawet czynnych uczestników miano "gdzieś" . Ale jest jeden "plus dodatni". Zabezpieczenie z roku na rok coraz lepsze. Ochrony jak na stadionie podczas meczu ligowego nielubiących się klubów. Tylko wykonanie jakiegoś normalnego zdjęcia (bez zielonych,pomarańczowych kamizelek) wymagało oddalenia się od Skansenu.Co uczyniłem razem z Kol.Maciejem i to pomogło. Wykonalismy sporo zdjęć na szlaku i na stacji Chabówka. I myślę,że kolejną Parowozjadę zaliczę bez odwiedzania Skansenu. Szkoda nerwów. Pozdrawiam. Bogdan

"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
aronek
Zawiadowca
Długość toru:: 310 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 28 Sierpnia 2014, 10:21:11 »
0

To ja bym poprosił jeszcze o informację, co to jest TZF
Marcin117
Minister
Długość toru:: 1020 m

W terenie W terenie

Student - Drezyniarz

« Odpowiedz #10 : 28 Sierpnia 2014, 12:31:11 »
0

To Zacne Forum

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!