Klub FPKW
Czytelnik
Długość toru:: 6 m
W terenie
|
 |
« : 30 Czerwca 2005, 22:48:33 » |
0
|
W dniach 16-24 lipca 2005r. zapraszamy wszystkich Miłośników Kolei do pomocy na Rogowskiej Kolei Wąskotorowej. W programie m. in.: - ciąg dalszy prac przy remoncie MBd1 - renowacja zewnętrzna 1Aw z Piotrkowa - renowacja Px48-1911 - kończenie remontu peronu na przystanku Rogów Osob. Wąsk. - na szlaku - walka z roślinnością ruderalną (krzaki). Zapewniamy bazę noclegową (zabierz własny śpiwór) i sanitarną (prysznice, toalety), oraz niesamowitą atmosferę i długie wieczorne kolejowe rozmowy. W zamian za okazaną pomoc w sobotę 23 lipca zostanie zorganizowany dla wolontariuszy przejazd składem cukrowniczym (Lyd1+węglarki cukrownicze, w razie kiepskiej pogody zabieramy 1Aw, obowiązuje składka na paliwo i mechanika, dla przybyłych tylko na przejazd cena komercyjna). Ze względów organizacyjnych proszę o wcześniejsze deklaracje obecności mailem lub na forum.
Zapraszam Adam Wawrzyniak
|
|
|
|
KLUB FUNDACJI POLSKICH KOLEI WĄSKOTOROWYCH
|
|
|
Michał
Młotkowy

Długość toru:: 55 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 01 Lipca 2005, 00:18:39 » |
0
|
Jakby był transport z Warszawy to ja bardzo chętnie 
|
|
|
|
Ciasne tory???............... wąskie tory
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #2 : 02 Lipca 2005, 08:29:03 » |
0
|
Czy możesz sprecyzować datę swojego pobytu? Czy byłby to cały tydzień czy tylko kilka dni? Jeżeli będzie ktoś wtedy jechał z Warszawy do Rogowa to Cię poinformuję.
S posdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #3 : 08 Lipca 2005, 12:05:42 » |
0
|
Spodziewałm się tak dużego odzewu. No cóż, widocznie większość MK to internetowi teoretycy którzy są silni tylko w gębie. Potrafią snuć wizje tworzenia jakiś stowarzyszeń ratujących koleje wąskotorowe. A jak przychodzi co do czego to nagle milkną. Liczba nawróceń z klawiatury na szlifierki, młotki i pędzle jest znikoma. A szkoda...
S posdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #4 : 08 Lipca 2005, 12:30:17 » |
0
|
Liczba nawróceń z klawiatury na szlifierki, młotki i pędzle jest znikoma. Ale jest niezerowa i to jest najważniejsze! Ja z kolei mam problem w drugą stronę. No chyba że w tygodniu zamiast do pracy to przyjadę do Rogowa 
|
|
|
|
|
|
|
Ryflak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : 08 Lipca 2005, 15:01:58 » |
0
|
No cóż, widocznie większość MK to internetowi teoretycy, którzy są silni tylko w gębie. A jak przychodzi co do czego, to nagle milkną. Liczba nawróceń z klawiatury na szlifierki, młotki i pędzle jest znikoma. Ale jest niezerowa i to jest najważniejsze! Ja jestem dobrym przykładem tego, jak ostatnio klawiaturę zamieniłem na skrobak w skierniewickiej Parowozowni. Wiem, że Koledzy bardzo chcieliby, abym pojawił się w charakterze siły roboczej w Rogowie, w Starachowicach, ale ja wybrałem Skierniewice. Może dlatego, że z Warszawy mam tam najbliżej. Tylko się nie obraźcie.
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #6 : 08 Lipca 2005, 15:59:08 » |
0
|
Nikt się z tego powodu nie obrazi. Ważne, że robisz w realu. I BĘDZIESZ ROBIŁ. Z czasem dla odmiany może odwiedzisz Rogów albo Starachowice. Bo oczywiście, zapraszamy.
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #7 : 08 Lipca 2005, 16:34:00 » |
0
|
Karczmiska również zapraszają wszystkich chętnych do pomocy i oczekujący kolejowych wrażeń  Grzegorz Sykut/NKD
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #8 : 08 Lipca 2005, 16:49:31 » |
0
|
Hehe jak sie wszyscy na Ryflaka rzucili z zaproszeniami, a niedawno jeszcze nikt go nie chcial znac  Nie chcac byc gorszy rowniez zapraszam ryflaka do nas na NKD - jeslki jest chetny do pracy Gsykut/NKD
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #9 : 08 Lipca 2005, 18:37:03 » |
0
|
Jeżeli chce pomagać to czemu nie. Każdemu należy dać szansę. Każdy może się zmienić.
S posdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #10 : 08 Lipca 2005, 20:38:47 » |
0
|
Ja jestem dobrym przykładem tego, jak ostatnio klawiaturę zamieniłem na skrobak w skierniewickiej Parowozowni
O jej, jedna skroma dniówka, a tyle postów ;-) Teraz musisz wyrównać proporcje ;-). Gruz czeka :-D
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
Michał
Młotkowy

Długość toru:: 55 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 08 Lipca 2005, 20:59:49 » |
0
|
Czy możesz sprecyzować datę swojego pobytu? Czy byłby to cały tydzień czy tylko kilka dni? Jeżeli będzie ktoś wtedy jechał z Warszawy do Rogowa to Cię poinformuję.
S posdravem Adam Oczywiście mówimy o całym tygodniu. Pozdro Michał
|
|
|
|
Ciasne tory???............... wąskie tory
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #12 : 15 Lipca 2005, 17:30:16 » |
0
|
Dziś pojechała do Rogowa część łódzkiej ekipy. Wyjechali z małymi problemami, bo odwołano kilka pociągów osobowych z powodu mizernej przepustowości odcinka w Lipcach, ale jakoś dojadą. Mam nadzieję  . Tak więc na stacji w Rogowie już ktoś urzęduje i można śmiało przyjeżdżać S posdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #13 : 23 Lipca 2005, 03:50:12 » |
0
|
Info z ostatniej chwili - z powodu braku zainteresowania pociag specjalny z wagonami cukrowniczymi odwołany.
|
|
|
|
|
|
|
Michał Z
|
 |
« Odpowiedz #14 : 25 Lipca 2005, 10:12:52 » |
0
|
Niniejszym w imieniu FPKW dziękuję wszystkim przybyłym na pracowity tydzień w Rogowie. Wspólnie udało nam się znacznie posunąć do przodu prace nad wagonem motorowym MBd1 - jest już oczyszczony, naprawiony i złożony cały układ mechaniczny hamulca, w tym cylindry hamulcowe. W wagonie osobowym 1Aw piotrkowskim zostały zaspawane wszystkie dziury w pudle a całość zaszpachlowana i wyrównana i oczekuje teraz na sprzyjającą pogodę do malowania. Wreszcie zostały wykończone prace malarskie przy nowym letniaku, dzisiaj pierwszy raz wyruszył na szlak! Poza tym udało się na odcinku ok. 400 m zlikwidować krzaki w koronie torowiska. No i tysiąc drobniejszych spraw, jak choćby pomoc przy pociągu gospodarczym do Białej  Jeszcze raz wielkie dzięki  Pozdrawiam, Michał
|
|
|
|
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #15 : 27 Lipca 2005, 17:51:51 » |
0
|
Dodam że dla niektórych pracowity tydzień przeciągnął się do wtorku (26.07)  Wolontariusze uzupałniali wkręty i podkładki w okolicach Konopnicy. S posdavem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Ryflak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : 29 Lipca 2005, 12:32:03 » |
0
|
Czy w najbliższą sobotę ( 30 lipca) będą prowadzone jakieś prace w Rogowie ? Miałem bowiem zamiar przyjechać pociągiem i trochę pomóc przy lokomotywowni: - przy remoncie MBd1 - renowacji zewnętrznej 1 Aw z Piotrkowa Tryb. - renowacji Px48-1911 - kończenie remontu peronu na przystanku Rogów Osob. Wąsk. - a może na szlaku - walka z roślinnością ruderalną (krzaki). Tak mniej więcej, o której mogę się rano zjawić przed szopą w Rogowie ?
|
|
|
|
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #17 : 29 Lipca 2005, 19:19:41 » |
0
|
- przy remoncie MBd1 - renowacji zewnętrznej 1 Aw z Piotrkowa Tryb. - renowacji Px48-1911 - kończenie remontu peronu na przystanku Rogów Osob. Wąsk. - np. na szlaku - walka z roślinnością ruderalną (krzaki).
Tak mniej więcej, o której mogę się rano zjawić przed szopą w Rogowie ?
brawo ! to jeszcze zapraszam do Jędrzejowa i Stawian Pińcz. na: - renowację wagonów - prace na szlaku (wycinka krzaczorów) - zrobienie galerii fotograficznej
|
|
|
|
|
|
|
Ryflak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : 29 Lipca 2005, 23:11:41 » |
0
|
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie 
|
|
|
|
|
|
|
Michał Z
|
 |
« Odpowiedz #19 : 30 Lipca 2005, 23:55:10 » |
0
|
Czy jest ktoś w stanie odpowiedzieć na moje pytania ? tak, odpowiedz brzmi: tak Przepraszam, że dopiero teraz, ale zasadniczo my działamy w realu, i zdarza się często, że nikt z nas nie ma czasu śledzić forum na bierząco, albo po prostu nie ma ku temu możliwości, bo jest w Rogowie właśnie  pozdr M
|
|
|
|
|
|
|
|