Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 08:00:00 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: WM5-988  (Przeczytany 7748 razy)
Ryflak
Gość
« : 03 Sierpnia 2005, 23:00:44 »
0

Witam.
Mam do Was pytanie:

Do czego potrzebny jest Wam Wózek motorowy normalotorowy typu WM5 produkcji ZNTK Wrocław (nr fabr. 988) ?

Chyba nie zamierzacie go przekuwać :lol:

Rozumiem, że jako eksponat do tworzonego Skansenu Kolei Leśnej w Pionkach.

Tylko co on ma wspólnego z Koleją Leśną ? Chichot
fidzio
Gość
« Odpowiedz #1 : 04 Sierpnia 2005, 06:33:11 »
0

Cytat: "Ryflak"
Witam.
Mam do Was pytanie:

Do czego potrzebny jest Wam Wózek motorowy normalotorowy typu WM5 produkcji ZNTK Wrocław (nr fabr. 988) ?

Chyba nie zamierzacie go przekuwać :lol:

Rozumiem, że jako eksponat do tworzonego Skansenu Kolei Leśnej w Pionkach.

Tylko co on ma wspólnego z Koleją Leśną ? Chichot

Generalnie zawsze marzyliśmy o profesjonalnej podstawce pod kwiaty i właśnie "wuempiątka" jest zwieńczeniem naszych marzeń Chichot
A mowiąc poważnie to nie zamierzamy go przekuwać, ale była mozliwosc zakupienia owego wózka więc nie moglismy pozwolic na to zeby jedna z ostatnich drezyn tego typu poprostu pocieto na zlom bo bmy zbieramy tylko tabor waskotorowy. A co do kolei lesnej to 30% naszego taboru nie ma nic wspolnego z koleja lesna
Mikołaj
Młotkowy
**
Długość toru:: 71 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 29 Listopada 2005, 00:32:16 »
0

Co ja bym dał by taka drezynę mieć w Grodzisku Wlkp. Śni mi się ona po nocach... ale niestety pozostało mi tylko wspomnienie takiej drezyny. W Grodzisku ostały się jeszcze 3 wózki torowe od WM5, brakuje jedynie drezyny!! A może nawiążemy współprace i wspólnymi siłami pozwolimy by wasza WM5 służyła np. w depozycie na Grodziskiej Kolei Drezynowej... co wy na to??

Z chęcią mógłbym zająć się tym tematem !!

Pozdrawiam Mikołaj

Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 29 Listopada 2005, 09:29:39 »
0

Cytat: "Mikołaj"
A może nawiążemy współprace i wspólnymi siłami pozwolimy by wasza WM5 służyła np. w depozycie na Grodziskiej Kolei Drezynowej... co wy na to??

Ja uważam to za bardzo dobry pomysł, niemniej układ musi być taki żeby obie strony na nim zyskały. Jeżeli macie parowóz na 600mm..... albo możecie zalatwić szyny S24 lub H8 w dużej ilości....
Generalnie myślę że sprawa jest do załatwienia, należy się w tym celu skontaktować z Pawłem Szwedem i zaproponować mu coś rozsądnego.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Mikołaj
Młotkowy
**
Długość toru:: 71 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 29 Listopada 2005, 11:58:22 »
0

To wspniale w końcu mamy jeden cel!! Podeśli mi na ww122@op.pl jakiś kontakt do Pawła Szweda!

Pozdrawiam

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!