Ja również lubię zajrzeć z nadzieją że coś nowego się pojawi. Dla mnie największą zaletą forum jest możliwość wrócenia do starszych informacji, łatwo je znaleźć względem FB gdzie po kilku dniach już się nie pamięta w którym miejscu ktoś coś pisał. Największą atrakcją dla mnie jak forum działało prężnie była możliwość przeczytania o prowadzonych pracach na przeróżnych kolejach, ten klimat działalności wolontariackiej sprawił że samemu się zaangażowałem w podobną rzecz. Obecnie większość kolei względem dekady temu poszła do przodu, ekipy się sprofesjonalizowały a etatowi pracownicy niekoniecznie muszą chcieć być widoczni na zdjęciach, czy też nikt nie czuje potrzeby pisać że wymieniono 10 podkładów, a dawniej kilka osób robiących to w swoim wolnym czasie cieszyło się że może się tym w podobnym gronie podzielić, wymienić uwagi. Jakichś dużych zmian też się obecnie nie spodziewam, chociaż Rogów walczy o odbudowę szlaku, Piaseczno ma szanse być po rewitalizacji używane w ruchu codziennym, ciekawe czy w Bieszczadach zostaną przywrócone odcinki do Przysłupia i Balnicy... Jędrzejów przechodzi odbudowę, Nałęczów wąsk. ma szansę wrócić na kolejową mapę Polski. Wydaje się, że koleje doszły już do granicznego momentu skracania tras i teraz jest szansa na utrzymanie tego albo nawet na lekki plus. Może kiedyś uda się dojechać do Trzebiatowa?

Edit: Balnica już wróciła w październiku.