Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 00:59:48 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Las  (Przeczytany 34652 razy)
Kordek
Nowicjusz
*
Długość toru:: 10 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #20 : 19 Listopada 2012, 14:30:57 »
0

Las'ek w "kapeluszu". Rzadko ostatnio widywany widok, możliwe że prędko go w tym wydaniu nie zobaczymy. Inna sprawa, że raczej nie ma czego żałować.
Zdjęcie z mojej dzisiejszej bytności na stacji.

Witam serdecznie. Jestem tutaj nowym użytkownikiem tego forum. Byłem w Bieszczadach w maju br. i z rozmowy z Panem Kierownikiem Wróblem dowiedziałem się, że problemem nie jest jego stan techniczny a jedynie słaba siła pociągowa. Ponoć już przy trzech wagonach (odkrytych) zaczyna mieć problemy z dojazdem do Balnicy. Zastanawiające jest to, kiedy (i czy w ogóle) zostaną sprowadzone nowe panewki do tendra KP4, które zostały pozacierane w czasie weekendu majowego  

Pozdrawiam serdecznie  
Romas
Zawiadowca
Długość toru:: 410 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 19 Listopada 2012, 14:43:05 »
0

Nowe, a raczej poprawione panewki do Kp4 już dotarły. Niestety problem nie został rozwiązany, ale wszystko jest na dobrej drodze.
Kordek
Nowicjusz
*
Długość toru:: 10 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 19 Listopada 2012, 15:03:43 »
0

To miło wiedzieć. Czytałem gdzieś, że Lxd2 ma ponoć iść do remontu albo raczej odbudowy - prawda to? Co z tymi odstawionymi Wls'ami?  Z politowaniem Są przewidzane do reanimacji, czy jak na razie Kolejka ma ważniejsze wydatki? W weekend majowy było ponoć uruchamiane wszystko to, co było możliwe do uruchomienia a i tak chętnych było momentami zbyt wielu. 

Pozdrawiam serdecznie
Romas
Zawiadowca
Długość toru:: 410 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #23 : 19 Listopada 2012, 17:41:23 »
0

To miło wiedzieć. Czytałem gdzieś, że Lxd2 ma ponoć iść do remontu albo raczej odbudowy - prawda to? Co z tymi odstawionymi Wls'ami?  Z politowaniem Są przewidzane do reanimacji, czy jak na razie Kolejka ma ważniejsze wydatki? W weekend majowy było ponoć uruchamiane wszystko to, co było możliwe do uruchomienia a i tak chętnych było momentami zbyt wielu. 

Pozdrawiam serdecznie
Wedle mojej wiedzy Lxd2 w najbliższym czasie nie będzie remontowany, bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby. Z Wls'kami sytuacja jest zbliżona, na dodatek są zwyczajnie za słabe, że o komforcie obsługi nie wspomnę.
Problemem kolejki jest nie to czym ciągać, tylko co ciągać. Mimo zakupów z lat poprzednich, kolejka cierpi na niedobór wagonów. Owszem są wagony kryte, ale są w ruchu używane tylko dwa, góra trzy. Wszyscy chcą jeździć w "letniakach" i to właśnie tych wagonów brakuje.

Gwoli ścisłości to Pan Stanisław Wróbel pełni obecnie funkcję Dyżurnego Ruchu, choć dla mnie osobiście zawsze będzie Naczelnikiem
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!