fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : 02 Września 2005, 14:11:21 » |
0
|
Walcze o ten wózek już z rok ale widocznie niektórzy wolą by to stało a nie śmigało po torach.
A zacząłeś od rozmowy z właścicielem wózka czyli Prezesem? To od niego musiałbyś zacząć negocjecje. Nikłe szanse:P bo drezyna motorowa jest w Pionkach juz na wykonczeniu.
|
|
|
|
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #21 : 02 Września 2005, 14:49:34 » |
0
|
A odnośnie zasypanego żwirem przejazdu, to można to spokojnie przekopać. Wszystko jest już załątwione. Dowiedziałem się dokładnie na ten temat i można to będzie przekopać dopiero po otrzymaniu pisemnej zgody kogos z urzedu. Czekam tylko na zgode, bo koparka juz zalatwiona:) Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do Iłży w sobotę (i nie tylko  ) Emcebob, nie róbcie tego na razie... Kolejka i tak w tym roku nie ruszy, a my zorbimy sobie wrogów w postaci wszytskich mieszkańców "za przekopem" - wiesz, jak będą nas klęli w zimę? Chłopaki, spokojnie, drezynke można przenieść nad, a zantagonizować okolicę łatwo. Potem będziemy mieli rozkręcone tory albo inne gówno. Pomyślcie. Pozdrawiam MP Ale to właśnie dlatego załatwiłęm koparkę, żeby to zrobić tak na pożadnie, żeby mogli przejeżdżać, a nie tylko przekopać się przez tory, bo to możnaby zrobić łopatami. Także nie będą kleli, bo przejazd nie będzie utrudniony. Z urzędu miasta dostaliśmy na akcję 3 łopaty "sztychówki", 5 "plantówek", 3 kilofy (bez bijaka) i swie pary grabi. Także jeżeli możecie zabrać ze sobą jakiś sprzęt to weźcie ile tylko się da, bo to pierwsza taka akcja w Iłży i nie wiem ile może przyjść osób, więc szkoda by było, gdyby nie było dla kogoś narzędzi. Byłem dzisiaj na torach i okazało się, że ta zwrotnica niedaleko stacji, która puszcza tor na nasyp, przy której została lampa jest SPRAWNA, to znaczy udało nam się ją ruszyć i przesuwa się (ale nie do końca) bez żadnego problemu, trzeba to tylko tam wykosić i ewentualnie odkopać i będziemy mieli czynną zwrotnicę. To tyle  Pozdrawiam i zapraszam.
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #22 : 02 Września 2005, 16:05:29 » |
0
|
Walcze o ten wózek już z rok ale widocznie niektórzy wolą by to stało a nie śmigało po torach.
A zacząłeś od rozmowy z właścicielem wózka czyli Prezesem? To od niego musiałbyś zacząć negocjecje. Nikłe szanse:P bo drezyna motorowa jest w Pionkach juz na wykonczeniu. a czy ta wasza drezyna to jest własnej konstrukcji czy to jest drezyna Wmc? a co ma wspólnego rama od wózka od waszej drezyny? Przeciez moja konstrukcja nie bedzie jezdzic u mnie po podwórku tylko po torach w starachowicach i byc moze po innych kolejkach. Kiedy mozna zastac tego Prezesa? juz ja z nim zatancze :wink:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : 03 Września 2005, 16:25:48 » |
0
|
A zacząłeś od rozmowy z właścicielem wózka czyli Prezesem? To od niego musiałbyś zacząć negocjecje. Nikłe szanse:P bo drezyna motorowa jest w Pionkach juz na wykonczeniu. a czy ta wasza drezyna to jest własnej konstrukcji czy to jest drezyna Wmc? a co ma wspólnego rama od wózka od waszej drezyny? Przeciez moja konstrukcja nie bedzie jezdzic u mnie po podwórku tylko po torach w starachowicach i byc moze po innych kolejkach. Kiedy mozna zastac tego Prezesa? juz ja z nim zatancze :wink: Bo drezyna robiona w pionkach jest robiona do Starachowic. Dziekuje. A po za tym wozek jest potrzebny jako wozek i nie ma sensu robic dwoch rzeczy na raz. A i nie sadze ze prezes bedzie zainteresowany takim tańcem.
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #24 : 04 Września 2005, 09:32:35 » |
0
|
Ogoniasty !!! Plan zrobienia drezyny dla Starachowic jest juz od dawna wałkowany. Ja posiadam silnik ze skrzynią od 126p (własciwie to dostalismy całego), mamy obiecane 4 odlewane koła staliwne tylko brakuje rąk do pracy... Na drezynę z Pionek nie liczyłbym. Sorry za szczerość ale jej wykończenie trwa juz tak długo że prędzej zrobimy własną. Z resztą po cholere nam drezyna którą nie będzie mozna jeździć... (przyp. ostatnią akcję z nocnym wyjazdem drezyną ręczną). Ja nadal zbieram elementy i dokumentację na drezynę na silniku od 126p.
|
|
|
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : 04 Września 2005, 09:36:52 » |
0
|
Ogoniasty !!! Plan zrobienia drezyny dla Starachowic jest juz od dawna wałkowany. Ja posiadam silnik ze skrzynią od 126p (własciwie to dostalismy całego), mamy obiecane 4 odlewane koła staliwne tylko brakuje rąk do pracy... Na drezynę z Pionek nie liczyłbym. Sorry za szczerość ale jej wykończenie trwa juz tak długo że prędzej zrobimy własną. Z resztą po cholere nam drezyna którą nie będzie mozna jeździć... (przyp. ostatnią akcję z nocnym wyjazdem drezyną ręczną). Ja nadal zbieram elementy i dokumentację na drezynę na silniku od 126p. Msyle ze jezeli skupic by sie na jednej i nie rozgrzebywac trzech 'tematow' na raz to tej jesieni pojezdzilibyscie 'pionkowska' starachowicka drezyna. Niestety nikt z ekipy starachowickiej nie pojawil sie przez cale wakacje w Pionkach zeby cokolwiek pomoc w jej wykończenu. Szkoda bo mój czas jest niestety ograniczony ile mogłem tyle zrobiłem. Dla niewtajemniczonych powiem, że drezynkę zostało pomalować i zrobić dwa okna, a z mechaniki założyć łańcuch.
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #26 : 04 Września 2005, 09:50:32 » |
0
|
Pytałem Pawła czy nie przyjechac i nie popracowac moze przy drezynie zeby było czym patrolować szlak. Powiediał że jest prawie skończona. Bez większego entuzjazmu z resztą. Poza tym jak juz napisałem wcześniej. Nasza to Nasza.
|
|
|
|
|
|
|
romek
Nowicjusz

Długość toru:: 18 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #27 : 04 Września 2005, 16:02:35 » |
0
|
ma ktos jakieś zdjęcia z ostatniej akcji w Iłży?
|
|
|
|
picie alkoholu z umiarem nie zaszkodzi nawet w duzych ilościach.
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #28 : 05 Września 2005, 08:41:15 » |
0
|
Ja mam zdjęcia. Chętni proszeni o wysłanie maila o treści "zdjęcia" na emcebob@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #29 : 05 Września 2005, 09:16:27 » |
0
|
quote] Niestety nikt z ekipy starachowickiej nie pojawil sie przez cale wakacje w Pionkach zeby cokolwiek pomoc w jej wykończenu. Szkoda bo mój czas jest niestety ograniczony ile mogłem tyle zrobiłem. Dla niewtajemniczonych powiem, że drezynkę zostało pomalować i zrobić dwa okna, a z mechaniki założyć łańcuch. Zapewne nikt się nie pojawił, gdyż akcja pracy na drezyną nie była w ogóle nagłośniana. Gdybym wiedział, że prace na drezyną postępują wtedy na pewno wygospodarowałbym trochę czasu i popracował przy niej. I pewnie nie tylko ja. To forum jest m.in do nagłaśniania takich prac.
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #30 : 06 Września 2005, 09:44:30 » |
0
|
Podsumowując akcję III ataku na Iłżę - w szczytowym momencie było nas ok. 20 chłopa - oczyszczono ok. 300 torowiska - jest drożna cała bocznica do Kuca od toru szlakowego - oczyszczono i udrożniono 3 zwrotnice, mechanizmy zwrotnic zostały zdemontowane do konserwacji. Foty z akcji dostepne są na: http://ilza.info/start.php?NR=49&POD=493Dziękuję wsztkim przybyłym Pozdrawiam Marcin
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #31 : 06 Września 2005, 10:29:11 » |
0
|
Jestem pod wrażeniem. Wielkie podziękowania dla chłopaków z Iłży. Za organizację i przede wszystkim frekwencję.
|
|
|
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : 06 Września 2005, 14:35:09 » |
0
|
Jestem pod wrażeniem. Wielkie podziękowania dla chłopaków z Iłży. Za organizację i przede wszystkim frekwencję. Gdzie sa 'elementy zwrotnicy' czyli zamki trzpieniowe. Dajcie je do nas d Pionek mamy doswiadczenie w naprawie tych zamków
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #33 : 06 Września 2005, 15:03:24 » |
0
|
Gdzie sa 'elementy zwrotnicy' czyli zamki trzpieniowe. Dajcie je do nas d Pionek mamy doswiadczenie w naprawie tych zamków
Zdemontowane mechanizmy czekają w szopie na przewizenie ich przez Prezesa do Pionek. Cierpliwości, niebawem je zobaczysz
|
|
|
|
|
|
|
ilza.info
|
 |
« Odpowiedz #34 : 06 Września 2005, 23:53:14 » |
0
|
Jestem pod wrażeniem. Wielkie podziękowania dla chłopaków z Iłży. Za organizację i przede wszystkim frekwencję. cieszymy sie bardzo, ze podobalo sie, organizacja i frekwencja....nastepny atak (17/18 wrzesien) bedzie jeszcze lepszy...  )) postaramy sie  przemek
|
|
|
|
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #35 : 07 Września 2005, 00:20:04 » |
0
|
Ja mam zdjęcia. Chętni proszeni o wysłanie maila o treści "zdjęcia" na emcebob@gmail.comW związku z tym, że dużo ludzi pragnie zobaczyć te zdjęcia, Przemek może odostępniać je ze swojego ftpa, bo wysyłanie 80 MB z neostrady trwa wieki. Także jeżeli ktoś chce zdjęcia, proszony jest o kontakt przemek@ilza.info Przepraszam za miałe zamieszanie Pozdrawiam emcebob
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #36 : 07 Września 2005, 00:44:46 » |
0
|
Zdjęcia mozna postawić na imageshack.us, tak jak to ja uczyniłem ze zdjęciami z Rogowa...
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #37 : 08 Września 2005, 05:51:04 » |
0
|
siema. Mechanizmy sa rozebrane do czesci pierwszych  Są zajechane jak sandały Mojzesza. Smaru to one nie widziały jakies 20 lat. Nie obeszło sie bez diaxa i palnika ale po skonczeniu nie bedzie sladu. jutro zabieram sie za czyszczenie rdzy i przygotowanie elemetów do konserwacji. 
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : 08 Września 2005, 07:23:54 » |
0
|
siema. Mechanizmy sa rozebrane do czesci pierwszych  Są zajechane jak sandały Mojzesza. Smaru to one nie widziały jakies 20 lat. Nie obeszło sie bez diaxa i palnika ale po skonczeniu nie bedzie sladu. jutro zabieram sie za czyszczenie rdzy i przygotowanie elemetów do konserwacji.  Czekajcie ale co bylo demontowane palnikiem?? Sruby od zamka trzpieniowego?? Przeciez to jest element nie do dostania nie mowiac o nakrektach kwadratowych ktore trzeba dorabiac
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #39 : 08 Września 2005, 08:40:04 » |
0
|
Czekajcie ale co bylo demontowane palnikiem?? Sruby od zamka trzpieniowego?? Przeciez to jest element nie do dostania nie mowiac o nakrektach kwadratowych ktore trzeba dorabiac A tu nie ma: http://www.kredo.com.pl/oferta3.htm
|
|
|
|
|
|
|
|