Świat kolejek wąskotorowych SMF
13 Października 2025, 01:35:47 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kolejny atak na Iłżę!  (Przeczytany 28036 razy)
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« : 31 Sierpnia 2005, 00:51:32 »
0

Witajcie!
3 września ekipa iłżecka organizuje kolejny atak na Iłżę (ekipa iłżecka = czyt. emcebob i ja czyli przemek), plakaty są już rozwieszone o akcji, dodatkowo ogloszenia na temat nagrody za znalezienie sprawcow kradziezy szyn. rozwiesilismy po calej Iłży, w jasieńcu, w koszarach, błazinach....
ostatnio odslonilismy pracujac we dwoch ) ok. 150 metrow torow metoda ogniem i mieciem co sie okazalo? na wiekszym ocinku torow nie trzeba nic kopac, po prostu tylko bylo zarosniete mocno....
ogolnie atak rozpoczyna sie juz o 8 rano na stacji w Iłży (ul. Błazińska), gwarantujemy narzedzia (ktore dostajemy z urzedu, bedzie sporo lopat, kilofy i jak na razie na 80%....dwie kosiarkim spalinowe). dodatkowo jutro ide zalatwiac posilki i napoje dla pomocnikow....
zapraszamy do Iłży
przemek & emcebob
wszelkie pytania na gg: 47781 albo 5072626
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #1 : 31 Sierpnia 2005, 12:20:33 »
0

Witam.
Jak ja kocham takie akcje
mam prośbe do tych którzy będą tam rano, a mianowicie chodzi o odkrzaczenie zwrotnic. Powinioenem sie zjawic około 10 chyba że mnie Policja zgarnie za brak prawka i tam jeszcze kilku rzeczy
Macie możliwość załatwienia duzego młotka? ( jakieś 5 kg) bardzo by sie przydał przy zwrotnicach.

A teraz pytanie do kolegów ze Starachowic:
Mogli byście zkołowac ze 2 podkłady pod zwrotnice?

Pozdrawiam

POZDRAWIAM !!!
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 31 Sierpnia 2005, 14:22:30 »
0

Cytat: "Ogoniasty"

Macie możliwość załatwienia duzego młotka? ( jakieś 5 kg) bardzo by sie przydał przy zwrotnicach.

A teraz pytanie do kolegów ze Starachowic:
Mogli byście zkołowac ze 2 podkłady pod zwrotnice?

Pozdrawiam

Młotek to do załatwienia. gorzej z podkładami, jak jakieś małe to się załatwi, duże też są tylko trzeba je czymś przewieźć.

PZDr
Marcin
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #3 : 31 Sierpnia 2005, 15:20:01 »
0

mam nadzieje ze w sobote porobimy dłuzej niz 14:00
Pamietaj o oliwiarce do zwrotnic  :!:

Zaglądał ktoś do mechanizmu zwrotnicowego, tego co został zabrany do Starachowic w celu naprawy :?:

POZDRAWIAM !!!
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 31 Sierpnia 2005, 15:26:38 »
0

Zaglądał ktoś do mechanizmu zwrotnicowego, tego co został zabrany do Starachowic w celu naprawy :?:

Będę pamiętał. Do mechnizmu nikt nie zaglądał. Czeka na Ciebie :-)
fidzio
Gość
« Odpowiedz #5 : 31 Sierpnia 2005, 18:23:49 »
0

Mechanizm mozna postawic na wielkim piecu jako ozdobe. Powod : brak preta nastawczego, dziekuje.

P.S Usmiech w strone bratniej KL Pionki i jest kompletny zwrotnik nawet z kompletna latarnia Chichot:D
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #6 : 31 Sierpnia 2005, 20:03:22 »
0

Jeżeli chodzi o pret łączący zwrotnice z przekładnią to jest on w iłży przy zwrotnicy. a jeżeli idzie o latarnie zwrotnicową  to posiadam taką   :twisted:  Nówka sztuka nie śmigana  Chichot

POZDRAWIAM !!!
ilza.info
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 31 Sierpnia 2005, 23:15:27 »
0

Mechanizm mozna postawic na wielkim piecu jako ozdobe. Powod : brak preta nastawczego, dziekuje.

P.S Usmiech w strone bratniej KL Pionki i jest kompletny zwrotnik nawet z kompletna latarnia Chichot:D

to my sie ladnie usmiechamy: Chichot i prosimy o taki zwrotnik, bo dalej od stacji przy rozjedzie od strony starachowic na stacje, albo teren Kuca nie ma zwrotnicy, chociaz powinna byc....
prosimy o pozytywne rozpatrzenie naszej prosby. )))
ekipa ilzecka
ilza.info
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 31 Sierpnia 2005, 23:17:00 »
0

Cytat: "Rogoz"

Marcin, wez wiecej oleju, bo jest troche miejsc, ktore trzeba naoliwic m.in. rozjazd stacja/teren Kuca
emcebob
Mechanik
Długość toru:: 182 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 31 Sierpnia 2005, 23:57:41 »
0

Cały czas rekrutujemy ludzi. Cała Iłża w ogłoszeniach. Jednak jak znam to miasto to pewnie przyjdzie z pięć osób :/ Liczymy na Starachowice. Nawet bardzo...
A odnośnie zasypanego żwirem przejazdu, to można to spokojnie przekopać. Wszystko jest już załątwione.

pozdrawiam
emcebob
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #10 : 01 Września 2005, 17:26:10 »
0

Byc moze uda mi sie przyjechac autem z kolegą wiec bede mógł zabrac uszkodzone przekładnie i lampy zwrotnicowe do siebie na warsztat do domu. Tam mam warunki do do napraw. i myśle ze do kolejnego ataku na iłże sie wyrobie  Chichot

POZDRAWIAM !!!
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #11 : 01 Września 2005, 17:28:52 »
0

Cytat: "emcebob"
Cały czas rekrutujemy ludzi. Cała Iłża w ogłoszeniach. Jednak jak znam to miasto to pewnie przyjdzie z pięć osób :/ Liczymy na Starachowice. Nawet bardzo...
A odnośnie zasypanego żwirem przejazdu, to można to spokojnie przekopać. Wszystko jest już załątwione.

pozdrawiam
emcebob

Starachowice..... Nasza ekipa rekrutuje się z Warszawy, Wrocka, Krakowa, itp.......
Ja będę dopiero 1 października
Pozdraw
MP
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #12 : 01 Września 2005, 17:30:42 »
0

Byc moze uda mi sie przyjechac autem z kolegą wiec bede mógł zabrac uszkodzone przekładnie i lampy zwrotnicowe do siebie na warsztat do domu. Tam mam warunki do do napraw. i myśle ze do kolejnego ataku na iłże sie wyrobie  Chichot

Ogoniasty, zostaw je na warsztacie. ja się boję, że ładne odrestaurowane części znikną szybciej niż znika torowisko koło Marcul... Ja bym je założył w momencie, gdy kolejka ruszy w przyszłym roku na iłżeckim odcinku.

Chłopaki, załatwcie przyczepkę, to się dowiezie drezynke do Iłży, i wreszcie coś tam pojedzie!
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #13 : 01 Września 2005, 17:41:06 »
0

to po orestaurowaniu beda sobie leżec na pułeczce i czekac az uporamy sie z pracami.
czy może mi ktoś powiedzieć ile wag jest nastacji w Iłży?
Chodzi o obciążniki na przekładniach.

POZDRAWIAM !!!
emcebob
Mechanik
Długość toru:: 182 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 01 Września 2005, 23:02:52 »
0

Dowiedziałem się dokładnie na ten temat i można to będzie przekopać dopiero po otrzymaniu pisemnej zgody kogos z urzedu. Czekam tylko na zgode, bo koparka juz zalatwiona:)

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do Iłży w sobotę (i nie tylko Chichot)
ilza.info
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 02 Września 2005, 00:29:59 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"

Ogoniasty, zostaw je na warsztacie. ja się boję, że ładne odrestaurowane części znikną szybciej niż znika torowisko koło Marcul... Ja bym je założył w momencie, gdy kolejka ruszy w przyszłym roku na iłżeckim odcinku.

Chłopaki, załatwcie przyczepkę, to się dowiezie drezynke do Iłży, i wreszcie coś tam pojedzie!

ja rozmawialem z Pawłem i powiedzial mi, ze na poczatku pazdziernika chce przejechac odcinek Iłżecki, dlatego akcje oczyszczania musimy robiuc teraz czesto i  w duzej ilosci osobowej
moznaby zalatwic przyczepke, ale...z tego co mowil mi Rogoz, to drezyne trzebaby odwiezc w niedziele do Starachowic, tak? bo ewentualnie ja moge zalatwic, zeby drezyna stala na placu u Kuca, Marcin, prosze zadzwon do mnie na komorke i powiedz co i jak, bo musze wiedziec co robic....(musze to zalatwiac w piatek, nie w sobote)
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #16 : 02 Września 2005, 01:30:43 »
0

właśnie jest jedna drezyna i dwa odcinki torowisk jeden w Starachowicach a drugi w Iłży. Dlaczego poruszam ten wątek? Dlatego za w Starachowicach stoi wózek torowy a własciwie to rama z osiami. która sobie stoi na torach. Jestem gotów podiecia sie przerobienia tego na drezyne spalinową która mogłaby być wykorzystana do prac torowych i w Iłży i Starachowicach. Moc drezyny wystarczyłaby by pociągnąc kilka wózków torowych.
Walcze o ten wózek już z rok ale widocznie niektórzy wolą by to stało a nie śmigało po torach.

POZDRAWIAM !!!
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 02 Września 2005, 09:24:08 »
0

Walcze o ten wózek już z rok ale widocznie niektórzy wolą by to stało a nie śmigało po torach.

A zacząłeś od rozmowy z właścicielem wózka czyli Prezesem? To od niego musiałbyś zacząć negocjecje.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #18 : 02 Września 2005, 09:31:23 »
0

Cytat: "emcebob"

Dowiedziałem się dokładnie na ten temat i można to będzie przekopać dopiero po otrzymaniu pisemnej zgody kogos z urzedu. Czekam tylko na zgode, bo koparka juz zalatwiona:)

Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do Iłży w sobotę (i nie tylko Chichot)

Emcebob, nie róbcie tego na razie... Kolejka i tak w tym roku nie ruszy, a my zorbimy sobie wrogów w postaci wszytskich mieszkańców "za przekopem" - wiesz, jak będą nas klęli w zimę? Chłopaki, spokojnie, drezynke można przenieść nad, a zantagonizować okolicę łatwo. Potem będziemy mieli rozkręcone tory albo inne gówno. Pomyślcie.
Pozdrawiam
MP
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 02 Września 2005, 11:19:58 »
0

W zasadzie nie powinienem się odzywać, bo nie kojarzę miejsca (nie dotarłem tam podczas pierwszego ataku).
Ale skoro jest koparka to czy nie dało by się wyprofilować przejazd za przekopem - tak na przyszłość. Zadowolić wilka i owcę.
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!