Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 23:18:09 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kolejna akcja w Iłży 17 wrzesień - piątek  (Przeczytany 53298 razy)
emcebob
Mechanik
Długość toru:: 182 m

W terenie W terenie

« : 06 Września 2005, 23:32:41 »
0

Załatwiłem w szkole, żeby w ramach sprzątania Ziemi dwie klasy ( około 50 chłopa + płeć piękna) będą odkopywały tory. Mamy tylko jeden problem. Jeżeli znów z urzędu dostaniemy tyle  narzędzi, to będzie mogło pracować około 10 osób. Dlatego jeżeli to możliwe, to podrzućcie sprzęt, jeżeli nie w piątek, to może być nawet wcześniej na tygodniu (tylko po południu) i ja to wszystko przetrzymam w garażu.
Pozdrawiam
emcebob
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 06 Września 2005, 23:50:47 »
0

Cytat: "emcebob"
Załatwiłem w szkole, żeby w ramach sprzątania Ziemi dwie klasy ( około 50 chłopa + płeć piękna) będą odkopywały tory. Mamy tylko jeden problem. Jeżeli znów z urzędu dostaniemy tyle  narzędzi, to będzie mogło pracować około 10 osób. Dlatego jeżeli to możliwe, to podrzućcie sprzęt, jeżeli nie w piątek, to może być nawet wcześniej na tygodniu (tylko po południu) i ja to wszystko przetrzymam w garażu.
Pozdrawiam
emcebob

witajcie!
byc moze przeprowadzimy akcje dwudniowa, 17 i 18 wrzesien, jak na razie dostalismy uczniow z LO (podziekowania dla Dyrektora Pana Cezarego Ziembickiego), jutro dzwonie do dyrektora zsp w iłży i do dyrektora gimnazjum, gdybysmy mieli jeszcze ze dwie klasy, to mozna naprawde zrobic WIELE!!!
ja jestem w tym momencie w trakcie zalatwiania posilkow, napojow i innych atrakcji )
juz jutro powinny pojawic sie szczegolowe informacje
kazdy kolejny atak w Iłży chcemy przeprowadzac coraz lepiej i coraz wiecej robic, zeby jak najszybciej uruchomic kolejkę.
jesli chodzi o narzedzia, to pojde do innych instytucji w Iłży, żeby je dostać, ale nie zmienia to faktu, że ze starachowic narzedzia tez potrzebujemy!
przemek
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 07 Września 2005, 00:23:53 »
0

Postarajcie się to tak zorganizować aby jednak grupy były max 20 - 25 osobowe. Po 2 - 3 godzinach zmiana grupy. W ten sposób popracują wszyscy. Zmęczą się tyle ile potrzeba, a i narzędzi przecież tyle nie będzie. W ciągu dnia ze trzy klasy mogłyby odwalić kawał roboty.
Najważniejszy teraz jest tor nr 3 przy rampie (od zwrotnicy przy przyciętych ostatnio drzewach do zwrotnicy przy stacji) oraz głowny szlakowy nr 1 tak aby można było zmieniać loka.
PS. 3 września został udrożniony tor nr 5.
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #3 : 08 Września 2005, 21:58:52 »
0

kurcze! a ktory tor jest pierwszy a ktory 3... Trzeba przy torach jakies tabliczki umiescic abo cuś  Chichot

POZDRAWIAM !!!
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 09 Września 2005, 08:05:34 »
0

To proste: tor pierwszy to jest zawsze tor który jest przedłużeniem toru szlakowego, a następne patrząc w kierunku końca linii czyli nieparzystym - po prawej stronie będziesz miał 3,5,7 itd a po lewej 2,4,6 itd. Tor 2 jest zawsze po lewej stronie toru 1, patrząc w kierunku wzrostu kilometrażu.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
emcebob
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 09 Września 2005, 10:33:11 »
0

Bardzo bym prosił, jeżeli jest to możliwe, aby ktoś podrzucił  nam do Iłży klucze do zamków przy zwrotnicach najlepiej przed akcja, czyli przed 16 września (piątek). Mamy na stacji przynajmniej dwa takowe zamki i nie chciałbym ich demontować siłą. Dzwoniłem już w tej sprawie do Rogoza, ale jak wiecie ma on teraz ograniczone możliwości kontaktowe.
Mogę mieć teraz ograniczony dostęp do internetu, więc najlepiej kontaktować się ze mną pod numerem 601 488 902
emcebob
fidzio
Gość
« Odpowiedz #6 : 09 Września 2005, 14:09:48 »
0

Bardzo bym prosił, jeżeli jest to możliwe, aby ktoś podrzucił  nam do Iłży klucze do zamków przy zwrotnicach najlepiej przed akcja, czyli przed 16 września (piątek). Mamy na stacji przynajmniej dwa takowe zamki i nie chciałbym ich demontować siłą. Dzwoniłem już w tej sprawie do Rogoza, ale jak wiecie ma on teraz ograniczone możliwości kontaktowe.
Mogę mieć teraz ograniczony dostęp do internetu, więc najlepiej kontaktować się ze mną pod numerem 601 488 902
emcebob

Ja mam wytrych przyjade do ilzy w najblizszym czasie to otworze zamki i zdejme. Albo powiedzcie ktora to jest forma to przywioze co mam
emcebob
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 09 Września 2005, 16:08:58 »
0

Nie mam najmniejszego pojecia, jaki to jest typ zamka, więc musisz zabrać wszystko co sie nadaje do otworzenia
fidzio
Gość
« Odpowiedz #8 : 09 Września 2005, 18:25:10 »
0

Nie mam najmniejszego pojecia, jaki to jest typ zamka, więc musisz zabrać wszystko co sie nadaje do otworzenia

hehe zamek jest trzpieniowy a jezeli chodzi o forme to mowie o kluczu  ;]
http://www.przemek.pnth.net/index.php?url=N,02,09 tutaj sa formy
emcebob
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 09 Września 2005, 19:58:18 »
0

Sprawdziłem:
- przy zwrotnicy numer 1 jest forma U
- przy zwrotnicy numer 8 jest forma L
- przy zwrotnicy numer 3 też jest zamek, ale nie mogłem podnieść tej klapki, żeby sprawdzić
- przy zwrotnicy numer 7 nie wiem, czy w ogóle jest zamek, bo cała zwrotnica jest tak zarośnięta, że nawet się tego nie da sprawdzić

Oznaczenia odnoszą się do planu układu torowego bodajże z jakiegoś ŚK
emcebob
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 13 Września 2005, 17:53:17 »
0

No i jak? Możemy liczyć na Waszą pomoc 16 i 17 ?
emibe
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 13 Września 2005, 18:22:22 »
0

Jeżeli chodzi o mnie, to 16-go nie mogę, a 17-go może po drodze do Starachowic (jak mnie robota nie zatrzyma w W.) wpadnę.
Ale najprawdopodobniej 'Starachowice' was słabo wesprzą tym razem.
Wiecie co do jest do roboty, więc dacie sobie radę :-) A rozmachu akcji tylko pozazdrościć.
emcebob
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 13 Września 2005, 20:30:43 »
0

Mamy praktycznie nieograniczoną liczbę osób do pracy, bo mój dyrektor powiedział, że jak będzie na tyle narzędzi, to może i cztery klasy wysłać. Licząc, że w klasach jest średnio po 20 chłopa, a w mojej jest aż 28, to mając tylko narzędzia dostajemy 100 chłopa do pracy + płeć piękna w liczbie około 80 sztuk. Dlatego tak bardzo nam zależy na narzędziach, bo z taką liczbą osób, to dwie, trzy akcje i jesteśmy w Pastwiskach i nic tylko stawiać szopę i przywozić drezynę na stałe.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #13 : 13 Września 2005, 21:30:50 »
0

Chłopaki, dwa pytania:
1. Czy może ktoś wrzucic gdzieś w sieć zdjęcia z ostatnich prac w Iłży?
2. Jak akcja ze zgłoszeniami kradzieży na policję?

I trzymajcie za mnie kciuki, jutro eksploruje helską wąskotorówkę, na nie zawsze dozwolonym terenie

Pozdraw
MP
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #14 : 13 Września 2005, 21:31:07 »
0

KURCZE  :!:  80 PANIENEK A MNIE TAM NIE BEDZIE :cry:  CIEKAWE JAK TE CHŁOPY SIE BEDA KONCENTROWAC NA ROBOCIE , KIEDY OBOK TYLE KOBIET  :twisted:

POZDRAWIAM !!!
emibe
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 13 Września 2005, 21:56:19 »
0

Cytat: "Ogoniasty"
KURCZE  :!:  80 PANIENEK A MNIE TAM NIE BEDZIE :cry:  CIEKAWE JAK TE CHŁOPY SIE BEDA KONCENTROWAC NA ROBOCIE , KIEDY OBOK TYLE KOBIET  :twisted:

Spoko, Ogoniasty. Oni taką ilość dziewczyn mają na co dzień. Choć w pięknych okolicznościach przyrody (a niewątpliwie taką jest okolica iłżecka) łatwo się nomen omen wykoleić...

A teraz mniej śmieszno. Wrzucam propozycję do przewałkowania na forum.
Chodzi mi o to by wspomóc się (a wiemy że wspomaga i to bardzo) metodą ognia  :twisted:
Tak jak podczas pierwszego ataku. Z tym że odbyłoby się to już za stacją, tam gdzie jest sporo naniesionej ziemi i równie dużo chwastów (czyli przyrody). No nie wiem, czy lekcję biologi mnożna w ten sposób odpracować  :twisted: ale może fizyki?  :wink:
W celu zabezpieczenia  byłyby potrzebne dwie pary na dwie strony toru, coby przyklepywali łopatami ogień chcący wydostać się na więcej niż pół metra od toru. Koledzy z Iłży są tak niesamowici w operatywności, że dostaną rozgrzeszenie od proboszcza i pozwolenie ze straży Chichot

Co Panowie na to (zwłaszcza frakcja ekologiczna)?
fidzio
Gość
« Odpowiedz #16 : 13 Września 2005, 23:08:14 »
0

Cytat: "emibe"
Cytat: "Ogoniasty"

Spoko, Ogoniasty. Oni taką ilość dziewczyn mają na co dzień. Choć w pięknych okolicznościach przyrody (a niewątpliwie taką jest okolica iłżecka) łatwo się nomen omen wykoleić...

A teraz mniej śmieszno. Wrzucam propozycję do przewałkowania na forum.
Chodzi mi o to by wspomóc się (a wiemy że wspomaga i to bardzo) metodą ognia  :twisted:
Tak jak podczas pierwszego ataku. Z tym że odbyłoby się to już za stacją, tam gdzie jest sporo naniesionej ziemi i równie dużo chwastów (czyli przyrody). No nie wiem, czy lekcję biologi mnożna w ten sposób odpracować  :twisted: ale może fizyki?  :wink:
W celu zabezpieczenia  byłyby potrzebne dwie pary na dwie strony toru, coby przyklepywali łopatami ogień chcący wydostać się na więcej niż pół metra od toru. Koledzy z Iłży są tak niesamowici w operatywności, że dostaną rozgrzeszenie od proboszcza i pozwolenie ze straży Chichot

Co Panowie na to (zwłaszcza frakcja ekologiczna)?

Proboszc i straz robia laske a ja dzwonie po policje. Dziekuje to juz nie chodzi o ekologie (ale m.in) łamanie prawa po drugie nadpalone podklady nadaja sie do pieca.
emcebob
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 13 Września 2005, 23:13:26 »
0

Na razie nie bardzo chce się to palić, bo jest jeszcze dosyć zielono. Mamy jednak załatwione kosiarki i one powinny sobie z tym poradzić. Ewentualnie ogniem będzie można działać, gdy wszystko już wyschnie.

Ogłoszenia już częściowo rozwieszone... Pozostaje tylko czekać na efekty

W kwestii zdjęć, to pisałem już wcześniej, że można się zgłaszać do Przemka na maila przemek@ilza.info i on udostępni zdjęcia z ftp'a, ewentualnie do mnie na maila emcebob@gmail.com i ja prześlę je via email

pozdrawiam wszystkich w tym jakże pięknym i ważnym dniu - Dniu Kolejarza
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #18 : 13 Września 2005, 23:25:13 »
0

MOZNA I OGNIEM ALE TRAWA I KRZACZORY NIE MOGĄ BYC ZIELONE BO SIE NIE SPALA A BEDA DOSYC MOCNO DYMIC. JEZELI SA SUCHE TO OKI   PRZY TAKIEJ FREKFECJI MOZNA DAC 10 CHŁOMA LUB KOBITKI DO PILNOWANIA

POZDRAWIAM !!!
emibe
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 13 Września 2005, 23:52:07 »
0

Cytat: "fidzio"
Proboszc i straz robia laske a ja dzwonie po policje. Dziekuje to juz nie chodzi o ekologie (ale m.in) łamanie prawa po drugie nadpalone podklady nadaja sie do pieca.

Jak straż robi łaskę to ja piszę "Szkoda gadac...".
Skąd wiesz, że policja też jej nie zrobi?
Jeżeli piszesz o prawie - poproszę o przepis :shock:
Poza tym nikt nie pisze o paleniu podkładów - są z 10 cm poniżej powierzchni.
http://www.kalito.martel.pl/forum/viewtopic.php?t=371&start=15
Było bardziej zielono i płycej. A na zdjęciach podkładów nie uświadczysz.
To są moje argumenty.   Ustąpię ekologom, dużej liczbie rąk do pracy oraz właścicielowi i zarządzającemu

PS. Nie cytuj całego poprzedniego posta bo się strona bardzo rozciąga.
Strony: [1] 2 3 ... 5   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!