|
Rogoz
|
 |
« : 25 Listopada 2005, 00:13:10 » |
0
|
Panowie
Stało się już tradycją, że przed świętami Bożego narodzenia robimy walne spotkanie. Kontynujmy więc tą miłą tradycję :-). Proponowany przeze mnie termin to sobota 17 grudnia. Tym razem jako miejsce spotkania proponuję odcinek Iłżecki. Proponowany skład to drezyna kiwajka + wózek - chyba, że okoliczności pozwolą na przywóz drezyny motorowej. Cel do osiągnięnia - pierwszy ubytek w Pastwiskach na km. 15.2
Kto się pisze?
Pozdrawiam Marcin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #1 : 25 Listopada 2005, 12:39:40 » |
0
|
Opłatek na iłżeckich torach z drezynkami :twisted: Wiec musze szybko naprawic silnik bo nawalił mi w Pionkach. Ale by dojechac do pastwisk to jednak musimy miec kosy spalinowe, poniewaz wysoka trawa wkreci sie nam w łancuch napeedowy w drezynie a co za tym idzie.... :?: Bedzie trzeba pogadac chyba z Przemkiem by na ktorys wekand wypozyczył od miasta kosy spalinowe. mysle ze przez 2 dni wykosimy trawsko z naszych torow. :twisted:
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #2 : 25 Listopada 2005, 13:49:40 » |
0
|
 Znowu miodek impreza i prace Iłzy się zapowiadają a ja mam próbną maturę i dodatkowo kursy z matmy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Jak nie urok to przemarsz wojsk... Niestety Panowie pierwszy możliwy termin pojawienia sie mnei na torach SKW to 27,12,2005 może reszta klanu sie stawi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #3 : 26 Listopada 2005, 09:17:28 » |
0
|
Jak najbardziej za  Zastanawiam się tylko czy jednak w Iłży ? Może przejazd CAŁYM szlakiem ?? Iłża Pastwiska drezyną ... blachosmrodem do 8.0 i tam czekałby pociąg  W szopie opłatek i coś tam jeszcze :twisted: (BIDŻIS wujka) Wszystko Panowie zależy od obfitości śniegu. Sądząc po ostatnich zimach nawet pociągu nie wyciągniemy z szopy co dopiero mówić o jeździe drezyną...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #4 : 26 Listopada 2005, 20:18:48 » |
0
|
Jak najbardziej za Zastanawiam się tylko czy jednak w Iłży ? Może przejazd CAŁYM szlakiem ??
IMO - nie łapmy kilku srok za ogon bo i tu i tu nic nie zrobimy. A dzień jest krótki. W ubiegłym roku była impreza w STAR, to niech w tym roku będzie w Iłży. Proponuję przyjąć jako główny cel do realizacji przejazd drezyną cały odcinek: Pastwiska - Iłża
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #5 : 26 Listopada 2005, 20:42:34 » |
0
|
Marcin pamiętasz jak wstawialiśmy Bxhpi jaki cyrki były ze śniegiem?
Jak sypnie nie damy rady wyjechać na szlak. Jeśli w Iłży będzie miejsce w jakiejś szopie czy gdzie inndziej to OK a jeśli nie to zróbmy ognisko na stacji w Iłży i tyle... Łopatami nie odśnieżymy ponad kilometra szlaku nie mówiąc o dotarciu do Marcul.
Z reszta.
Planować możemy, wyjdzie jak wyjdzie. Generalnie warto zachować tradycję nie ważne gdzie to będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #6 : 08 Grudnia 2005, 13:22:09 » |
0
|
Sprawy organizacyjne dotyczące imprezy:
1. Pogoda - wg aktualnych prognoz od 16.12 będzie odwilż, mam więc nadzieję, że podtopi snieg zalegajacy na torowisku.
2. Drezyna motorowa - od strony technicznej jest już sprawna - (tu podziękowania dla Ogoniastego). Prezes wstępnie się zadeklarował na jej przywiezienie
3. Plan przejazdu: zaczynamy na stacji w Iłży. Torowisko jest drożne do Błazin - ok. 1,5 km. Dalej w większości zalega wysoka trawa na torach która będzie trzeba udeptać i odsłonić główkę szyny. Przy dobrych wiatrach moglibyśmy dojechać do pierwszej kradzieży w Pastwiskach.
4. Gastroniomia - na pewno napalimy ognisko. Odnośnie innych atrakcji kulinarnych to się zobaczy :wink:
Proszę o uwagi i deklaracje obecności.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #7 : 08 Grudnia 2005, 13:49:34 » |
0
|
No to się melduję :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #8 : 08 Grudnia 2005, 16:25:20 » |
0
|
No dobra, będę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #9 : 08 Grudnia 2005, 16:48:21 » |
0
|
Ogonisty jest czasowo offline, ale też się zapowiadał
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #10 : 08 Grudnia 2005, 21:00:05 » |
0
|
Ja z Jackiem zarezerwowaliśmy termin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : 08 Grudnia 2005, 21:05:24 » |
0
|
A ja dopiero 20 jestem w star  A buuuuu....... :cry:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #12 : 08 Grudnia 2005, 22:43:41 » |
0
|
Wychlejemy za Ciebie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #13 : 09 Grudnia 2005, 08:47:50 » |
0
|
Wstępnie swój pobyt potwierdziło 2/3 Klanu oraz kolega Hedziu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #14 : 09 Grudnia 2005, 10:07:01 » |
0
|
No to i ja potwierdzam swoją obecność. Tylko myślę, że pierwszy ubytek w pastwiskach to trochę za dużo powiedziane. Mieliśmy jutro z Przemkiem pracowac kosiarkami, ale się rozchorowałem, a przez te chaszcze ciężko się będzie przebić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #15 : 09 Grudnia 2005, 13:29:23 » |
0
|
kurcze! widze ze troche tych ludziów sie zjedzie  Coś czuje ze do drezyny bedzie trzeba doczepic wozek torowy. Ludzie, amoze by tak na ten dzien przechwycic tez drezyne reczną ze starychowic :twisted: :?: Oczywiscioe jak pogoda pozwoli.
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #16 : 09 Grudnia 2005, 18:50:27 » |
0
|
Drezyna ręczna może być, będzie na rozgrzanie - albo do pchania, albo do "kiwania". Z naszej wyprawy do Lipia - potrzebny minipług, czyli "coś" zamocowane na przodzie drezyny, zgarniające śnieg tylko z główki szyny. W innym przypadku - nie pojedziesz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #17 : 09 Grudnia 2005, 21:46:20 » |
0
|
wyslemy ze dwie osoby ze sprzetem do odsniezenia torow. Narazie traca ma nieco ponad kilometr wiec sie nie zmecza. :twisted: . Licze ze na jutrzejszej akcji miejscowi towarzysze zetna trawe na kolejnym kilometrze.  Zrobił bym to osobiscie jak bym miał transport, bo checi i czasu mam mnustwo ale kasy 0zł.
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #18 : 09 Grudnia 2005, 21:50:34 » |
0
|
Ogoniasty, jutro jade do STAR do dentysty sadysty ale dopiero po potwierdzeniu przez niego wizyty. Jak bede jechał to napisze Ci smsa i zabiore po drodze  Co do odśnieżania... Sprawę przy śniegu do 5 cm rozwiązuje wagon pchany przed taborem i ugniatający śnieg. Może to być wózek z kilkoma podkładami a na nich wolontariusze pijący browar 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #19 : 09 Grudnia 2005, 23:24:59 » |
0
|
Drezyna ręczna może być, będzie na rozgrzanie - albo do pchania, albo do "kiwania".
I tu mam problem, bo samochód z hakiem mogę mieć dopiero po 14.00 :-( Do do śniegu to wg dzisiejszej prognozy pogody od poniedziałku ma się ocieplić
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|