Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 07:22:15 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 [3]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: A co nz BKL wiosną 2006 roku?  (Przeczytany 37903 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #40 : 07 Maja 2006, 21:10:47 »
0

No to sie pochwalę że i ja odwiedziłem Stacje Majdan

Powiem tyle... Tylko pozazdrościć. Frekwencji, taboru, infrastruktury... ehhh... naprawdę kawał wąskiego toru

PS. O co chodzi z tym coście na niego tak skoczyli? Kurde miałem nocować u Was ale zostałem w Polańczyku...
fish
Nowicjusz
*
Długość toru:: 17 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #41 : 07 Maja 2006, 23:12:30 »
0

Cytat: "AXEL"

PS. O co chodzi z tym coście na niego tak skoczyli?

Hej ! W wolnej chwili przeleć wcześniejsze posty pomocnika. Gościu od dłuższego czasu sadzi farmazony o wielkim zapale do pomocy ale jakoś w praktyce marnie mu to wychodzi. Nie ma sprawy, nikt z nas nie ma obowiązku pracować za darmo. Jednak jeżeli już coś obiecasz to słowa należy dotrzymać. Nieprawdaż ? Pozdrawiam.
andy
Dyrektor
Długość toru:: 831 m

W terenie W terenie

CiuchciaJKD
« Odpowiedz #42 : 08 Maja 2006, 10:42:16 »
0

Cytat: "polo"

Tak , jest !!
temu Panu już podziękujemy  :

-skończ sudia ,
-wylecz się z anginy
-napraw auto
-zmień kobiete

i możesz przyjeżdzać ........

Fociarzom i Numerkologom  mowimy stanowcze NIE

Jak skończy studia to czasu będzie miał jeszcze mniej - pracodawcy nie puszczą... Na anginę dobra herbatka z cytrynką (pół cytrynki na szklankę), auto zbędne (chyba, że wprowadzicie platformy do przewozu aut)... a co do kobiety, to moja Żona wygania mnie na JKD czasem
Jeśli chodzi o  fociarzy - to stanowcze TAK - reklama nie zaszkodzi !!!
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #43 : 08 Maja 2006, 11:00:08 »
0

Regulamin BKL stworzony przez Grzeska daje na ogloszenie.

pzdr

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #44 : 08 Maja 2006, 15:17:43 »
0

Polo ,

z racji tej , ze posiadasz Copyrights do Regulaminu BKL - zwracam sie przeto do Ciebie z uprzejma prosba o wyrazenie zgody na przetransponowanie w/w Regulaminu na Kalisko - Turecka Kolej Mniejszych Predkosci z mozliwoscia dokonania  malych korekt , wynikajacych z regionalnych roznic dialektowych  Chichot  .

Liczac na pozytywna odpowiedz i zgode - p o z d r a w i a m.

ok333
-----------------------------------------------------------------
SKPL - Klub Milosnikow Kolei Kalisz

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
polo
Młotkowy
**
Długość toru:: 145 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #45 : 08 Maja 2006, 15:50:18 »
0

Kalito :
aleś dowalił - miałem zrobic to samo ale byłesz szybszy

ok333 :
 możesz powielac ilechcesz możesz sobie nawet nzad łóżkiem powiesić

Andy :
ja pracuję na 2 etaty , kończę studia zaocznie , mam kobietę na stałe + coorkę , i jakoś daję radę być z 10 razy w roku na BKL

co do fociarzy  mowię wprost nie toleruję typów którzy cały dzień nic nie robią , tylko się przyglądają jak malujemy drezynę ( a pęzlem machać to każdy potrafi - nawet Przemek ) , a potem jedzie sobie na darmową przejażdzkę drezyną , chece co kawałek fotostopy, i jescze żeby mu sie schować z kadru, światła zapalić , a dziękuję albo składka na paliwo to w dupie - przebrało się teraz przed wyjazdami będzie składka . Acha i jescze śmieci po sobie zebrać nie może , tylko Przemek z Fiszem  sprzątali na koniec w sobotę , bo wstyd zostawić taki bajzel po MK żarcie i papierki wszędzie  , w łazience gnój i syf . Skończyło się......

Nie Lubię Fotografów Kolejowych
polo
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #46 : 08 Maja 2006, 20:45:57 »
0

ach  jeszcze mi się przypomniało

taki focarz kolejowy mógłby się wykazać i np nagrać na płytę swoje zdjęcia z BKL i wysłać na adres stacji , aby p. Staszek mógł je wykorzystać na oficjalnej stronie Kolejki.

no ciekawe czy się taki znajdzie , to też byłaby praca na rzecz Kolejki

acha :  czy  jak pojchaliśmy grupą krakowską w odwiedziny do Starachowic na prace 8,0 km w listopadzie ,
 to biegaliśmy  z aparatami w rękach , drąc się żeby z kadru uciekać  ?

Przemek
Dyrektor
Długość toru:: 531 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #47 : 09 Maja 2006, 13:41:52 »
0

taki focarz kolejowy mógłby się wykazać i np nagrać na płytę swoje zdjęcia z BKL i wysłać na adres stacji , aby p. Staszek mógł je wykorzystać na oficjalnej stronie Kolejki.

zdecyduj się: Fociści tak czy fociści nie.

acha :  czy  jak pojchaliśmy grupą krakowską w odwiedziny do Starachowic na prace 8,0 km w listopadzie ,
 to biegaliśmy  z aparatami w rękach , drąc się żeby z kadru uciekać  ?

Przesadzasz trochę, spora część MK chciała pracować ale pogoda sprawiła że nawet my się opieprzaliśmy. Kilku wciąż przychodziło do mnie z pytyaniem: czy jedziemy robić na szlaku?
polo
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #48 : 09 Maja 2006, 14:03:33 »
0

Cytat: ". Kilku wciąż przychodziło do mnie z pytyaniem: czy jedziemy robić na szlaku?[/quote

... bo my bysmy chieli takie fajne fotki porobić z tej częsci gdze będziecie pracować ...

już widze fotostopy :
- NO tu stań , wyżej ten kilof , a ty mi nie właź bez narzędzi w kadr stań z lewej z sekatorem i udawaj że tniesz krzaki , ale fajne zdjęcie będzie ,
no dobra , gdzie ten sklep z piwem ? , no to koledzy tnijcie dalej krzaki a my idziemy na stację , tam jest bar z piwem , zrobimy wam super zdjęcia jak będziecie odkrzaczać pod stacją.....

super.

Krzysiek
Mechanik
Długość toru:: 150 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #49 : 09 Maja 2006, 15:07:50 »
0

Ty nie lubisz fotografów kolejowych, ja nie lubię jak ktoś robi aferę. Przecież mogłeś podziękować za taką czy inną pomoc na miejscu. Nie zrobiłeś tego więc napisałeś co o tym myślisz tutaj, na forum. Ale czy nie wystarczy? Ile razy można powtarzać jedno i to samo?

Wolontariusze pracują na wielu kolejkach i nie zawsze wszystko jest idealnie, wszędzie zdarzają się małe zgrzyty i nieporozumienia. Sam osobiście jestem zwolennikiem wykonywania zdjęć, ale nie przeszkadza mi to w bezpośrednim zaangażowaniu się w prace. Wręcz przeciwnie. Kilkudniowy wyjazd jest okazją do pracy, a w przerwach do wykonania zdjęć, nie tylko tych dokumentujących postęp prac.

Zgadzam się z Przemkiem, że powinieneś zająć jedno stanowisko, a już najlepiej uspokój się, nerwy nie są wskazane. Jestem w stanie zrozumieć twoje poirytowanie, ale spróbuj czerpać satysfakcję z tego co sam zrobiłeś.

Pozdrawiam
Krzysiek
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #50 : 09 Maja 2006, 15:17:51 »
0

Zgadzam sie. Temat uwazam za zamkniety. Na przyszlosc: panowie jesli dyskutujecie, to robcie jakies przejrzyste watki, a nie wrzucajcie wszystkiego do jednego wora. pzdr

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
polo
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #51 : 09 Maja 2006, 17:08:00 »
0

ja poprostu wyrzucam to co sie nazbierało we mnie od pewnego czasu ,

nie lubie jeśli ktoś jedzie z nami za free ( free - znaczy nic wcześnie nie pomagał ) ale jego fotgrafowanie jest naważniejsze i wszyscy czekają poza kadrem bo jescze tylko 5 fotek i jedziemy....
a ja nie będę sponsorował paliwa dla wszystkich bo jak jadę sam sobie prywatnie to idę na CPN i kupuję a nie korzystam z tego że jesczcze coś w baku jest bo kierownik nalał

nie lubie jak ktoś prosi mnie o możliwość skorzystania z przysznica,
włazi tam brudnymi buciorami , robi gnój i syf a potem nie czuje potrzeby posprzątania , to kto ma posprzątać ? ja .? , może pracownicy kolejki posprzątają w poniedziałek po wekendowych MK ?

dlatego zostaje wprowadzony regulamin , który rozwiąże kwestie MK na BKL

Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!