Nareszcie , po ponad 2 latach udalo mi sie skupic ok. 12 - 15 Milosnikow Kolei - mniej lub bardziej aktywnych , ale s o l i d n y c h . Robilismy rozne przymiarki lokalowe, az tu nagle Zarzad SKPL byl tak laskawy i sprawil nam OLBRZYMIA NIESPODZIANKE w postaci lokaliku na stacji OPATOWEK WASKOTOROWY . CIASNY ALE WLASNY !!!
I to raptem 10 m do zapadni transporterowej i 70 m do zelektryfikowanej ,,14 '' albo Drogi Zelaznej Warszawsko - Kaliskiej. Narazie dzialamy pod szyldem ,,Klub Milosnikow Kolei SKPL - KALISZ '', do chwili uzyskania odpowiedniej liczby pelnoletnich czlonkow tak , abysmy mogli sie zarejestrowac. Czas jest nam potrzebny takze by uzbierac troche grosza na oplaty i biezace potrzeby. Roboty przed nami wiele , a doswiadczenie niewielkie. Zdaje sobie sprawe , ze na kazdej Kolei ,,ciasnotorowej '' brakuje rak do pracy , lecz jestem przekonany , ze moge liczyc na Wasza pomac w postaci RAD i podpowiedzi .Brakuje nam wszystkiego , oprocz zapalu i energii. Sadze jednak , ze korzysci beda obopolne zarawno dla SKPL-u , jak i dla nas - wolontariuszy. Licze , ze uda nam sie pozyskac kolejnych MK-ow z okolic Kalisza , Turku i miejscowosci lezacych na szlaku Kalisko - Tureckiej Kolei Mniejszych Predkosci.
Tak mi dopomoz BOG.
Pozdrawiam
&y Ma2siak / ok333/
PS. Jak zwykle prosba do Klanu P. o pomoc w umieszczeniu fot. Dzieki Bartku.
http://members.lycos.co.uk/krysinskid/Opatowek/Op-wask.jpg