bigbird
MĹotkowy

Długość toru:: 108 m
W terenie
|
 |
« : 25 Marca 2006, 08:45:18 » |
0
|
Dobre wiesci, przyjaciele! Na stronie www.naleczowska-kd.prv.pl pojawil sie rozklad kolejki na ten sezon turystyczny. Oto terminy kursowania: 30.04, 14.05, 28.05, 11.06, 25.06, 02.07, 16.07, 30.07, 13.08, 27.08, 10.09, 24.09, 08.10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bigbird
MĹotkowy

Długość toru:: 108 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 25 Marca 2006, 09:34:55 » |
0
|
Ups przepraszam zapomnialem ze jest dzial o Naleczowskiej KD :oops: Prosze mi wybaczyc i, o ile to mozliwe, przeniesc ten temat do odpowiedniego dzialu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
statek
|
 |
« Odpowiedz #2 : 26 Marca 2006, 13:21:32 » |
0
|
JeĹli chodzi o strone to caĹa zawartoĹÄ powinna pojawic siÄ do 2 kwietnia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #3 : 03 Kwietnia 2006, 06:46:25 » |
0
|
Czekamy z niecierpliwoĹciÄ
;-)... nie tylko na stronÄ, ale i na lepszÄ
pogodÄ bo rÄce rwÄ
siÄ do roboty Pozdrawiam zapaleĹcĂłw :!:
|
|
|
|
|
|
Prawdziwa kolej odjechaĹa z ostatnim parowozem...
|
|
|
Poldek
MĹotkowy

Długość toru:: 66 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 06 Lipca 2006, 11:39:19 » |
0
|
ChĹopaki,spoko.Jestem peĹen podziwu dla Was,Ĺźe jest Was malo a robicie naprawde duĹźÄ
robote.JeĹźeli znajde chwilke czasu w wakacje(chociaz obecnie nie mam czasu),ale za rok,to chÄtnie pomoge.Odezwe sie wtedy na forum. Z jednej strony rozumie tÄ
zĹoĹc,bo wiadomo walczycie o przetrwanie kawaĹka regionalnej histori,tylko rÄ
k brakuje do roboty.KaĹźdy tylko wymaga. Grzesiu -podaje reke na zgode Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
PKS- PewnoĹÄ Komfort SzybkoĹÄ
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #5 : 06 Lipca 2006, 12:16:13 » |
0
|
ChĹopaki,spoko.Jestem peĹen podziwu dla Was,Ĺźe jest Was malo a robicie naprawde duĹźÄ
robote.JeĹźeli znajde chwilke czasu w wakacje(chociaz obecnie nie mam czasu),ale za rok,to chÄtnie pomoge.Odezwe sie wtedy na forum. (...) Spoko. Kiedy tylko chcesz to moĹźesz pomagaÄ :wink: A co do tematu zamkniÄtego o pociÄ
gach OPOLE-PONIATOWA, to siÄ nie przejmuj. Sytuacja jest kiepska, bo z jednej strony chciaĹoby siÄ by kolejka miaĹa taki, a taki ksztaĹt, by jeĹşdziĹa, tylko nie ma komu... rozumiesz. Czasem to wkurza. Szkoda po prostu tego piÄknego, zabytkowego "reliktu przeszĹoĹci" i tego co siÄ z nim dzieje.... dewastacje, kradzieĹźe, brak zainteresowania ze strony tych co by mogli, ale nie bardzo chcÄ
... (lokalnych wĹadz).... niemoc. Skazane na zagĹadÄ bez ludzi, ktĂłrym na tym zaleĹźy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poldek
MĹotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 06 Lipca 2006, 12:57:01 » |
0
|
DziwiÄ sie,Ĺźe wĹadzom na tym nie zalezy,przeciez na poczÄ
tku roku szkolnego lub rzed zakoĹczeniem roiĹo by sie od dzieciakĂłw chcÄ
cych sie przejechaÄ ciuchciÄ
,ale niestety wĹadze powinny o to zadbaÄ aby w regionie taka oferta sie znalazĹa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poldek
MĹotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 06 Lipca 2006, 16:03:37 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #8 : 07 Lipca 2006, 06:43:16 » |
0
|
JeĹli to prawda, Ĺźe starostwo zabiega o przejÄcie tego majÄ
tku (powyĹźszy artykuĹ) od PKP, by staraÄ siÄ o dofinansowanie na modernizacjÄ i rozbudowÄ kolejki - jak napisano w artykule - to dobrze by to wróşyĹo. KoĹcowy akcent artykuĹu ma nutÄ optymizmu, ale znajÄ
c Ĺźycie.... zobaczymy jak to wyjdzie z zaĹatwieniem tej sprawy przejÄcia majÄ
tku. PKP znane jest z niezbyt Ĺźyczliwego i niezbyt rychliwego podejĹcia do tego typu spraw. MoĹźe siÄ coĹ pozmieniaĹo.... jak napisaĹem - poĹźyjemy, zobaczymy.  DziwiÄ sie,Ĺźe wĹadzom na tym nie zalezy,(...) Wspomniany przez Ciebie artykuĹ pokazuje, Ĺźe jednak "coĹ tam Ĺwita". Ale jak napisaĹem, to siÄ dopiero okaĹźe. My jako wolontariusze moĹźemy wspomagaÄ swoim wkĹadem pracy "za hobbystyczne friko" kolejkÄ, w nadziei, Ĺźe nie pĂłjdzie to na marne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poldek
MĹotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 07 Lipca 2006, 07:35:29 » |
0
|
Naprawde nie rozumie PKP,po co im ten majatek,bedÄ
z tego korzystaÄ? czy komuĹ bardzo zalezy na tym,Ĺźeby ta kolejka zniknĹa z powierzchni ziemi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #10 : 07 Lipca 2006, 13:35:31 » |
0
|
A ja boje sie ze jest to zagranie typowo pod publike przed zblizajacymi sie wyborami samorzadowymi. Mam nadzieje ze sie myle.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju NadwiĹlaĹskiej KW
|
|
|
Poldek
MĹotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 07 Lipca 2006, 14:06:56 » |
0
|
wiesz co?obawiam sie,Ĺźe sie nie mylisz,bo po co im taki ciÄzar na gĹowie.Ciekawe czy sa jakies procedury na przyznanie pieniÄdzy z funduszu europejskiego na odbudowe zabytkowych szklakĂłw komunikacyjnych?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #12 : 07 Lipca 2006, 15:40:30 » |
0
|
Z drugiej jednak strony prawda jest taka. W powiecie zamknieto niemal wszystkie duze zaklady (swoja droga dawnych odbiorcow kolejki). Region jest typowo rolniczy. Wiec jesli wladze licza na rozwoj to musza szukac nowych rozwiazan. Z tego co wiem to zaczeli stawiac na turystyke i rekreacje (min budowa kompleksu wypoczynkowego nad stawami w Opolu Lubelskim, ostra promocja na targach turystycznych oraz projekty wielu inwestycji). Kolejka jest ze tak powiem wazna pozycja w ofercie turystycznej totez mam nadzieje ze wszystko jednak potoczy sie wg wariantu optymistycznego.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju NadwiĹlaĹskiej KW
|
|
|
Poldek
MĹotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 07 Lipca 2006, 16:02:51 » |
0
|
mam nadzieje ze wszystko jednak potoczy sie wg wariantu optymistycznego. Tego Tobie,sobie i caĹej NKD Ĺźycze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zeus
Czytelnik
Długość toru:: 3 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #14 : 06 Września 2006, 18:53:32 » |
0
|
Niedawno podano, Ĺźe zgĹoszono projekt budowy obwodnicy Opola Lubelskiego do dofinansowania z funduszy UE. MoĹźe wiecie, czy obwodnica nie bÄdzie kolidowaÄ z torami NKD?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
statek
|
 |
« Odpowiedz #15 : 07 Września 2006, 17:13:45 » |
0
|
Niedawno podano, Ĺźe zgĹoszono projekt budowy obwodnicy Opola Lubelskiego do dofinansowania z funduszy UE. MoĹźe wiecie, czy obwodnica nie bÄdzie kolidowaÄ z torami NKD? OczywiĹcie Ĺźe bÄdzie, bo niby w jaki sposĂłb mieliby poprowadziÄ drogÄ nie kolidujÄ
c z torami? Pewnie zrobiÄ
dodatkowy przejazd i tyle, nie wyobraĹźam sobie Ĺźeby tak ot zlikwidowali sobie kawaĹek torĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #16 : 07 Września 2006, 17:50:22 » |
0
|
Michale , nie badz naiwny ! U nas w Kaliszu - ot tak sobie - zeby wzmocnic skarpe szwedzkiej autostrady pod Norkoeping , rozebrano serce naszej Kolei tzn. odcinek Kalisz Wask - do rozjazdu pod Czartkami tj.blisko 7 km toru. Radzilbym ,,zasiegnac jezyka'' u wladz i w samorzadzie - zanim bedzie za pozno. :twisted:
Pozdrawiam
ok333
|
|
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
zeus
Czytelnik
Długość toru:: 3 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #17 : 10 Września 2006, 16:24:49 » |
0
|
Niedawno podano, Ĺźe zgĹoszono projekt budowy obwodnicy Opola Lubelskiego do dofinansowania z funduszy UE. MoĹźe wiecie, czy obwodnica nie bÄdzie kolidowaÄ z torami NKD? OczywiĹcie Ĺźe bÄdzie, bo niby w jaki sposĂłb mieliby poprowadziÄ drogÄ nie kolidujÄ
c z torami? Nie znam planowanego przebiegu obwodnicy, ale z tego co wiem, tory dochodzÄ
do Opola od pĂłĹnocy, wiÄc gdyby obwodnica poszĹa poĹudniowÄ
stronÄ
, nic by siÄ nie staĹo. W innym przypadku juĹź w tej chwili naleĹźaĹoby zasiÄgnÄ
Ä informacji, co zamierzajÄ
zrobiÄ z kolejkÄ
, bo znajÄ
c polskie realia, moĹźe byÄ nieciekawie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #18 : 11 Września 2006, 09:52:17 » |
0
|
Z tego co wiem, jesli kolej jest eksploatowana, to wykonawca obwodnicy MUSI sobie z tym fantem jakos poradzic nie unieruchamiajac trwale kolejki. Tak jak to mialo miejsce np w Jedrzejowie.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito PiszÄ w miarÄ poprawnie po polsku.
|
|
|
|