|
Rogoz
|
 |
« : 12 Kwietnia 2006, 12:29:45 » |
0
|
Witam
Proszę o zgłaszanie się kolegów chętnych do prac wielkanocnych. W grę wchodzi sobota 15.04 lub poniedziałek 17.04.
Proponowany zakres prac: - remont lokomotywy WLS-50 na Wielkim Piecu - prace na szlaku w Iłży (próba przejazdu drezyną do Pastwisk) - potrzeba min. 4 chłopa
To co zrobimy zależy od liczby ochotników. Zapraszam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : 12 Kwietnia 2006, 12:50:19 » |
0
|
Optuję za poniedziałkiem - ale - jak więszość wybierze sobotę - dostosuję się. No i zdecydowanie praca na iłzeckiej SKW
Pozdraw MP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #2 : 12 Kwietnia 2006, 12:56:58 » |
0
|
Niestety nie moge wstapic, bo jestem w pracy 
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #3 : 12 Kwietnia 2006, 20:40:19 » |
0
|
No ale na jeden dzień to byś się urwał. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #4 : 13 Kwietnia 2006, 08:48:22 » |
0
|
No ale na jeden dzień to byś się urwał.  Z Irlandii? Trochę ciężko będzie :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : 14 Kwietnia 2006, 09:17:04 » |
0
|
Wracając do tematu, skonstruuję pytanie inaczej: KTO może pojawić się w wielkanocny poniedziałek w Iłży, w celu patrolowego przejazdu na koniec szlaku, a może nawet dalej, w końcu drezynę można przenieść przez pierwszy ubytek? ja stawiam się z siekierką i ręczną piłą.
Zapraszam, proszę o deklaracje?
Marcin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #6 : 14 Kwietnia 2006, 10:42:08 » |
0
|
Zapraszam, proszę o deklaracje? Marcin Ja się piszę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #7 : 14 Kwietnia 2006, 11:13:58 » |
0
|
Nie wyobrażam sobie, że mnie mogłoby nie być  ja stawiam się z siekierką i ręczną piłą. A ja z kilofem i łopatą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 14 Kwietnia 2006, 11:41:00 » |
0
|
No to już jest nas trzech, kto jeszcze? Żeby było komu drezynę wytargać?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilza.info
|
 |
« Odpowiedz #9 : 14 Kwietnia 2006, 22:46:59 » |
0
|
No to już jest nas trzech, kto jeszcze? Żeby było komu drezynę wytargać? ja, ja, ja chce  bede 100%  wesolych swiat przemek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #10 : 18 Kwietnia 2006, 18:55:47 » |
0
|
Jak wypadly prace? Co zrobiliscie? Moze ktos ma jakies fotki?
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : 18 Kwietnia 2006, 20:51:03 » |
0
|
Ha, jakoś wyleciało z głowy się pochwalić  Więc Patwiska zdobyte, miejscami desperacko się przedzieraliśmy, miejscami szło jak po maśle, szczególnie odcinek (sorry, nie pamiętam kilometrażu), który odchodzi od 9tki za Pastwiska. Dotarliśmy do pierwszego ubytku. W temacie oczyszczania : około 200 metrów w okolicy l7,3-l7,5, oraz przejazd w Pastwiskach. Miejscowa ludność - tradycyjnie sensacja  Zdjęcia - obiecuję wszystkim, ale pojutrze, na razie mam tu transfer jeden kb/sek, albo mniej ... Zabrałem z szopy kosiarkę - do naprawy (nikt k. się nie poczuwa, a sprzęt się rozleciał), przywiozę w połowie maja. Pozdraw MP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #12 : 18 Kwietnia 2006, 21:19:43 » |
0
|
Drezyna dojechała prawie do lasu, a trzy osoby pieszo poszły sprawdzić kto jest na "parkingu". Tak jak osiągnięto 8 kilometr, tak warto uzupełnić ten odcinek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #13 : 18 Kwietnia 2006, 23:10:54 » |
0
|
Drezyna dojechała prawie do lasu, a trzy osoby pieszo poszły sprawdzić kto jest na "parkingu". Tak jak osiągnięto 8 kilometr, tak warto uzupełnić ten odcinek. W sumie ten ubytek można uzupełnić własnymi siłami. Będzie trzeba wynająć na jeden dzień traktor z przyczepą w celu pozbierania z rozkradzionego odcinka leśnego (Łaziska-Lubienia) podkładów rozrzuconych przez złodziei (będą potrzebne na wymianę) Mocowanie szyny będziemy w stanie zrobić samemu. Jestem pierwszy który pisze się na taką robotę. Przy dużej liczbie chłopa w jeden dzień się obrobimy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #14 : 18 Kwietnia 2006, 23:33:44 » |
0
|
Jeżeli mamy zabrać te podkłady do Iłży, to musimy je też gdzieś przetrzymać - w moim garażu miejsce się już kończy  Dobrym rozwiązaniem będzie odzyskanie tego jednego pomieszczenia w budynku stacyjnym, które Ktoś miał załatwić, ewentualnie dogadać się z Kucem i wykorzystywać powiedzmy 1/4 placu, który on obecnie zajmuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilza.info
|
 |
« Odpowiedz #15 : 18 Kwietnia 2006, 23:43:58 » |
0
|
W sumie ten ubytek można uzupełnić własnymi siłami. Będzie trzeba wynająć na jeden dzień traktor z przyczepą w celu: - pozbierania z rozkradzionego odcinka leśnego (Łaziska-Lubienia) podkładów rozrzuconych przez złodziei (będą potrzebne na wymianę) - przeciągnąć szyny z odcinka Marcule-Lubienia do Pastwisk
Mocowanie szyny będziemy w stanie zrobić samemu. Jestem pierwszy który pisze się na taką robotę. Przy dużej liczbie chłopa w jeden dzień się obrobimy. Co do wynajecia traktora z przyczepa nie bedzie najmniejszego problemu, jutro zadzwonie do dyrektora nadlesnictwa, ktory jest bardzo za nami i powiedzial mi kiedys, ze na wszelka pomoc dla kolejki z jego strony mozemy liczyc, aby tylko zrobic mu przystanek kolejki tuz przy nadlesnictwie  ) jaki termin proponujecie? i kto by sie pisal? Rogoz, ile wg Ciebie potrzebnych jest chlopa do takiej jednodniowej akcji? ja oczywiscie na taka akcje pisze sie w 100% przemek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #16 : 19 Kwietnia 2006, 13:01:33 » |
0
|
jaki termin proponujecie? i kto by sie pisal? Rogoz, ile wg Ciebie potrzebnych jest chlopa do takiej jednodniowej akcji? ja oczywiscie na taka akcje pisze sie w 100% przemek
Odnośnie liczby osób: 1. Zbieraranie podkładów - traktorzysta + 2-3 chłopa 2. Ciągnięcie szyn - traktorzysta + 1 chłop (wcześniej trzeba zrobić akcję demontażu mocowań oraz zawiadomić policję o akcji) 3. Przytwierdzanie szyn - generalnie - im więcej chłopa tym lepiej. Z uwagi na konieczność przemieszczania szyny podczas przytwierdzania musimy mieć min. 10 chłopa z tego powodu, że dysponujemy 5 szt. szczypiec do noszenia szyn. Proponowany termin: przed wakacjami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #17 : 19 Kwietnia 2006, 18:04:20 » |
0
|
Do matury zostało nam tylko dwa tygodnie więc KLAN PALUCHOWSKICH powoli zaczyna reaktywację  Jeżeli prace będą po 23.05 a przed 03,06 to piszemy się w liczbie sztuk 2  Natomiast mam drobne propozycje wynikające z obeserwacji poczynionych dotychczas: -nie wiem jak długi ubytek jest do uzupelnienia ale moim zdaniem nei zdążymy w jeden dzień, proponuje podzielić to na sobotę i niedzielę -sobota: zwózka szyn, podkładów, przygotowanie (odkrzaczenie) ubytku -niedziela uzupełnienie ubytku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #18 : 19 Kwietnia 2006, 20:51:01 » |
0
|
Ile potrzeba podkładow by uzupełnic ubytki :?: Do wyciagania podkładow potrzeba potrzeba około 4 osob ze wzgledu na to ze podkłady dostaja korzeni :wink: i sa na mocno zakrzaczonych nasypach. Dodadkowo trzeba bedzie je wymacac kilofami lub brechą bo od jakiegoc czasu są trawa przykryte. Najleprzy odcinek do zdiecia to km 9.0 - 9.2 im blizej łazisk tym podkładuw mniej i stan gorszy. Jezeli klan bedzie łaskawy to moge dac ze 2 - 3 zdiatka z patrolu :wink:
|
|
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #19 : 19 Kwietnia 2006, 23:28:04 » |
0
|
Jezeli klan bedzie łaskawy to moge dac ze 2 - 3 zdiatka z patrolu :wink: Mówisz i masz   km 10.0 Kolejny widok na podkłady usuniete  km 9.1 podkłady w wiekszosci sprawne  km 9.2 widok na podkłady EDIT: dodałem opisy fotek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|