Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:21:34 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zwrotnik nr 5 ze stacji Iłża  (Przeczytany 9919 razy)
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« : 25 Kwietnia 2006, 20:49:06 »
0

Witajcie.
 Dzis udało mi sie zakonczyc prace nad mechanizmem zwrotnicowym ktory zabrałem z trojkata Iłżeckiego (zwrotnica nr 5 )
 Stan mechanizmu był tak w katastrofalnym stanie ze trezeba było korzystac z takich urzadzen jak prasa hydrauliczna tokarka migomat Smutny
 Biegajac z mechanizmem z punktu A do punktu B  dowiedziałem sie ze wykonanie nowej osi pionowej z rurki grubosciennej kosztuje 15 zł z materiałem a wytoczenie osi poziomej pełnej wraz z tym bolcem ktory porusza osia pionową kosztuje 35 zł z materiałem. Mysle ze to nie jest duzo za robocizne z materiałem. Ze wzgledu finansowych zamowiłem nowa os pionowa i po godzinie była juz gotowa do montazu
 Mechanizm jest obecnie do odbioru i jak tylko nadazy sie okazja to zabiore kolejny
 Zdiecia wysyłam tradycyjnie do naszych kolegów z klanu :wink:

POZDRAWIAM !!!
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 25 Kwietnia 2006, 23:11:01 »
0

Obiecane fotki autorstwa kol. Ogona Chichot

Przed renowacją:

Po renowacji:

Powiem krótko: SĄ PIĘKNE !!

Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #2 : 26 Kwietnia 2006, 01:22:55 »
0

Tak mogą wyglądac wszystkie mechanizmy jak i całe zwrotnice  na SKW Wystarczy tylko wesprzec mój skromny budżet wpłata na moje konto dopisujac w tytule na jaki cel ( np renowacja mechanizmu zwrotnicy)
Tak własnie zrobił Rogoz i ten wyglad mechanizmu zawdzieczam poczęści jemu.  Chichot
 Obecnie szukam pracy a czas wolny chce poswiecic na renowacje zwrotników jak i innych rzeczy zwiazanych z kolejką starachowicką :wink:

Tutaj przedstawiam cennik usług jak i elementów potrzebnych do pełnej sprawnosci zwrotnika:

- Komplet srób ocynkowanych z podkł. inakr. =25zł
- farba do metalu (na 2 zwrotniki, podwujna warstwa) =18zł

- wykonanie nowej osi pionowej (zalecane przy silej korozji)   10 - 15zł  
- wykonanie kompletnej osi poziomej pełnej ( zalecane przy skrzywieniach) 35zł
- Dostep do gazów technicznych  = 2 piwa  :wink:
- spawanie  = 0zł

Chce podjąć sie również budowy latarni zwrotnicowych zwykłych jak i latarni wykolejnicy oraz wykonac troche wsaźników Z1 oraz W6, W6a, W7, W8, oraz W14

Jezeli ktos chce pomóc i wesprzec mnie choc złotówką to prosze o wiadomość na priv  

POZDRAWIAM !!!
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #3 : 26 Kwietnia 2006, 08:31:42 »
0

Dawaj na priva numer konta
Ja też chcę mieć "swoją" zwrotnicę w Iłży
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 26 Kwietnia 2006, 10:31:43 »
0

Też chcę mieć zwrotnicę. W tym roku sponsoruję iłżecką, w następnym starachowicką.
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #5 : 26 Kwietnia 2006, 11:07:15 »
0

Ja tez chce miec zwrotnice

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 26 Kwietnia 2006, 12:05:44 »
0

Cytat: "kalito"
Ja tez chce miec zwrotnice

Na prośbę Ogoniastego podaje nr konta na ktore mozna wpłacać kaskę na remont zwrotnic:
50 1020 5558 1111 1186 4430 0021
Bank PKO BP  Inteligo

Dane potrzebne do wpłaty:
Paweł Niewczas
ul Górna 4
05-480 Karczew

Specjalnie dla Kalito:
Osoba z zagranicy, zamieszkała w kraju Unii Europejskiej planuje dokonać przelewu na moje konto Inteligo, w jaki formacie powinienem podać jej numer mojego rachunku, aby przelew został zrealizowany?

Numer rachunku należy podać w międzynarodowym standardzie numeracji rachunków bankowych IBAN (International Bank Account Number), który obowiązuje na terenie krajów UE oraz w Islandii, Lichtensteinie i Norwegii. Otrzymuje się go poprzez dodanie kodu kraju "PL" z przodu numeru rachunku zapisanego w formacie NRB (26 cyfr).
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #7 : 26 Kwietnia 2006, 12:34:58 »
0

Nie wiem, jak Wy, ale ja chciałem być orginalny  :lol:  i zamówiłem u Ogona remont wykolejnicy

Kasa poszła, gdyby okazało się, że wykolejnica kosztuje więcej (no bo to czerwona farba potrzebna też) - dorzucę w gotówce na miejscu.

Pozdraw
MP
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #8 : 26 Kwietnia 2006, 12:59:52 »
0

Cytat: "Rogoz"
Specjalnie dla Kalito:
Osoba z zagranicy, zamieszkała w kraju Unii Europejskiej planuje dokonać przelewu na moje konto Inteligo, w jaki formacie powinienem podać jej numer mojego rachunku, aby przelew został zrealizowany?

Numer rachunku należy podać w międzynarodowym standardzie numeracji rachunków bankowych IBAN (International Bank Account Number), który obowiązuje na terenie krajów UE oraz w Islandii, Lichtensteinie i Norwegii. Otrzymuje się go poprzez dodanie kodu kraju "PL" z przodu numeru rachunku zapisanego w formacie NRB (26 cyfr).

Tak wiem Najpierw przeleje na swoje konto Inteligo, a potem pojdzie do Ogoniastego. Nawiasem mowiac potrzebny jest jeszcze kod SWIFT, o ktorym nie wspomniales.

A moze zrobic jakas grubsza akcje, spisac wszystkie elementy do remontu i pozykiwac sponsorow na remont? Mozna potem umiescic gdzies na takim zwrotniku, ze odnowiono z kasy tego i tego czlowieka. Oczywiscie jesli ktos jest z zewnatrz. Ja swojego nazwiska nie potrzebuje na zwrotniku. Mysle w kazdym razie, ze pomysl nieglupi, aby wszystkie elementy spisac, sfotografowac i na stronie SKW zrobic mala liste, kosztorysy i zapisy na sponsoring poszczegolnych mechanizmow. Co Wy na to?

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #9 : 26 Kwietnia 2006, 13:09:20 »
0

Jak najbardziej jestem za. Proponuję także wykonać kosztorys remontu trójkąta, bo to w Iłży chyba najbardziej kapitałochłonna inwestycja, nie licząc postawienia szopy. Nasyp plus masa podkładów...
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 26 Kwietnia 2006, 13:23:02 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
Jak najbardziej jestem za. Proponuję także wykonać kosztorys remontu trójkąta, bo to w Iłży chyba najbardziej kapitałochłonna inwestycja, nie licząc postawienia szopy. Nasyp plus masa podkładów...

Marcinie

W Iłży od remontu trójkąta i wykolejnicy są ważniejsze potrzeby. Dopóki nie będziemy mieli parowozu to trójkąt w Iłży nie jest nam aktualnie potrzebny gdyż zmieniasz czoło składu na mijance

Ze swojej strony proponuję sponsoring m. in.
- remontu poszczególnych odcinków torowiska, np. można zrobić odcinek imienia M. P. ze stosowną tabliczką :-)
- zakup roundupu na drugą serię oprysków - potrzeba ok. 20l na oba odcinki (ok. 300zł)
- remont trójkąta w Starachowicach - tam trójkąt jest potrzeby do zmiany czoła składu (trzeba założyć zwrotnicę, uzupełnić podkłady i przytwierdzenia)
- remont pługa - m.in koniecznie trzeba uszcelnić i pomalować dach
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #11 : 26 Kwietnia 2006, 13:53:21 »
0

zgadzam się z całą listą prócz zakupu Roundupu - dlaczego, zajrzyj na wewnętzrne forum
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #12 : 10 Maja 2006, 17:13:27 »
0

Witam. Chce poinformowac wszystkich wpłacających na ogoniaste konto ze kolejny zwrotnik został odnowiony i jutro jedzie do Iłży by służyć na naszej kolejce  Chichot
 Zwrotnica imienia Emibe to zwrotnica nr 3 na stacji Iłża  :wink:  
 Kolejne przedsiewziecie to wykolejnica im. Marcina P.  :wink:
 Fotki z przed i po, wkrótce

POZDRAWIAM !!!
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 10 Maja 2006, 17:16:04 »
0

Cytat: "Ogoniasty"

Zwrotnica imienia Emibe to zwrotnica nr 3 na stacji Iłża  :wink:  
 Kolejne przedsiewziecie to wykolejnica im. Marcina P.  :wink:
 Fotki z przed i po, wkrótce

Nieśmiało dodam, że zwrotnica mojego imienia została zamontowana w sobotę na trójkącie w Starachowicach.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 11 Maja 2006, 21:12:06 »
0

EDIT: Mamy sobotę wieczór i oto obiecane fotki:

Autorem wszystkich zdjęć jest. kol Ogon

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!