|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #1 : 23 Maja 2006, 19:23:56 » |
0
|
A czym można otworzyć plik *.kmz ? 
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #2 : 23 Maja 2006, 21:12:14 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #3 : 23 Maja 2006, 21:16:53 » |
0
|
Czyli nici z oglądania :cry: Najwyżej u kumpla zobaczę :/
|
|
|
|
|
|
|
|
PkL
|
 |
« Odpowiedz #5 : 24 Maja 2006, 13:02:33 » |
0
|
Pozostaje problem odpalenia go pod Linuksem, a jak podejrzewam emcebob korzysta właśnie z takiego systemu (słynie na forum Mandrivy :wink: ). emcebob, nie próbowałem tego, ale może GoogleEarth da się uruchomić poprzez Wine?
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #6 : 24 Maja 2006, 14:46:46 » |
0
|
Pozostaje problem odpalenia go pod Linuksem, a jak podejrzewam emcebob korzysta właśnie z takiego systemu (słynie na forum Mandrivy :wink: ). emcebob, nie próbowałem tego, ale może GoogleEarth da się uruchomić poprzez Wine? Z tego co mi wiadomo nie udało się jeszcze nikomu uruchomić GE ani pod Wine ani pod Cedega. Podobno da się pod Cross Over Office, ale to niestety jest płatne.
|
|
|
|
|
|
|
|
PkL
|
 |
« Odpowiedz #8 : 26 Maja 2006, 10:07:32 » |
0
|
Byłbym wdzięczny gdyby ktoś zamieścił screen'y z GoogleEarth z wrzuconymi powyższymi plikami, bo niektórzy (np ja) nie mają możliwości uruchomienia GoogleEarth.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #9 : 26 Maja 2006, 16:31:57 » |
0
|
Powyżej masz jednego skrina. Inne: widok na stację:  z Górami Świętokrzyskimi w tle:  z wyniesieniem od południa w tle:  szopa od południa:  Nie wszędzie GE ukazuje krawędzie (ale można to ustawić jak np. przezroczystości ścian - tyle że giną ustalone wcześniej kolory, które i tak były inne we wsadzonym do GE modelu).
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #10 : 22 Czerwca 2006, 00:38:40 » |
0
|
Jest już (wersja Beta) Google Earth na Linuxa. http://earth.google.com/download-earth.htmlSą nowości typu tekstury (na starachowickiej szopie powinny być widoczne cegły, tynki, dach - ale wymaga ponownego umieszczenia modelu)    Przy okazji widać na jakiej wysokości npm jest starachowicka szopa
|
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #12 : 07 Lipca 2007, 00:23:28 » |
0
|
W rzeczy samej  Ma to pewien związek. PS. Google "uaktualnił" dane wysokościowe i teraz po ściągnięciu okazuje się, że szopa jest lekko wkopana.
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #13 : 02 Września 2012, 00:20:10 » |
+6
|
Naszła mnie któregoś wieczoru ochota na powtórzenie modeliku, ale ze zdjęć i poprawnie umieszczonego. Jak ktoś ma zainstalowanego GE to proszę bardzo: http://www.skw.org.pl/g_earth/skw_lokomotywownia.kmz  Jak się podoba, to w wolnej chwili mógłbym zrobić jakiś model szopy czy zabudowań przy kolei wąskotorowej. Warunek: cynk na PW, przesłanie fotografii obiektu (jak najbardziej ortogonalnych), wąskotorówka mająca aktywne tematy na TZF.
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Września 2012, 00:25:37 wysłane przez emibe »
|
|
|
|
|
Jacek 83218
|
 |
« Odpowiedz #14 : 02 Września 2012, 00:24:16 » |
0
|
Jaka szkoda że pewnie nie grasz w Trainza. 
|
|
|
|
|
|
|
|