Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:21:16 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Otwarcie sezonu 2006  (Przeczytany 33263 razy)
Paweł Szwed
Czytelnik

Długość toru:: 8 m

W terenie W terenie

« : 01 Czerwca 2006, 16:21:03 »
0

Już w tą niedzielę tj. 4 czerwca rozpocznie rozkładowe kursowanie Starachowicka Kolej Wąskotorowa. Więcej informacji na stronie www.fpkw.pl

Paweł Szwed
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 01 Czerwca 2006, 16:54:50 »
0

Szkoda że fpkw.pl nie otwiera się pod Konquerorem ani Operą pod linuxem. Byłem i widziałem efekty prac, życzę powodzenia w sezonie i kilku tysięcy pasażerów  

Pozdrawiam
a cygan
Dyrektor
Długość toru:: 870 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 01 Czerwca 2006, 18:48:18 »
0

Więcej informacji na stronie www.fpkw.pl

Może warto podac w jakie dni są kursy, bo z rozkładu to nie wynika. Również cennik nie powinien byc tylko w pdf.
a cygan
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 01 Czerwca 2006, 18:52:18 »
0

Doczytałem w gazecie:
Odjazdy do Lipia

Ze stacji Starachowice Wąskie kolejka odjeżdżać będzie do końca sierpnia w każdą niedzielę o godz. 11, 13, 15 i 17. Ostatni odjazd z Lipia do Starachowic o godz. 18.25. We wrześniowe niedziele kolejka kursować będzie trzy razy, odjazdy ze Starachowic o godz. 11, 13 i 15. Bilet w obie strony kosztuje 6 zł, ulgowy dla dzieci
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 01 Czerwca 2006, 19:17:44 »
0

... ulgowy dla dzieci 4 zł. Dla zainteresowanych cały artykuł tutaj

Pozdrawiam
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #5 : 04 Czerwca 2006, 21:55:37 »
0

Za www.fpkw.pl

20.05.2006

Na szlak wyjechał pociąg roboczy. Wymienilśmy ok. 20 podkładów, podbijamy styki oraz uzupełniamy w torowisku kilkadziesiąt wkrętów oraz haków. Dokonujemy pierwszych pomiarów torowiska.

Pytanie: Które podkłady były wymieniane (km...)??
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 05 Czerwca 2006, 15:35:24 »
0

Pierwsza relacja z otwarcia
a cygan
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 05 Czerwca 2006, 22:40:50 »
0

Przeczytałem, ale p. AT nie odpowiada na temat. Pomijając to kto się wypowiada /nazwiska/ nie ma konkretów na przedstawione argumenty.
Czy fakty są takie jak opisano - kolejka zrobiła tylko jeden kurs w niedzielę, czy ktoś jechał?
Nie jestem zadowolony z kierunku w jakim idzie /lub nie idzie/ współdziałanie, bo nie jest to w interesie tej linii.
Jak tylko czas / i FPKW/ mi pozwoli, mam zamiar odbudowac zdewastowanego grilla w Lipiu, a też od czasu do czasu patrolowac /rowerem/ trasę.
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #8 : 05 Czerwca 2006, 22:46:21 »
0

Panowie. Powiem tak: To otwarcie sezonu to jedna wielka katastrofa dla kolejki SKW Smutny  Byłem, widziałem i co? Na stacji zadnej wzmianki o kursach kolejki juz nie wspomne o rozkładzie. Stałem sobie drezyną motorową na stacji nie mogoc wyjechac na szlak spowodu zamknietej zwrotnicy na trójkącie. Czekając na stacji ludzie sie mnie pytali o której wyrusza pociąg do Lipia :?:  Informowałem wszystkich na wgląd ze pierwszy kurs był juz na szlaku ze kolejny kurs bedzie około 13. Niestety kursu kolejnego juz nie było, ekipa pionkowska miała byc do godz.19 a uciekli bodajze o 13 mimo ze pasazerowie byli. Fakt ze pogoda była łaciata ale jezeli są chetni do przejazdzki to jak mozna podejmowac decyzje o anulowaniu reszty kursów  :shock: :!:  :!:  :!:
 Druga sprawa. Teren w Lipiu według mnie jest totalnie nie przygotowany do tego by mogli na nim spedzac czas wycieczkowicze.
 Trasa za Lipiem nie nadaje sie do puszczenia na nim ruchu drezynowego Trasa jest zarosnieta tak  ze nawet jak ktos tam kiwajką wiedzie to wiecej czasu spedzi na usówaniu roslinnosci z mechanizmu drezyny niz na przejazdzce nią. :cry:
Krótko mówiac wycieczkowicze poza przejazdzką nie mają nic zapewnione. Wstyd i klapa Smutny

POZDRAWIAM !!!
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #9 : 05 Czerwca 2006, 22:52:27 »
0

Szlag człowieka trafia jak sie czyta takie słowa.

Niech ktoś mi wytłumaczy .... dlaczego oni to robią? Czy nie łatwiej i lepiej dla kolejki byłoby się po męsku rozstać? Może to właśnie o upadek SKW im chodzi... Nic nie rozumiem ale nóż się w kieszeni otwiera.
fidzio
Gość
« Odpowiedz #10 : 05 Czerwca 2006, 22:57:30 »
0

Cytat: "Ogoniasty"
Panowie. Powiem tak: To otwarcie sezonu to jedna wielka katastrofa dla kolejki SKW Smutny  Byłem, widziałem i co? Na stacji zadnej wzmianki o kursach kolejki juz nie wspomne o rozkładzie. Stałem sobie drezyną motorową na stacji nie mogoc wyjechac na szlak spowodu zamknietej zwrotnicy na trójkącie.

Dobrze wiedziałeś, że rozjazd jest zamknięty. Jechałeś na szlak i do twoich obowiązków należało zadbanie o to aby było czym ją otworzyć. A może maszynista miał Ci przynieść klucz bo TY wyjeżdzasz na szlak??

Czekając na stacji ludzie sie mnie pytali o której wyrusza pociąg do Lipia :?:  Informowałem wszystkich na wgląd ze pierwszy kurs był juz na szlaku ze kolejny kurs bedzie około 13.
Niestety kursu kolejnego juz nie było, ekipa pionkowska miała byc do godz.19 a uciekli bodajze o 13 mimo ze pasazerowie byli.

Dziwne staliśmy na peronie do godziny 13:15 i nikogo nie było...
I nie pojechaliśmy o 13 tylko około15, sam jechałeś z nami. Czy zapomniałeś która była godzina?? To może zapytaj się Jacka o której szedłeś z nim na WP.
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #11 : 05 Czerwca 2006, 23:20:56 »
0

Co nie zmienia faktu ze jak pociągi sa do 17.00 to do 17.00 sie jest jak to zwykle robił Józek. A z tego co pamietam NIGDY nie było tak że EKIPA PIONKOWSKA z PREZESEM na czele była do samego końca.

ZAPOMNIAŁEŚ kto dwukrotnie sprowadzał pociąg roboczy ze szlaku do szopy?

Odpowiem Ci, dwa razy ja wieczorem zjeżdżałem z Lipia i raz Przemek.

Bo komuś sie spieszyło do Pionek... Tak jak wczoraj.

Ale nie o to chodzi a o coś co się nazywa ROZKŁAD JAZDY. Może dopiszcie że kursuje na wcześniejsze ogłoszenie i po sprawie, po co się chwalić wszem i wobec że SKW prowadzi REGULARNE KURSY?? Jakie tam one regularne??

WSTYD !!!! Tyle powiem, wstyd i żenada. Żeby pierwszego dnia kursów taką bumelkę strzelić, walneliście sobie samobója.

A tak odnośnie rozjadu... od kiedy to wyjazd na szlak jest zabezpieczony zamkiem bo chyba o to chodzi...

Ogon, może celowo Ci zmknęli żebys jednak pomimo próśb nie wyjechał drezyną na przejażdżkę...
fidzio
Gość
« Odpowiedz #12 : 05 Czerwca 2006, 23:26:41 »
0

Cytat: "AXEL"
Co nie zmienia faktu ze jak pociągi sa do 17.0

A tak odnośnie rozjadu... od kiedy to wyjazd na szlak jest zabezpieczony zamkiem bo chyba o to chodzi...

Nie wyjazd na szlak a rozjazd przejezdzany przez poc. pasazerskie na ostrze

Ogon, może celowo Ci zmknęli żebys jednak pomimo próśb nie wyjechał drezyną na przejażdżkę...

Rafał z czałym szacunkiem, ale nie było Cię tam więc prosze powstrzymaj się od takich komentarzy. Ogon był na miejscu otrzymał zgodę na wyjazd od prezesa. Klucz od feralnego rozjazdu leżał na lokomotywie 10 metrów stał dalej kol. Ogon, wiedział o tym ze rozjazd jest zamknięty jednak chyba w perspektywie przejazdu drezyną mógł o tym zapomniec nie wiem, nie chce się za niego wypowiadać.
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #13 : 05 Czerwca 2006, 23:35:20 »
0

A skad ja mam wiedziec kto ma klucz do zwrotnic jak zabraliscie sie wszyscy zostawiajac mnie samego dłubiacego przy drezynie. To jest wasza drezyna a nawet nie mogłem liczyc na pomoc przy naprawie jej.

A teraz co do pasazerów, to zaraz po waszym odiezdzie były 3 osoby po 30 minutach było 9 . Powiedziałem im ze pociag bedzie o 13  na który sie juz nie doczekali. Owszem byliscie o 13 minut kilka, a to ze nie było nikogp w tym momecie to dlatego ze przez krótki okres padała mżawka a kiedywy pojechaliscie sobie i sie rozpogodziło to ludzie przychodzili z tym ze juz pociągu nie było. Pociag jak by postał na stacji jeszcze z 15 min to nic by mu sie nie stało.
To było najgorsze otwarcie sezonu na jakim byłem :evil:

POZDRAWIAM !!!
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #14 : 05 Czerwca 2006, 23:36:24 »
0

Jak czytam te wszystkie wasze wypowiedzi to myślę, że niestety nie jest wcale lepiej w Starachowicach. Tylko niech mi nikt nie mówi, że nie jestem prawdziwy miłośnik bo nigdy nie pracowałem w torach w Starachowicach. Oceniam sytuacje z pozycji potencjalnego klienta. I brak rozkładów oraz wszelkiem informacji oraz zamet panujacy, na kolejce pozwala mi twierdzić, że po prostu nie jest dobrze.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
fidzio
Gość
« Odpowiedz #15 : 05 Czerwca 2006, 23:39:16 »
0

A skad ja mam wiedziec kto ma klucz do zwrotnic jak zabraliscie sie wszyscy zostawiajac mnie samego dłubiacego przy drezynie. To jest wasza drezyna a nawet nie mogłem liczyc na pomoc przy naprawie jej.

Akurat jak wyjezdzales drezyna to rozmawiales z nami na trojkacie...
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #16 : 06 Czerwca 2006, 00:48:38 »
0

Cytat: "fidzio"

Akurat jak wyjezdzales drezyna to rozmawiales z nami na trojkacie...

Owszem rozmawiałem ale z tego co wiem wasz Michałek powiedział ze wzioł klucz a dopiero przy zwrotnicy w drodze powrotnej powiedział mi ze nie ma. Nikt mi nic nie mowił gdzie klucz jest. A przed wyjazdem drezyną prosiłem o otwarcie zwrotnicy. :x

POZDRAWIAM !!!
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #17 : 06 Czerwca 2006, 10:56:11 »
0

Nie istotne kto komu, dla chcącego nie ma nic trudnego. Nie chcieli byś wyjechał i tyle.

Wróćmy do tematu.

Prosiłbym o odpowiedź. Dlaczego wyjechaliście wcześniej ze Starachowic? Casting Pawła? Może inny powód...

Wytłumaczcie mi proszę jak to możliwe że w ciągu minionego sezonu było dziesiatki razy tak że pociągiem do Lipia albo nie jechał nikt albo jedna osoba a pomimo to Józkowi kazano jeździc.
Może zdarzylo sie że odwołany był ewentualnie ostatni pociąg... ale nie 3/4 z nich !!!

Poza tym nikt mi nie powiedział które to podkłady były wymienione (owe 20szt!!!) i ciekawe skąd się one wzięły w Starachowicach bo z tego co wiem nie ma tam ani jednego.

A tak poza tym:

www.fpkw.pl z dn. 25.05.2006r

Dokonujemy pomiarów torowiska do Lipia oraz renowacji zwrotników na st. Starachowice Wsch. Wąsk

Z tego co pamiętam to zwrotniki naprawił Ogon, moze wypadałoby chłopakowi w formie drobnej wdzięczności napisac małe podziękowanie na stronie co?

Wszystkie te informacje na fpkw.pl maja tyle wspólnego z prawdą co ja z fpkw.

Śmieszna jest ta kompromitująca Was propaganda. Chyba powinnismy poinformowac o tych kłamstwach opinie publiczną nie tylko w sposób nam dotychczas znany (forum, PMK) ale także w ogólnodostępnych mediach.
fidzio
Gość
« Odpowiedz #18 : 06 Czerwca 2006, 11:34:41 »
0

Nie istotne kto komu, dla chcącego nie ma nic trudnego. Nie chcieli byś wyjechał i tyle.

Gdybyśmy nie chcieli to by nie wyjechał i już bez bawienia się w zamki.

Prosiłbym o odpowiedź. Dlaczego wyjechaliście wcześniej ze Starachowic? Casting Pawła? Może inny powód...

W niedziele nie ma castingów to raz :] z całym szacunkiem to sprawa prezesa czy ma casting czy nie, bo nie masz zadnnego prawa do dysponowania czy rozliczania czyjegos wolnego czasu, dwa dlatego ze kursy zostaly odwolane i zaczal padac deszcz a póżniej w maszyna byla myta i deszcz pokrzyzowal zaplanowane prace na ten dzien - wiec malowanie zostalo przelozone.

Wytłumaczcie mi proszę jak to możliwe że w ciągu minionego sezonu było dziesiatki razy tak że pociągiem do Lipia albo nie jechał nikt albo jedna osoba a pomimo to Józkowi kazano jeździc.
Może zdarzylo sie że odwołany był ewentualnie ostatni pociąg... ale nie 3/4 z nich !!!

Nie wiem

Poza tym nikt mi nie powiedział które to podkłady były wymienione (owe 20szt!!!) i ciekawe skąd się one wzięły w Starachowicach bo z tego co wiem nie ma tam ani jednego.

Przyjechały dwa razy przyczepką ze znienawizonych przez Ciebie Pionek. Który km to nie wiem bo zostało zrobione kilka styków coś koło km 1,7
 i w okolicach km 2,3 wiecej grzchów i km nie pamietam.

www.fpkw.pl z dn. 25.05.2006r
Dokonujemy pomiarów torowiska do Lipia oraz renowacji zwrotników na st. Starachowice Wsch. Wąsk Z tego co pamiętam to zwrotniki naprawił Ogon, moze wypadałoby chłopakowi w formie drobnej wdzięczności napisac małe podziękowanie na stronie co?

Chodzi tu o inne zwrotniki (wjazd do szopy, oraz w peronach) i to zrobiłem JA. Jedynym zwrotnikiem (obecnie rozkradzionym) zrobionym przez ogona jest zwrotnik na trójkącie. A ZTCP to było to na stronie przed awarią działu aktualności starachowickich. Zostanie to przy następnej aktualizacji zrobione.

I analogicznie odwrotnie Chichot

Śmieszna jest ta kompromitująca Was propaganda. Chyba powinnismy poinformowac o tych kłamstwach opinie publiczną nie tylko w sposób nam dotychczas znany (forum, PMK) ale także w ogólnodostępnych mediach.

Nie wypowiadam sie na temat zawartości fpkw.pl bo od tego jest prezes. Ale to nie my mamy "wyimaginowanego" przyjaciela który jechał do lipia. Tyle na temat propagandy

I na koniec
Czy nie łatwiej i lepiej dla kolejki byłoby się po męsku  rozstać?

Przyganiał kocioł garnkowi. Obraziłeś się na FPKW i nie działasz już na SKW, masz do tego pełne prawo. Więc dlaczego sam robisz dym, jeżeli odeszłeś to "rozstań się po męsku" a nie wypłakujesz swoje żale na PMK i chociazby tym forum...
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #19 : 06 Czerwca 2006, 11:40:52 »
0

Cytat: "fidzio"

I analogicznie odwrotnie Chichot

Czyli Axel ma tyle wspolnego z FPKW co informacje na fpkw.pl z prawda? :>

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Strony: [1] 2 3   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!