Cos waść kiepsko patrzysz. Zerknij na fotę twego autorstwa:

Na początek taki lokal wystarczy. Pewnie, że w lokomotywowni byłoby więcej miejsca, ale tam raczej mało turystów zagląda.
Spodziewałem się że ten lokal będzie typową kasą biletową. Nie mam zielonego pojęcia ile eksponatów do umieszczenia w takiej izbie pamięci ma SKW więc nie mi oceniać które pomieszczenie się nadaje.
Pan A.Cygan chce robić plany budowy nowego lokalu na SKW? Ufam że inicjatywa Pana A. Cygana będzie równie trafiona jak murowany grill w Lipiu
Prosiłbym o rozwinięcie tematu
Nie brałem pod uwagę kasy biletowej jako miejsca na Izbę Pamięci, więc spodziewałem się planów budowy nowego lokalu

Murowany grill w Lipiu był i chyba nadal jest ciekawą atrakcją w Lipiu, więc liczę że równie duże zainteresowanie zdobędzie Izba Pamięci.
Świetnym miejscem na wystawy muzealne jest budynek na Great Piecu i to póki co wystarczy:)
Skoro tak uważasz to proszę wskaż pomieszczenie na tym obiekcie, gdzie taka izba mogłaby się mieścić.
Mam na myśli budynek, w którym ostatnio była wystawa "120 lat kolei w Starachowicach", gdzie możnaby wydzielić część na izbę muzealną/stałą wystawę o Starachowickiej Wąskotorówce

Jeśli nastąpi połączenie SKW z Great Piecem, to turyści mogliby zostać dowiezieni na miejsce do tej Izby Pamięci SKW. Ale tu zaczyna się gdybanie, czy SKW zostanie połączone z WP, kiedy i czy jest sens robić Izbę Pamięci SKW 2km od kolejki..