Bo to typowy garaż-blaszak - stawia się takie bez pozwolenia na budowę i podobnych ceregieli. Koszt +- l200 złotych polskich, "budowa" trwa 3 godziny.
Nie wybrzydzać, cieszyć się, że Iłża będzie jeździć

Ceregiele są, bo trzeba zgłosić do urzędu.
A tu może dojść do sytuacji:
7. Właściwy organ może nałożyć, w drodze decyzji, o której mowa w ust. 5, obowiązek uzyskania pozwolenia na wykonanie określonego obiektu lub robót budowlanych objętych obowiązkiem zgłoszenia, o którym mowa w ust. 1, jeżeli ich realizacja może naruszać ustalenia miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego lub spowodować:
1) zagrożenie bezpieczeństwa ludzi lub mienia;
2) pogorszenie stanu środowiska lub stanu zachowania zabytków;Przy czym urzędnik tu decyduje.
Poza tym, mam nadzieję, że blaszak będzie pomalowany na oliwkę, coby się nie rzucał tak w oczy i zlał z tłem (do czasu wybudowania lepszego zaplecza za pieniądze z eurofunduszy).
A propos znalazłem w Prawie Budowlanym
Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:
6) budynków gospodarczych o powierzchni zabudowy do 20 m2, służących jako zaplecze do bieżącego utrzymania linii kolejowych, położonych na terenach stanowiących własność Skarbu Państwa i będących we władaniu zarządu kolei;Szkoda że ten punkt nie kończy się na przecinku. Choć w przypadku linii wpisanych do rejestru obowiązują dodatkowe przepisy.
-----------------------------
Cyba dawno nie byliscie w Iłży... tor jest koszony przez pracownikow interwencyjnych. Nasz toromistrz mierzył i badał ten tor i stwierdzil ze to najlepszy odcinek na SKW
Podałeś wprowadzającą w błąd (po Tobie bym się tego nie spodziewał w przeciwieństwie do M13) informację. I to jest fakt.
Rczeczywiscie od czasu koszenia przed majowym weekendem torowisko zaroslo. Ale bylo sprawdzane bezprośrednio po koszeniu i proszę nie pisać takich rzeczy, że tory są przykryte ziemią! Zapraszam na wycieczkę do Iłzy i jeżeli ktoś mi wskaże takie miejsce gdzie tory są przykryte więcej jak 5-cio centymetrowa wartstwa ziemi (rezerwa na przejazdy / odcinki regularnie zasypywane) to dostanie odemnie orenżadę (jedną za każdą miejsce

)
A Panu ok333 proponuje mniej wdychać SKPL-owskich spalin z lokomotyw opalanych paliwem uzyskiwanym ze smażenia pączków bo jak widać może to miec brzemienne sktutki odczuwalne opiniach wygłaszanych przez "wąchającego"
No masz, rzeczywiście zarosło i przysypało. Ktoś wracał 9-ką, nasypał ziemi i zasiał trawsko. :twisted: Trochę byś się opamiętał, sam od czasu do czasu żartujesz (nie widzisz emota?). Bo z Twoich ostatnich postów widać, że się ostatnio nawdychałeś spalin prawdziwego paliwa z FPKW-owskich lokomotyw.
Uważasz więc, że pokrycie ziemią do 5 cm nie przeszkadza w prowadzeniu ruchu??
Przeszkadza ale sam przyznasz że likwidacja takiego "pokrycia" nie zajmuje wiecej jak kilka minut łopatą.
O, to jednak jest "przykrycie"
Proponuję trzymać się tematu. A to sprowadza się do wstrzymania pisania kiedy 180-tka wyjedzie na szlak. To, jaki skład i gdzie miał wyruszyć dyskutowane było od czasu kiedy się wlska pojawiła w Starachowicach (albo i wcześniej).