Rogoz
|
 |
« : 29 Listopada 2006, 19:08:57 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #1 : 29 Listopada 2006, 20:05:22 » |
0
|
Gratulacje. Me serce sie raduje 
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #2 : 29 Listopada 2006, 20:54:05 » |
0
|
Widze że moja ulubiona ♥lokomotywka♥ jest juz w pełni zdrowia :grin: Teraz bedzie można robic imprezki i na naszej SKW  Żałuje że mnie nie było na tej przejażdżce :cry: Musiałem ciężko pracować za 4,50 zł /h :mad:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #3 : 30 Listopada 2006, 20:34:27 » |
0
|
Ładne nie ...
Jak zawsze jedyna organizacja na jaka można liczyć na Starachowickich wąskich torach jest powiat.
Z tego miejsca chciałbym serdecznie podziękowac p. Darkowi Dąbrowskiemu, p. Krzyśkowi Niedopytalskiemu i wszystkim ludziom którym zależało na tym, by Wls180 wyjechała na szlak, co stało sie faktem.
Jeszcze raz gratuluje.
PS. Ktoś powinien się od Was uczyć !!! Domyślcie się kto...
|
|
|
|
|
|
|
Ernie
Młotkowy

Długość toru:: 89 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 30 Listopada 2006, 20:35:51 » |
0
|
Super. I widze że jej zrobiliście sprzęgi hamulcowe po obu stronach. Tylko tak dalej.
|
|
|
|
Małe jest piękne.
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #5 : 01 Grudnia 2006, 12:00:38 » |
0
|
Serce rośnie jak się patrzy na te zdjęcia 
|
|
|
|
|
|
|
gerardcool
Nowicjusz

Długość toru:: 11 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 08 Grudnia 2006, 09:50:42 » |
0
|
WIELKIE GRATULACJE !!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
bartekmpl
Nowicjusz

Długość toru:: 20 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 01 Czerwca 2007, 21:29:49 » |
0
|
Jak tam się sprawuje u was lyd1-252?? W końcu była na 2 miejscu na Pleszewskiej koleji,za 255..Sprzegło oraz skrzynie miała nie do zajechania,2 normy robiła za nim, szła do remontu,nie do zajechania maszyna była nie wiem jak teraz..
|
|
|
|
bartek
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 01 Czerwca 2007, 23:24:55 » |
0
|
Stoi bo jedyna organizacja na ktora mozna liczyć dała ciała i lokomotywa mimo ogromnych nakładów nie nadaję się do jazdy.
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #9 : 02 Czerwca 2007, 12:40:29 » |
0
|
Stoi bo tor po którym miała jeździć nie nadaje sie do jazdy !!! Toromistrz oglądał torowisko po jednej z waszych prac i definitywnie zabronił jazdy ciężkim taborem... ot dlaczego stoi. Gdyby mogła wyjechać na pewno powiat przedsięwziął by odpowiednie kroki by ją uruchomić.
|
|
|
|
|
|
|
Michał13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 02 Czerwca 2007, 13:38:13 » |
0
|
Podejrzewam że stoi dlatego że lokomotywa nie nadaje się do jazdy stwierdzili to nawet fachowcy którzy przyjechali do wagonu rumuńskiego, :cry: a co do torowiska jest w dobrym stanie :lol: gdyż nie tak dawno oglądali go specjaliści i powiedzieli że na ten tabor co w tej chwili kursuje torowisko jest wystarczające i niema się do czego bardzo przyczepić.
PS. Z całym szacunkiem radzę sprawdzać stan torowiska na bieżąco i potem pisać a nie sugerować się wnioskami z przed kilku miesięcy. :wink:
|
|
|
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : 02 Czerwca 2007, 13:59:51 » |
0
|
Toromistrz oglądał torowisko po jednej z waszych prac i definitywnie zabronił jazdy ciężkim taborem... No wiesz... moze nie jestesmy super fachowcami ale specjalisci od budowy toru wyjechali budowac solidny szlak na helu. Może to dlatego "toromistrz" nie dopuscil torowiska?
|
|
|
|
|
|
|
bartekmpl
Nowicjusz

Długość toru:: 20 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 02 Czerwca 2007, 14:15:46 » |
0
|
No,ale sprawna chyba jest??Jak byli u nas w Pleszewie ze Starachowic po częsci do wagonu,to mówili,że remont miała,ale jest słaba nie może uciągnąć czy coś takiego.. Ja jak 255 ruszam to muszę z 2 biegu,gdyż jak bym z 1 ruszał to pasażerowie pospadywali by jeszcze czasem, siłe ma i szarpnie przy ruchu,dlatego z 2 ruszamy bo delikatniej..
|
|
|
|
bartek
|
|
|
Michał13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : 02 Czerwca 2007, 17:12:24 » |
0
|
Przy tej lokomotywie jeszcze duuuużo pracy :cry:
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : 02 Czerwca 2007, 18:12:10 » |
0
|
Przy tej lokomotywie jeszcze duuuużo pracy :cry: A konkretnie to ... ?
|
|
|
|
|
|
|
Michał13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : 03 Czerwca 2007, 11:07:40 » |
0
|
A dokładniej to skrzynia, zapłon i elektryka. :razz:
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #16 : 03 Czerwca 2007, 12:31:23 » |
0
|
Zapłon :?: :shock: :shock: :shock: Przecież to diesel
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
Michał13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : 03 Czerwca 2007, 13:27:08 » |
0
|
Jak rozmawialiśmy z tymi ludźmi to powiedzieli że jeszcze jest przy niej dużo pracy a chodziło mi oto że nie mogli jej odpalić i dlatego napisałem że jest walnięty zapłon.
|
|
|
|
|
|
|
OczeQ
SGKW

Długość toru:: 524 m
W terenie
Wariat torowy
|
 |
« Odpowiedz #18 : 03 Czerwca 2007, 17:29:37 » |
0
|
no to raczej rozrusznik... :wink:
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem? 
|
|
|
DD
Nowicjusz

Długość toru:: 18 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #19 : 03 Czerwca 2007, 19:33:04 » |
0
|
Jak rozmawialiśmy z tymi ludźmi to powiedzieli że jeszcze jest przy niej dużo pracy a chodziło mi oto że nie mogli jej odpalić i dlatego napisałem że jest walnięty zapłon. Znowu niedobry Powiat źle wyremontował lokomotywę. Rok temu kolejka nie ruszyła z początkiem maja bo tenże niedobry Powiat wypowiedział umowę chociaż naprawdę jej nie wypowiedział. Jest to kolejna próba szukania winnych. W sprawie stanu technicznego wypowiada się ktoś, kto tak naprawdę nawet do końca nie wie jaki zakres prac remontowych wykonano przy lokomotywie. Stwierdzić należy jedno - lokomotywa jest sprawna i może kursować na odcinku do Lipia. Można owszem jeszcze uzupełniać jakieś elementy ale nie mają one istotnego wpływu na bezpieczeństwo jazdy. Taki stan osiągnęła już w październiku ubiegłego roku. Nigdy nie było problemów z jej rozruchem. Problem występujący wcześniej dotyczył wału napędowego a nie skrzyni biegów i został usunięty. Dodać należy, że WLS 180 przeszła przeglądy zbiorników powietrza i na tę okoliczność wydano stosowne dokumenty. Muszę podzielić pogląd AXELA - faktycznym problemem jest stan torowiska. WLS 180 jest być może w lepszym stanie niż lokomotywa, której obecnie używa FPKW. Warto przypomnieć, że Powiat we współpracy z Miastem Iłża uzupełnił braki w torowisku Iłża - Marcule (skład drewna). Co stało na przeszkodzie aby remontować torowisko do Lipia przed sezonem a nie w czasie jego trwania? To jest zasadnicze pytanie do FPKW. Wszak z umowy zawartej pomiędzy Powiatem a FPKW wynika jasno, iż za stan torowiska na odcinku Lipie - Starachowice odpowiada Fundacja.
|
|
|
|
Dariusz Dąbrowski
|
|
|
|