Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale odzyskiwanie hasła nie działało tak jak trzeba, całe szczęście odezwał się Kalito i już wszystko gra

Przekazuje kilka ważnych informacji nt iłżeckiego odcinka:
Ostatnio odbyło się spotkanie prezesa FPKW z władzami Iłży, na którym to zostało uzgodnione:
1. Termin uruchomienia iłżeckiego odcinka - 1 maja 2007 (powodzenia życzę samorządowcom, którzy po raz kolejny zaufali panu Szwedowi, ale...trzymam kciuki, niech wreszcie odcinek iłżecki ruszy).
2. Tabor, który ma jeździć na odcinku iłżeckim zostanie przetrasportowany ze Starachowic (lokomotywa, wagoniki - a przepraszam, co bedzie jezdzic w Starachowicach?).
3. Na kolejkę w tym roku z Urzędu Miejskiego w Iłży przeznaczone jest 50.000 zł.
4. Opryski na tory już załatwiłem, 10 litrów na początek. Jeśli będzie potrzeba więcej - piszcie.
5. Urząd aktualnie szuka firmy, która zrobi lokomotywownię (a raczej jakiś większy garaż), z informacji uzyskanych wiem, że oferta opiewa na jakieś 7-10tyś zł.
6. Prace na iłżeckim odcinku mają prowadzić bezrobotni w ramach programu Ochrona zabytków pod okiem pracowników PKP, którzy mają być wynajęci.
7. Na dzień dzisiejszy żadnych prac nie ma i wątpie, żeby jednak się jakieś pojawiły, bo wkrótce turniej rycerski i cała masa pracowników z Urzędu będzie zajęta "odnowieniem" miasta na tą właśnie imprezę.
8. Na iłżeckim odcinku mają pracować: Pani, która mieszka w budynku stacji i Pan z Jasieńć
ca Iłżeckiego, który kiedyś był maszynistą.
Na razie to tyle informacji. Postaram się jeszcze dzisiaj czegoś więcej dowiedzieć.
aha. ostatnio patrolowałem odcinek od Pastwisk do Marcul, wszystko OK.
Pozdrawiam
Przemek Burek
ilza.info