Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:21:44 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: W razie wątpliwości  (Przeczytany 15482 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« : 25 Kwietnia 2007, 00:48:53 »
+1

Tak wygląda tor do Lipia.

Małe | Duże

Małe | Duże

... i niech ktoś mi powie że stan nie jest katastrofalny. Jest BARDZIEJ niż katastrofalny  :!:  Takich miejsc jest kilka. Ponadto wiele kradzieży pojedynczych elementów, łubek. Tor ewidentnie kwalifikuje siepo 4 sezonach do "naprawy głównej" ...

Filmy sa własnościa kolegi emibe.
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 25 Kwietnia 2007, 01:02:30 »
0

bez komentarza.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 25 Kwietnia 2007, 08:44:51 »
0

Cytat: "AXEL"
Tak wygląda tor do Lipia.
http://www.youtube.com/watch?v=RDgit-G-vKg
http://www.youtube.com/watch?v=0pxYvUXd48k
... i niech ktoś mi powie że stan nie jest katastrofalny. Jest BARDZIEJ niż katastrofalny  :!:  Takich miejsc jest kilka. Ponadto wiele kradzieży pojedynczych elementów, łubek. Tor ewidentnie kwalifikuje siepo 4 sezonach do "naprawy głównej" ...
Filmy sa własnościa kolegi emibe.

Miala być sensacja a jest odgrzewany stary kotlet pt. podmycia & kradzieże. Co roku przed rozpoczeciem sezonu w tym i jeszcze kilku innych miejscach coś trzeba było robić

PS. Rafał, jak chcesz to pokażemy Ci z ojecm zdjęcia z jednej linii magistralnych wyjeżdząjacych z Warszawy gdzie torowisko jest jeszcze gorsze niż w Starachowicach a ograniczenie jest tylko do 40km/h Chichot

PS. Do startu Starachowic jeszcze trochę czasu jest

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #3 : 25 Kwietnia 2007, 10:10:21 »
+1

Żadna sensacja a pokazanie wszystkim co tam jest - aby nie było wątpliwości w jak katastrofalnym stanie jest szlak.
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 25 Kwietnia 2007, 12:10:43 »
0

Nie chcę tu jakoś specjalnie rozstrząsać: co, kto, komu i dlaczego.
Moja puenta jest taka: ogromnym błędem był "zimowy sen" oficjalnie ogłoszony na oficjalnej stronie Fundacji.
Chyba, że to jest pewna metoda działania (mimo wszystko taniej i więcej czasu) :?:
fidzio
Gość
« Odpowiedz #5 : 25 Kwietnia 2007, 12:14:00 »
0

Drodzy koledzy, proponuje wam ruszyć cztery litery do Star i przejść torowisko. Od niedzieli do środy codziennie wyjeżdzał pociąg roboczy który poprawiał stan torowiska.

Co do Pana ilza.info to sądze ze jego komentarz w sprawie torowiska nic by nie wniósł, zapewne już pisze kolejny donos - może tym razem do UTK??
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 25 Kwietnia 2007, 12:17:37 »
0

Cytat: "fidzio"
Co do Pana ilza.info to sądze ze jego komentarz w sprawie torowiska nic by nie wniósł, zapewne już pisze kolejny donos - może tym razem do UTK??

Poczekaj chwilę, daj facetowi szansę żeby sam powiedział co zrobił i dlaczego. Panie Przemysławie Burek czekamy !! :wink:

emibe
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 25 Kwietnia 2007, 13:14:44 »
0

To co, znowu licytacja? Kto dał więcej?

Jak widać problem z torowiskiem jest (dziwne byłoby gdyby nie było w przypadku tak "łagodnej zimy") i miejmy nadzieję, że jak najszybciej zmieni się w były i nieaktualny problem.

Jeżeli ktoś z "przeciwników" ukazania filmików ma ochotę na coś więcej do napisania mam pytanie, czy nie sądzicie, że jakby coś od lutego (w lutym? :-) ) coś się działo na wąskim torze, to byłby taki efekt? Może licytacja co należałoby zrobić?

Cytat: "fidzio"
... zapewne już pisze kolejny donos - może tym razem do UTK??

A chciałbyś, że tak zaklinasz? :-)
Oo, a był jakiś poprzedni donos w tej sprawie do kogoś innego?
A może w takich przypadkach trzeba solidarnie trzymać jęzor za zębami i nie zgłaszać sprawy na policję (pewnie w cywilizowanym kraju policja następnego dnia zgłosiłaby sama sprawę do UTK) czy do starostwa lub gminy?
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 25 Kwietnia 2007, 13:25:38 »
0

Cytat: "emibe"
Oo, a był jakiś poprzedni donos w tej sprawie do kogoś innego?

Donos a owszem i był, czekamy aż autor się odtajni, jak tego nie zrobi to zrobię to za niego ja.

PS. Nie ma sensu rozdrapywać starych gojących sie ran panowie. Przypominam tylko że TU, na tym forum, dla dobra SKW podjęliście wspólnie pewną decyzję, ogłosiliście to i jednym z postanowień było :

Cytat: "Marcin Przybysz"
Nasze działanie zostało podjęte TYLKO I WYŁACZNIE dla dobra Starachowickiej Kolei Wąskotorowej.(...) wszelkie podejrzenia o możliwe sabotowanie jakichkolwiek działań mających na względzie dobro SKW (Piottrze, jak mogła taka myśl narodzić się w Twej głowie?), można potraktować jako niepoważne.

PS 2. W zwiazku z tym ze te stare smrodki znów przybierają na sile i zaczynamy robić to co robiliśmy rok temu w zimie, proponowałbym przesunięcie wszystkeigo poza filmami na forum wewnętrzne.

emibe
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 25 Kwietnia 2007, 14:11:31 »
0

No tak, ale przecież prezentacja filmiku to nie sabotowanie, tylko troska o dobro SKW. Nie widzę sprzeczności z deklaracją (która dotyczy SKW a nie FPKW).

W każdym razie, dostaliśmy informacje (chyba z łaski - poprzedzone propozycją ruszenia czterech liter), że naprawcze roboty torowe są w toku i wszystko jest na jak najlepszej drodze (choć wąskiej) do szybkiego uruchomienia planowych kursów.
emcebob
Mechanik
Długość toru:: 182 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 25 Kwietnia 2007, 14:28:46 »
0

No tak, ale przecież prezentacja filmiku to nie sabotowanie, tylko troska o dobro SKW. Nie widzę sprzeczności z deklaracją (która dotyczy SKW a nie FPKW).
Nie chodzi tutaj o prezentację filmików, tylko o donos pewnej osoby niegdyś pomagającej a dziś przeszkadzającej na SKW.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 25 Kwietnia 2007, 14:33:07 »
0

Cytat: "emcebob"
Nie chodzi tutaj o prezentację filmików, tylko o donos pewnej osoby niegdyś pomagającej a dziś przeszkadzającej na SKW.

Dokładnie o to mi i kol. fidziowi chodzi. Czekamy aż autor sam o swoim pomysle i realizacji opowie.

Natomiast jezeli o filmy chodzi to mają one dość ciekawy dźwięk:)

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #12 : 25 Kwietnia 2007, 14:33:55 »
+1

Nie chcę tu jakoś specjalnie rozstrząsać: co, kto, komu i dlaczego.
Moja puenta jest taka: ogromnym błędem był "zimowy sen" oficjalnie ogłoszony na oficjalnej stronie Fundacji.
Chyba, że to jest pewna metoda działania (mimo wszystko taniej i więcej czasu) :?:

Marcinie, to nie oficjalne ogłoszenie o zimowym snie tylko bezmyślne zapełnienie strony. Znowu zapewne któryś z panów jak to juz miało miejsce wielokrotnie niechcący usunął treść aktualności ze strony i najlepszym sposobem było wipsanie jak wtedy zapewne sie autorowi zdawało, lakonicznej i nic nie wnoszącej informacji, która dała zielone światło złomiarzom - złodziejom. Bo przecież skoro kolejka nie jeździ - to można brać.
emibe
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 25 Kwietnia 2007, 15:00:51 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"
Cytat: "emcebob"

Dokładnie o to mi i kol. fidziowi chodzi. Czekamy aż autor sam o swoim pomysle i realizacji opowie.

Temat zaczął się od filmików. A moja uwaga dotyczyła post scriptum rozdrapywania ran i przytoczenia deklaracji.
Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"
Natomiast jezeli o filmy chodzi to mają one dość ciekawy dźwięk:)

To ZweiStein Ktoś może polecić darmowy programik do konwertowania filmów z komórki obsługujący wszystkie(?) formaty .3gp?
Michał13
Gość
« Odpowiedz #14 : 25 Kwietnia 2007, 16:13:00 »
0

Panowie czemu oglądacie jakieś filmiki a nie przyjedziecie sami zobaczyć jak jest naprawdę tylko czytacie to co napisze AXEL który już naprawdę nie może zboleć że jednak dajemy sobie radę bez niego, te usterki które widać są już dawno usunięte przez nas, dziwne jest to że wszyscy  wiedzą że są braki ale nikt z ludzi którzy mieszkają tam i mówią o sobie że są  WOLONTARJUSZAMI nie zgłaszają tego w odpowiednie miejsce tylko  nagrywają filmy  które potem zamieszczają w Internecie zamiast umówić się z nami na konkretne roboty.

Dlamnie nie zrozumiałe a wręcz śmieszne jest to co AXEL pisze. :lol:  :grin:  :razz:
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 25 Kwietnia 2007, 18:46:36 »
0

Cytat: "Michał13"
te usterki które widać są już dawno usunięte przez nas

Spójrz na datę dodania filmów na YouTube - "Added  April 24, 2007". Dziś jest 25 kwietnia.

Pozdrawiam
emcebob
Mechanik
Długość toru:: 182 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 25 Kwietnia 2007, 19:03:18 »
0

Cytat: "PkL"
Cytat: "Michał13"
te usterki które widać są już dawno usunięte przez nas

Spójrz na datę dodania filmów na YouTube - "Added  April 24, 2007". Dziś jest 25 kwietnia.
Szkoda tylko, że data dodania to wcale nie to samo co data nagrania Chichot
fidzio
Gość
« Odpowiedz #17 : 25 Kwietnia 2007, 19:07:55 »
0

To jest data dodania, a nie nakrecenia. Co do ruszenia czterech liter, to może zbyt dosadne stwierdzenie z mojej strony ale Rafał przyładował z grubej rury to ja odpowiedzialem...
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 25 Kwietnia 2007, 19:08:00 »
0

Owszem. Dlatego liczę na informację ze strony Emibe - autora nagrań, czy zostały one wystawione tuż po nagraniu czy odleżały swoje zanim pojawiły się w sieci.

/Wybacz fidzio, gdy odpisywałem Twojego posta jeszcze tu nie było.

Pozdrawiam
emibe
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 25 Kwietnia 2007, 19:25:47 »
0

"Moved 4 letters & Recorded April 20, 2007"

Chyba wystarczy już wyjaśnienie fidzia, że dokonano napraw, a jeśli nie to takowe będą.

Ja podkreślam tylko to, że tak wygląda tor kiedy się odpuszcza akcje i patrole w zimie i wczesną wiosną.

Dla mnie EOT.
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!