Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 12:33:22 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: W razie wątpliwości  (Przeczytany 15483 razy)
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #20 : 25 Kwietnia 2007, 21:01:58 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"
Cytat: "fidzio"
Co do Pana ilza.info to sądze ze jego komentarz w sprawie torowiska nic by nie wniósł, zapewne już pisze kolejny donos - może tym razem do UTK??

Poczekaj chwilę, daj facetowi szansę żeby sam powiedział co zrobił i dlaczego. Panie Przemysławie Burek czekamy !! :wink:

Hm. Może tu wszystkich zaskocze, ale ja jakoś żadnych donosów nie robiłem, z tego co mi pisal użytkownik KLAN PALUCHOWSKICH na PW podobniez byl jakis donos do koserwatora zabytkow.
Informuje wszem i wobec, ze kontakt z konserwatorem zabytkow nawiazywal jeden z radnych ilzeckich, Stanisław J. (można wszystko sprawdzić panowie śledczy z bilingow telefonow komorkowych, mojego i radnego). Dlatego prosze o nie mieszanie mnie w jakies rzeczy, ktorych nie robilem.
A niejaki "donos" jak to twierdzicie, to proste pytanie ze strony Stanisława J. do konserwatora, czy w miejscu, w ktorym budowana jest szopa na stacji w Iłży może tam stać. Czy nie bedzie zasłaniać jeziora od strony ul. Błazińskiej. Czy to jest donos? Radny jest od tego, ze zajmuje sie różnymi sprawami, które dzieją się na jego terenie.
Osobiście chcę, żeby kolejka ruszyła, ale chce, zeby turysci nie widzieli takiego stanu stacji oraz torowiska, ktory jest teraz. Uwazam, ze pokazanie kolejki z dobrej strony zaprocentuje i to mocno, w szczegolnosci w Ilzy, miasteczku tyrystycznym. Chwała za to, tym, ktorzy to chca uruchomic, ale z glowa...
Pozdrawiam
Przemek
a cygan
Dyrektor
Długość toru:: 870 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 25 Kwietnia 2007, 21:49:18 »
0

Potwierdzam fakt naprawy "ruszającego się" odcinka /zobaczyłem dziś o 19 oo/. Ekipa cały czas pracuje, są nawet ślady koparki wzdłuż torowiska i wykopane około 50 m rowu na wysokości nowego betonowego płotu.
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #22 : 25 Kwietnia 2007, 23:50:01 »
+1

Cytat: "Michał13"
Panowie czemu oglądacie jakieś filmiki a nie przyjedziecie sami zobaczyć jak jest naprawdę tylko czytacie to co napisze AXEL który już naprawdę nie może zboleć że jednak dajemy sobie radę bez niego, te usterki które widać są już dawno usunięte przez nas, dziwne jest to że wszyscy  wiedzą że są braki ale nikt z ludzi którzy mieszkają tam i mówią o sobie że są  WOLONTARJUSZAMI nie zgłaszają tego w odpowiednie miejsce tylko  nagrywają filmy  które potem zamieszczają w Internecie zamiast umówić się z nami na konkretne roboty.

Dlamnie nie zrozumiałe a wręcz śmieszne jest to co AXEL pisze. :lol:  :grin:  :razz:

Zaczne od tego.

Boli to ciebie że nikt wam nie pomaga i musicie najemników wozić do roboty bo reszta w d... ma pomaganie P. Szwedowi. Taka jest prawda. A to jak sobie radzicie to zweryfikuje czas i władze powiatu. A że nie zrozumiałeś  - nie martw sie. Podrosniesz - zrozumiesz. A jak przejedziesz sie do tego na słowie Pawła pare razy jak każdy z Nas to przyjdziesz i wtedy powiesz kto miał racje. (Prawda Przemek  )

Aha, nie pokazałem tego co nakręcił Marcin by cokolwiek udowodnić poza tym w jakim stanie był tor. Były niejasności - nie ma.

Po drugie, ani nie sklamałem w tej kwesti ani nie przesadziłem pisząc że tor jest w katastrofalnym stanie.

Warte podkreślenia jest natomiast to, że kiedys wszystkie prace wykonywali wolontariusze a dziś trzeba zatrudnic brygade ludzi by zrobić to samo.

Proponuje skończyć temat skoro tor juz naprawiono. Dalsza dyskusja to tylko rozgrzebywanie starych spraw.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #23 : 26 Kwietnia 2007, 00:03:50 »
0

Proponuje skończyć temat skoro tor juz naprawiono. Dalsza dyskusja to tylko rozgrzebywanie starych spraw.

I tak będzie najzdrowiej, każdy powiedział co miał powiedzieć. A tak w sumie to  cała ta dyskusja to było  rozgrzebywanie ... starego torowiska  :wink:

Jak zwykle za pięć dwunasta prace zostały (??) wykonane i pociąg pojedzie (tylko cieszyć się nam z tego)- oby bezpiecznie.

(happy?) end
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!