Pociąg turystyczny do Malborka...heh, chyba na oponach. Właśnie rozebrano kolejne bocznice na stacji w kałdowie i zbudowany w tym miejscu pomnik celników.... Na samej stacji torowisko niekompletne, w dużej części rozkradzine. Kolejna kwestia to "restytucja" torowiska, podobno w jakiejś wsi na miescu torowiska jest chodnik...no comment...
Jest, a dokładniej w Lipince Gd. Najlepsze jest to, iż niektóre, brukowane przejazdy jeszcze zostały, a przy jednym z nich stoi powyginany krzyż Św. Andrzeja (aż dziw, że złomiarze go nie zauważyli :wink: )...
Co do transpotrerów, rozmawiałem z mechanikiem, mówił, że kiedyś one chodziły do Stegny i były odstawiane na żeberku... Jednak teraz do Stegny chyba nie ma czego wozić...
Co do semaforów - wszystkie były czterokomorowe? Ja widziałem ten jeden, na Twoim zdjęciu, a jeśli chodzi o inne, to bbyłem za mały, żeby policzyć ilość komór :wink:
Jeszcze takie pytania:
Czy PTMKŻ ma w planach może zakupienie jednej lopki (WLs 150, PKP Lyd-1), coś na tym forum się przewinęło o lokach z Kruszwicy

Od jednego z członków PTMKŻ dowiedziałem się, że w NDG były semafory i tarcze ostrzegawcze świetlne - i znowu moje pytanie - ile komór

Aha, nie było semaforów w Lisewie?
P.S. Wolą moją nie było udzielenie odpowiedzi typu - i tak się nie uda, Starachowice są ewidentny przykładem że jak się chce to wszystko jest mozliwe, w przerażenie natomiast wprawia mnie instytucjonalne przyzwolenie na niszczenie zabytków techniki.... cóż, ewentualna odpowiedzialność finansowa urzędasów jest do trzech pensji, więc sprawa jest jasna, i jasno określona minimalna szerokość koperty.
I tak udalo sie uruchomic ruch na liniach NDG
---------- - PBW :wink:
Sztutowo