Witam w Nowym roku.
Wspominając ubiegły rok,to nie należał on do najlepszych,raczej był ciężki i smutny.

Po mrożnej długiej zimie,wiosna zaowocowała katastrofą lotniczą i klimatyczną (powódż),wypatki drogowe,częste deszcza słabe zbiory,
nie nastrajały optynizmem.
Niemal całe powiśle lubelskie było zalane i zniszczone.
Po powodzi,jak drogi zostały otwarte,wybrałem się skuterem do Wilkowa. Było to 4 lipca,MASAKRA wyglądało wszystko jakby przeszło tornado.

Objeżdzając Wilków zajechałem na stację, przy torach na placu ładunkowym piętrzył się dorobek całego życia mieszkańców.

Podchodząc bliżej ,spotkałem mieszkańca, zamieniłem parę słów, opowiedział mi jak tu było,

przed odjazdem postanowiłem ruszyć zwrotnice ,mam klucz do nich.
Jedna tylko ruszyła--otworzył się zamek--od strony koziołka. A z drugiej strony chyba zardzewiały był,klucz wszedł,ale nie dał się obrócić.
Wracając przez Polanówkę , zajechałem do Karczmisk na stację,poogłądałem, i do domu.
PO drodze jeszcze w Niezabitowie próbowałemz zamkami ,2 się odworzyły.

Wszyscy pomagaliśmy ,udzielając się zbiórkach darów.

Ja zaczołem kosić stację w wąwolnicy 21 maja, między czasie robiąc drezynkę. I tak po trochu do póżnej jesieni.
W tym czasie udało mi się udrożnić tory do mareczek i do kębła--zarośnięte były niemal do pasa ,jeżynami i trawą, oczyścić i pomalować całą 1 zwrotnicę. Miejcami 3-razy koszenie -zarastało.

Internet mam od 8 czerwca 2010, do wakacji nie wiedziałem o tym forum ,jest świetne.

Ostatnio dowiedziałem się że SKPL wycofuje sie z kolejek Śmigielskiej i Przeworskiej

Na tych kolejach są duże przewozy,takim zachowaniem wstrzymają wszelki ruch.
Nowy rok ,nowe wyzwania ,pomysły optynizm oby gorzej nie było.
Pozdrawiam DO SIEGO ROKU.