Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:51:10 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Brutta wracaja na Mlawska KD !!!  (Przeczytany 10836 razy)
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« : 24 Lipca 2007, 18:31:29 »
0

Jak informuje Zarzad SKPL na swojej website :

:arrow: http://www.skpl.kalisz.pl/news.shtml

dnia 16.07.br Firma KROSS zakceptowala wstepnie ... (reszte czytaj na stronie SKPL , prosze ) .

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #1 : 24 Lipca 2007, 19:51:40 »
0

Powiem więcej !!!!!! Wstępnie zaakceptowano budowę bocznicy do kross-a Nadchodzi lepsze dla MKD !!!
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 24 Lipca 2007, 21:17:03 »
0

Dopóki nie będzie tego na papierze.... zachowajmy radość do tego czasu.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 24 Lipca 2007, 21:49:03 »
0

Cytat: "Piottr_tt"
Dopóki nie będzie tego na papierze.... zachowajmy radość do tego czasu.

Zwłaszcza że jeden taki wątek już był http://750mm.pl/viewtopic.php?t=708 było hurra, alleluja itp. Osobiście mam nadzieję że skoro mamy już oficjalne info na stronie SKPL to możemy otwierać w intencji towaru na MKD wszelakie dobre napitki

Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 794 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 24 Lipca 2007, 23:01:03 »
0

Panowie.
Osobiście mam nadzieje, że Mława w końcu ruszy i skończy przepychanki.
Jednocześnie, na prośbę kolegi "Łowcy" zamieszczam jego wypowiedz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oto ona:

Drobne sprostowanie – bo już po prostu nie zdzierżę tej dezinformacji

Mniej więcej 2-3 tygodnie temu od marszałka województwa mazowieckiego wpłynęła na konto gminy krasne kwota ok. 112 tysięcy złotych – żeby nie wyszła z tego druga ciuchcia krasińskich to jest pewien  warunek – ta kasa musi pójść w całości na „modernizację stacji w przasnyszu i przystosowanie jej do ruchu towarowego” no i wójt dostał sraczki co będzie jak skplu nie będzie po tym jak usłyszał od nich parę niestworzonych historii i bajek... – dlatego tak mu zależy na współpracy z skpl i na ile go znamy to za kilka miesięcy w końcu pęknie i da kaliszowi te pieniądze do ręki, bo suwnicy z tego raczej nie będzie – a dlaczego to wyjaśnię dalej... na razie jest twardy, ale ja osobiście wiem, że zmięknie i będzie tańczył za kilka miesięcy jak skpl zaśpiewa, bo to tego typu samorządowiec

Od tego czasu gdy kasa się pojawiła nie została wydana ani jedna złotówka, nie rozpisano przetargu na projekt suwnicy, na kupno, na wykonawstwo, nawet na kosztorys, nic – wójt upiera się przy suwnicy do rozładowywania kontenerów – nie zostało zrobione nic, kompletnie nic i nie zanosi się by coś się zmieniło w najbliższym czasie.
Jedno jest tylko prawdą – zainteresowanie tym ruchem kontenerowym ze strony klientów jest i to bardzo realne. W każdym razie oprócz gadania, na papierze nic nie ma, ani słówka  – choć wiadomo, że papier przyjmie wszystko, to nawet na cierpliwym papierze nic nie ma.

SKPL można powiedzieć, że właściwie wzięło gminę w szantaż – albo kasa na towarowe, lub dostają od nich tą kasę do ręki albo pociągów nie będzie i koniec. Tak więc dopóki albo - suwnica nie powstanie ( a nie powstanie bo dotacji jest 112 kafli – a okazało się że suwnica najtańsza – podkreślam najtańsza będzie kosztowała 200-300 tysięcy po wstępnym zbadaniu sprawy ) albo - póki skpl nie dostanie jakiejś kasy - to cały tabor kolejki ma zostać przewieziony na stację w Przasnyszu i tam stać do wyjaśnienia – ponieważ mława obecnie jest bez jakiegokolwiek dozoru, bo „p.o. naczelnika” od paru tygodni nie pilnuje już kolejki i nie przewiduje obecnie dalszej współpracy z operatorem – dlatego cały tabor ma wyjechać do przasnysza, dopóki kwestia spożytkowania tych pieniędzy przez gminę nie zostanie jakoś wcielona w życie. W przasnyszu ma być niby nad nim większa kontrola by zapobiec dalszemu niszczeniu... ciekawe czyja tak w ogóle, no ale to nie moja sprawa chwilowo.
No a gmina się na przewiezienie taboru do Przasnysza zgadza, postanowili, że to co zostanie w mławie ma być w miarę kradzieży wykreślane z rejestru zabytków i listy majątku trwałego – być może uda się zorganizować jakąś komisję spisująca majątek kolejki – domagają się tego inne gminy, oraz miasto mława – gmina krasne boi się tego jak ognia, no ale może się uda taka komisję powołać

Oprócz tego są równolegle obietnice o pociągach towarowych, turystycznych, oraz złote góry, najlepsza to pociąg na odpust 15 sierpnia...

W tej chwili jakakolwiek jazda jest nie możliwa – nawet te techniczne pociągi ewakuujące tabor do przasnysza są wykluczone ( choć skpl stwierdziło że jak dostanie pieniądze to w 3 dni przeciera lokomotywą szlak i uruchamia wahadła z kontenerami – gratuluję – ale wójt krasnego im uwierzył – poważnie uwierzył, bo się nie zna na kolei wcale )
Tor zarośnięty po pas, drzewka gdzieniegdzie, nie sprawdzone braki w elementach nawierzchni, uszkodzony przepust, podmyte torowisko – wisi 3,5 metra w pewnym miejscu koło gruduska, szlak bez dopuszczenia do ruchu, bez oznakowania, zamknięta bocznica na punkt styczny z PLK – bo to kosztowało 450 złotych miesięcznie i skpl dawno zaprzestał płacić, do tego dochodzą niesprawne lokomotywy i nie jest to robota na 5 minut, oraz wagony z przegrzewającymi się maźnicami, a nie rzadko z rozkradzionymi – tym trzeba 5 na godzinę jechać po kawałeczku i się modlić, bo połowa tego szmelcu już za pkp była odstawiona w krzaki.... ale oni chcą w godzinę być w przasnyszu z całym majdanem.
No i pytanie – kto to zrobi... bo tak naprawdę to nie ma komu i można różne bajki opowiadać, ale praw fizyki się nie zmieni, bo jak połowa pracowników odeszła to ni ma komu tu przyjechać – ( a odstawionym samochodem opel już się policja zainteresowała, bo nie ma opłaconego oc – taka ciekawostka )

Czas pokaże co z tego wyniknie, jak na razie nie zanosi się na jakikolwiek ruch przez długi, długi czas, wszystko ruszy dopiero, gdy wójt pęknie i da kasę do ręki, albo gdy sam wyda ją – nie na suwnice, bo to nie realne – tylko na co innego np. naprawę lokomotyw, torowiska, dopuszczenia, rewizje wagonów, zatrudnienie dla skpl-u ludzi itd.– jedno z dwojga – bo inaczej PAT będzie trwał kolejny miesiąc.

Nie wiem jak inni byli wolontariusze, ale ja nie widzę obecnie możliwości jakiejkolwiek współpracy z operatorem w tej chwili.
Dzięki panu prezesowi skpl, oraz przede wszystkim dzięki koledze axelowi - bo cały ten zakaz to tak naprawdę jest wynik pisania pod adresem kolegi axela złośliwych epitetów na ukrytym i zamkniętym dla publiki dziale forum stacji mława – jakoś tam on się dostał i to przeczytał, albo ktoś mu o tym powiedział – w każdym razie następnego dnia dostaliśmy zakaz od skpl-u... wejścia na stację za - dalszą krytykę skpl-u – a co ciekawe od dnia spotkania z nimi nie padło ani pół słowa pod ich adresem – nawet na tym ukrytym dziale – jeździliśy tylko po koledze Axelu, bo wg. nas na to zasłużył
Oto co do dzisiejszego dnia nie zostało „przez nas” zrobione od usunięcia nas z kolejki:
1.   na dni przasnysza akcja drezynowania – nawet zaproszenia były opracowane wystarczyło wydrukować, oraz rozdać w mdk na obchodach – było już uzgodnione
2.    naprawa Wmc – był mechanik, który za jedzenie i spanie plus kasa na dorbne wydatki w mławie zgodził się przerobić chłodzenie, zreperować hamulce, rozrusznik i złożyć to wszystko do kupy – miejsce noclegowe było załatwione, mechanik był umówiony ( i nie był to kolega tucholski ) – kasa na naprawę była, na materiały, tokarz i warsztat niedaleko za drobne załatwiony, oraz wypożyczenie narzędzi darmowe z pks-u
3.   znaki i wskaźniki, które zakupił LOT i które zostały przez nas przygotowane nie zostały rozwiezione i zamontowane nie zostały zebrane też niedobitki starych do regenracji
4.   nie został ukończony remont wagonu osobowego
5.   nie został wykoszony szlak ani na jednym metrze ( oprócz stacji przasnysz – tuż po wywaleniu nas - skpl obiecał pociąg na dni przasnysza, burmistrz się ucieszył i wykosił stację do zera ludźmi z interwencji, pociąg nie pojechał – burmistrz się wkurzył na maxa i obiecanej skpl kasy za ten pociąg - nie puścił, bo niby czemu miał puścić skoro pociągu wcale nie było – a tłumaczenie skpl było następujące – i tu uwaga - wolontariusze popsuli lokomotywę... )
6.   nie zostały zrobione opryski ani na jednym metrze
To są rzeczy jakie zostałyby do dzisiejszego dnia zrobione. Może to niedużo, całego szlaku nie zrobilibyśmy na pewno – ale odcinek do Czernic Borowych był do zrobienia – zwłaszcza, że współpraca z tamtejszym wójtem kwitła zarówno finansowa jak i sprzętowa.
Rozpoczęta został też zbiórka kasy na miejscowych byłych mechaników – do remontu lokomotyw, powoli by się uzbierało, zwłaszcza, że LOT wyrażał chęć pomocy i pozostałe gminy.
Jak wpsominałem w jakimś innym wklejonym poście przez kogoś w moim imieniu – skpl dostałby właściwie linię na tacy, wszystko naprawione, przygotowane do jazdy – wystarczyło by tylko przysłać ludzi i wystartować – no niestety o przymykaniu przez nas oczu na znikające z kolejki transportery, zwory, głowiczki do maybacha, oraz agregaty z pługów oczywiście mowy  by nie było no i dalsza krytyka działań skpl-u z naszej strony byłaby na   pewno, ale – ale to nie my zerwaliśmy tę współpracę!!, krytyka byłaby dalej, ale współpraca by trwała także dalej, bo wola z naszej strony była i na kolejce coś więcej by się działo poza gadaniem obietnic, no i finałowo – nie za swoje pieniądze skpl dostałby kolejkę przynajmniej w jakimś stopniu ogarnietą, pilnowaną, zadbaną – w miarę oczywiście możliwosci naszych - zwłaszcza finansowych i pomocy od innych samorządów.

Kolejka stoi już 9 miesięcy – tak dla przypomnienia.

A na Mławie coś się dalej dzieje, niedobitki wolontariuszy w sile 2 osób próbują coś wydłubać samemu przy drezynie Wmc, wójt Czernic Borowych wziął na swój koszt do naprawy rozrusznik drezyny do remontu i ma być gotowy lada dzień. W każdym razie – nie robi tego gmina Krasne, nie robi tego skpl, nie robi tego kolega axel – robi to gmina Czernice Borowe i niedobitki wolontariuszy jacy zostali przy skpl-u na kolejce.

Łowca

P.S. – bocznica to właściwie w Przasnyszu jest... chodzi o coś co będzie rozładowywało kontenery... pewne osoby uparły się na suwnicę i zdania nie chcą zmienić... w końcu będą musiały, bo za tyle suwnicy chyba nie zrobią.

Reszta informacji dla chętnych na majla, publicznie ich nie powiem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #5 : 25 Lipca 2007, 03:18:54 »
0

Do czego zmierza kol Lowca piszac ciagle paszkwile na SKPL, tym bardziej kierujac je do srodowiska milosnikow?? Mamy zaczac nienawidziec SKPL, spalic kukle prezesa, urzadzic strajk?? Po co to wszystko?? Nie rozumiem po co wiecznie grzebac patykiem w mrowisku.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 25 Lipca 2007, 08:38:10 »
0

Cytat: "grzegorz_sykut"
Do czego zmierza kol Lowca piszac ciagle paszkwile na SKPL, tym bardziej kierujac je do srodowiska milosnikow?? Mamy zaczac nienawidziec SKPL, spalic kukle prezesa, urzadzic strajk?? Po co to wszystko?? Nie rozumiem po co wiecznie grzebac patykiem w mrowisku.

Zaraz zaraz, ale to Axel jest winny całemu złu więc to on pierwszy zostanie wstawiony na stosik. Choć no tu Rafał, spalimy cię za grzechy twe, za Mławę, za globalne ocieplenie i rozpad koalicji Chichot Potem rzucanie gówienkiem w SKPL i innych. A na koniec wrócimy do piaskownicy gdzie nasze miejsce.

Jak widać bez wolontariuszy MKD i SKPL są stanie sobie jakoś poradzić i co najważniejsze rozwijać się. Głosy o szantażu kogokolwiek czymkolwiek dla mnie są żenujące, SKPL to normalna firma i dopóki biznes się nei będzie jej opłacał to w niego nie wejdzie trudno to tak zrozumieć ? Ile to jest 100 tysiaków ? W porównaniu z tym co dostały od gmin duże sieci supermarketów to żenada moi drodzy parafianie, zresztą chciałbym zaznaczyć ze to nakład na inwestycję w środki TRWAŁE kolejki, słowem z X lat będzie można część kapustki odzyskać.

Owszem nie jestem zorientowany w temacie Mławy, moje opinie opieram jedynie na zdrowym rozsądku i wypowiedziach wolontariuszy z Mławy z których jasno wynika że SKPL rację ma.

grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #7 : 25 Lipca 2007, 12:24:12 »
0

Zasiegnalem informacji i u zrodla czyli u Prezesa SKPL Tomasza Strapagiela i informuje co nastepuje:

1. SKPL nie chce i nigdy nie chcial  zadnych pieniezy na ruch towarowy
2. Budowa terminalu z suwnica jest bezsensu z dwóch powódów
            a) koszt - suwnica kosztuje ok 200 000 zl
            B )wygodniejsze jest poprowadzenie bocznicy szlakowej do KROSS na plac gdzie teraz rozladowywuje sie  
            kontenery
3. SKPL w calej swojej dzialalnosci aby zwiekszyc przychody napisal wniosek do marszalka na przewozy pasazerskie - skutecznie zablokowany przez LOT
4.UG Gminy Krasne ani SKPL nie boi sie zadnego spisu majatku, poki co jest to majatek Gminy KRASNE i inne gminy nie maja nic do tego. Kiedy przejmowano kolejke zadna z gmin nie chciala wziac ciezaru na siebie. Teraz wieczna krytyka jedynie.
5. Za punkt styczny SKPL nie placi to fakt, ale to efekt zmiany przepisow. Po prostu nie trzeba placic.
6. Pociag na Dni Przasnysza nie pojechal bo nie wypelniono warunkow SKPL - zalozenia wody i pradu na stacji w Mlawie.

Na koniec pytanie - w jakim celu kol. Lowca "smazy" takie teksty. Czemu ma sluzyc ta negatywna propaganda. Bo napewno nie poprawia ona wizerunku ani sytuacji na Mlawskiej KD SKPL.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #8 : 25 Lipca 2007, 12:56:00 »
0

Brawo Łowca, Łowca na prezydenta !!!

Póki co nie mam zamiaru znowu roztrząsać tematu. Wszyscy wiedzą że w/w jegomość wyleciał z MKD za paszkwile i brak chęci porozumienia. Teraz widać zraniony ptaszyna musi upust dać co jakiś czas na forum.
A ja dla wszystkich mam najlepsze wyjście.

POCZEKAĆ. Czas zweryfikuje słuszność podjętych działań i pokaże czy MKD jest jako kolej jeżdżąca czy może jakNasielska tylko w rejestrze zabytków.

PS. Proponowałbym nie odpisywać na wątek i nie dawać pożywki kompleksom Łowcy. Niech sie tam kisi we własnej wściekłości.
mateo
Gość
« Odpowiedz #9 : 25 Lipca 2007, 13:02:34 »
0

Cytat: "Harry Potter"
.
Jak wpsominałem w jakimś innym wklejonym poście przez kogoś w moim imieniu – skpl dostałby właściwie linię na tacy, wszystko naprawione, przygotowane do jazdy – wystarczyło by tylko przysłać ludzi i wystartować ...

Jak jesteś taki dobry i tak super zarządzałbyś kolejką to czemu sam nie przejąłes w dzierżawę MKD napewno do tej pory kolejka miałaby w 100% nowy tabor, szlak byłby w 100% wymieniony a sama kolejka przynosiłaby krociowe zyski  :mrgreen: !

Pozdrawiam z Pleszewa
kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 25 Lipca 2007, 13:27:37 »
0

Na prośbę Łowcy wklejam jego wiadomość.

znalazł się rzecznik prasowy skpl - trzeba było brać ta posadę gdy ją ci proponowali

grzesiek ja już skończyłem z krytykowaniem i wytykaniem palcem oraz publicznym oskarżaniem, źle na tym ostatnio wyszedłem - a to co pisze to nie żaden paszkwil - paszkwil to możesz przeczytac co tydzień w srode w kurierze mławskim - tam są co tydzień artykuły o kolejce - w miarę rzetelne a ta pani redaktor nie cierpi jak ognia skpl-u - więc ci powiem, że całą prawdę pisze bez zawijania gówna w papierek po cukierku - chcesz niech ci ktoś zeskanuje i poczytaj - tam zobaczysz drobne paszkwile - powiem jako ciekawostkę, że na stacji niedawno pojawił się też jegomość z telewizji - co prawda bez kamery - zobaczymy co z tego wyjdzie  ( pewnie nic, bo do telewizji tylko, że innej stacji taki jeden małolat miejscowy to w sprawie kolejki już od wielu tygodni się dobija i jakoś oni nie są zainteresowani wcale - więc ci pewnie tez nie będą i może lepiej )

mnie już na tej kolejce nie ma - nie wnikam czy ona ruszy czy nie - to jest teraz problem operatora nie mój - ja poprostu prostuję fakty - bo ktoś celowo wprowadza miłośników w błąd i nie podaje wszystkich faktów więc - podaję publice jak się sprawy mają bardziej od kuchni - a o tym o czym rozmawiam z toba prywatnie to rozmawiam z toba prywatnie i jak widzisz tych rewelacji nie powtarzam potem na publice - to że mamy odmienne zdania o skpl-u nie ma tu nic do rzeczy - kiedyś zapiepszaliśmy razem na NKD - znam cie tylko z dobrej strony pod tym względem i może na tym pozostańmy

no ale jak ktoś ładuje mułu w oczy i obiecuje złote góry wkoło ( łagodnie mówiąc ) - to jakoś nie mogę - musialem sie z deka wtrącić - to co napisaem to wierzchołek góry lodowej - znam znacznie ciekawsze smordy i to takie, że nie powiem - zwłąszcza, że kilka z nich jest nie potwierdzonych - a już raz niedawno się w ten sposób spazyłem i nie chce powtórki
ja tylko - za kilka miesięcy gdy dalej kolejka nie ruszy i gdy guzik z tego wszystkiego będzie nie omieszkam wszystkim powiedzieć jednego "a nie mówiłem ?" - a jeśli nie to tylko lepiej bo kolejka będzie jeździła - to jest najważniejsze

jeszcze tylko kolejne sprostowanie odnośnie LOT-u, bo mija się z prawdą lekko:
LOT nigdy nie blokował żadnego wniosku - kiedyś samorządy starały się o fundusze na kolejkę i na turystykę - no i wyszło tak:
albo dostają 150 tysięcy na kolejkę - albo dostają 700 tysięcy na ciuchcię - jednogłośnie wybrali 700 na ciuchcię - wszystkie samorządy, a lot to miał w tej kwestii nazwijmy to bardzo dużo do powiedzenia czyli mogli poprostu skoczyć przysłowiowo - tak samo później przy decydowaniu na co ta kasa pójdzie
takie rozwiązanie zaproponowali samorządom sami ci co te pieniądze dawali - było jasne kasa może iść tylko raz i wybioerajcie albo 150 na kolejkę, albo 700 na ciuchcię
stąd - w papierach nie ma rzadnych oficjalnych wniosków o pieniądze, aż do dzisiaj, powiem ci więcej - ta kasa obecnie przyznana też nie jest za oficjalną prośbą na papierze - tylko została załatwiona na gębę po dżentelmeńsku - nie powiem przez kogo - bo oficjalnie możłiwość wzięcia pienędzy skończyła się gdy dali 700 tysiecy na ciuchcie - gminy dostały jasno albo kolejka albo ciuchcia bo wszyscy dostać nie mogą - jako że na turystykę też chceili to zaproponowano im by zamiast organizacja turystyczna nazwać to ciuchcia i pod szyldem ciuchcia poszła kasa... w błoto tak wogóle - no ale to temat całkiem nie związany z koleją i wątpię by kogoś zainteresował - ale dla chętnych służę na p.w.

w każdym razie widzę - że miłośnicy kolei w tym kraju jakby to powiedzieć "doceniają bardzo" wkład wolontariacki w MKD - zarówno dawny wkład nasz czyli byłych wolontariuszy - jak i obecny wkład tych pozostałych co jeszcze coś robią ( jako jedyni zresztą, bo nikt inny za nich tego nie zrobi )

Łowca

A teraz od siebie jako Kacper Pawelczyk - Usuwam się już z tego bagna, może kiedyś wrócę, mam dość tych ciągłych sytuacji. Forum "Mława Wąskotorowa" od dnia dzisiejszego jest w formie tylko "do odczytu". Możliwość pisania nowych wiadomości jest wyłączona. Strona "Mława Wąskotorowa" zostanie przebudowana i powróci pod kontem 'Wirtualnego Archiwum MKD"...
Nic nie jest wieczne...niestety
Pzdr Kacper "kgrid" Pawelczyk
kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 25 Lipca 2007, 13:46:13 »
0

Jeszcze raz w imieniu Łowcy.
a owszem - sam pan prezes skpl widział w nas wolontariuszach po spotkaniu następcę na kolejce i sam w tych rozmowach brałeś udział, zadecydowalismy że założymy stowarzyszenie, bo skpl miał zrezygnować - sam pan prezes radził jak najszybciej się sformować by przekazać koleję nam - by nie wziął jej mocek

niestety za kilkanascie dni pojawiły się te pieniądze i stanowisko skpl się zmieniło o 180 stopni - naopowiadal wójtowi - jacy to my jesteśmy nie odpowiedzialni, że się na niczym nie znamy, że jesteśmy dzieci, że to my żeśmy wszystko na stacji popsuli, że robimy na złość i że sobie nie poradzimy, bo to bardzo wszystko skomplikowane

szczegóły tego też na p.w. dla chętnych

a ci pwoiem, ze stowarzyszenia nie załozymy i nie będziemy się o tę kolejkę starali - a dlaczego - to też dla chętncyh, bo to zastzrzeżona informacja
na koniec powiem tylko, że pojawiły się dwie nazwijmy to osoby chcące w zarząd kolejkę - jedna turystycznie, druga towarowo ( i był nawet przez nią gminie dany kosztorys ile to będzie kosztowało i ile ludzi ze sobą wnosi oraz konkretny plan przewozowy - bo ta osoba akurat wnosiła ze sobą 4 byłych mechaników kolejki z czasów pkp - w tym jeden co nie pije co ciekawe )  - ale skpl nagadał jakichś bajek o licencjach i odpowiedzialnosci i niestety wójt uwierzył, że skpl jest jedenj jedyny gwarant w polsce poprowadzenia pociągów na MKD, no i że ktokolwiek by przyszedł sobie nie poradzi...

kolega axel - z jednym się zgadzam
czas pokaże - zweryfikuje - wyprostuje - narazie nic ale to nic nie robi skpl, nic nie robi gmina i nic nie robisz ty - jedynie tylko wszyscy gadają

a my ( i także ja ) nie robimy bo nam tego robienia zakazano, a ci co na stacji po zostali i coś jeszcze robią jako jedyni - no tak tych już wszyscy dawno skreślili i nie widzą ich pracy wcale...
Łowca
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 25 Lipca 2007, 15:19:27 »
0

Co na celu ma ta dyskusja?
Jesli piszacy nie sa dalej zainteresowani MKD - niech sie nie wypowiada.
Ma ktos ochote na wojenke z prezesem SKPL, lub AXEL-em - niech dyskutuje z nim na priv.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #13 : 25 Lipca 2007, 15:40:25 »
0

Pozwolicie, więc, że zamknę wątek.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!