pleszewianin
|
|
« : 25 Czerwca 2008, 17:26:42 » |
0
|
Temat mówi sam za siebie :mrgreen: P.S. 1 nie długo postaram sie wrzucić fotki przed tym jak zostały przyklejone naklejki:) P.S. 2 TOMASZ111, fotka którą obiecałem:). Wielkie dzięki za te trąbkę od Tira:). Bardzo sie przydała:) Pozdrawiam serdecznie z Pleszewa Arkadiusz
|
|
|
|
Nie jestem przedstawicielem PKL
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #1 : 25 Czerwca 2008, 17:59:56 » |
0
|
Według mnie oryginalne malowanie jest lepsze:)
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
Adam W
|
|
« Odpowiedz #2 : 25 Czerwca 2008, 18:09:13 » |
0
|
Czy mi się wydaje czy ten wagon ma odblaski na dole i kierunkowskazy??? Jeżeli tak to powinien się nazywać P.T.L.
S posdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Piotrek
|
|
« Odpowiedz #3 : 25 Czerwca 2008, 18:19:24 » |
0
|
Malowanie ładne, chociaż mnie bardziej podobało się poprednie (jaśniejszy kolor). :razz: O takie:
|
|
|
|
|
|
|
PAFAWAG
|
|
« Odpowiedz #4 : 25 Czerwca 2008, 21:46:43 » |
0
|
Nowe malowanie Mbxd2-216:) Jejku, jakaś zgniła śliwka : : Malowanie ładne, chociaż mnie bardziej podobało się poprzednie (jaśniejszy kolor). Muszę przyznać rację - poprzednie faktycznie było lepsze. Chociaż ja bym wolał klasyczne malowanie MBxd2 za czasów PKP... :wink: Czy mi się wydaje czy ten wagon ma odblaski na dole i kierunkowskazy??? Wygląda na to, że tak :smile: To, co moim zdaniem jest lepsze od poprzedniego malowania tego pojazdu, to oznaczenia serii i numeru inwentarzowego. Teraz już wiadomo, czym się będzie jeździć :wink: Jeżeli tak to powinien się nazywać P.T.L. No właśnie - po co mu te świetlne itemy, skoro jest pojazdem kolejowym? Czyżby szykowała się najwęższa linia tramwajowa w Polsce?... :mrgreen:
|
|
|
|
"Jeśli kolejka tak bardzo przeszkadzała mieszkańcom, to dlaczego podczas ostatniego jej przejazdu wzdłuż trasy musiały stać oddziały milicji, bo ludzie potestowali przeciw jej zamknięciu?" Wrocław Wąsk. - Trzebnica Gaj, 27.05.1967...
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #5 : 25 Czerwca 2008, 22:05:59 » |
0
|
Kolego PAFAWAG-widzę że mamy te same poglądy:)
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
pleszewianin
|
|
« Odpowiedz #6 : 26 Czerwca 2008, 08:59:30 » |
0
|
Czy mi się wydaje czy ten wagon ma odblaski na dole i kierunkowskazy??? Jeżeli tak to powinien się nazywać P.T.L.
S posdravem Adam Tako kolego Adam W, zgadza się motorówka posiada kierunkowskazy od autobusu:). A i P.K.L oznacza Pleszewska Kolej Lokalna :mrgreen: A tak do wszystkich. Co do kolorystyki malowania. Czasy sie zmieniają... Operatorzy także i malowanie także musi się zmienić. To nie czasy PKP gdy smigały lidki z faurami tylko czas SKPL gdzie śmiga motorówka:) (chociaż wolał bym żeby było tak jak za czasów PKP :mrgreen: ) Pozdrawiam Serdecznie z Pleszewa Arkadiusz:)
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
|
« Odpowiedz #7 : 26 Czerwca 2008, 10:52:47 » |
0
|
Kwestia gustu, mi się podoba. Na pewno jest ładniejszy niż ten na JHMD. Szczególnie ładnie wygląda w kontekście tego co stoi po prawej stronie kadru : :
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
pleszewianin
|
|
« Odpowiedz #8 : 13 Lipca 2008, 16:36:15 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Mike Russ
|
|
« Odpowiedz #9 : 17 Lipca 2008, 14:14:46 » |
0
|
Mnie tam osobiście się nawet podoba. Odmalowane estetycznie. Choć przydał by się jakiś kontrastowy pasek, np. żółty, w rodzaju takiego jak w oryginalnym malowaniu.
Tylko kierunkowskazy mnie dziwią :?: :?: To przecież pojazd KOLEJOWY, nie :?: A jako taki, wg. przepisów WE1 i E1 oznacza się z przodu 3-ma światłami białymi, a z tyłu 2-ma czerwonymi. Odblaski, choć nie przepisowe, rozumiem jako zwiększanie widoczności na przejeździe, ale kierunkowskazy? Coś się ktoś chyba za bardzo autobusem zasugerował. To nie szynobus, tylko Wagon Motorowy, o czym mówi 1 litera nazwy: "M"
Ale nic, najważniejsze że wyremontowany i JEŹDZI :mrgreen:
|
|
|
|
Modelarstwo komputerowe - nowe technologie w popularyzacji kolei wąskotorowych
|
|
|
tczewianin
|
|
« Odpowiedz #10 : 24 Lipca 2008, 15:10:55 » |
0
|
Tylko kiedy nastąpi likwidacja Komunikacji Miejskiej do Dworca w Kowalach i przejęcie tego ruchu przez SKM PLESZEW? :mrgreen: SKM oczywiście jako lekka złośliwość, ale nie powiem, żebym nie chciał takiego składu zobaczyć na trasie Lisewo - Nowy Staw.
|
|
|
|
|
|
|
pleszewianin
|
|
« Odpowiedz #11 : 25 Lipca 2008, 09:14:41 » |
0
|
kolego tczewianin, tego to ja nie wiem :cry:. Ale natomiast wiem że kolejka ma znowu jeździć od 1 września i będą najprawdopodobniej tylko dwa kursy dziennie: :cry:
|
|
|
|
|
|
|
tczewianin
|
|
« Odpowiedz #12 : 25 Lipca 2008, 21:39:21 » |
0
|
Coś czuję niezbyt świetlaną przyszłość tej kolejki..... .
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
|
« Odpowiedz #13 : 26 Lipca 2008, 09:50:56 » |
0
|
Przyszłość jest świetlana, ale na normalnym torze. Gaspol, elewator, odbiorcy ze stacji w Pleszewie. Gorzej z wąskimi :neutral:
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
grzegorz_sykut
|
|
« Odpowiedz #14 : 26 Lipca 2008, 10:16:02 » |
0
|
Wąski myślę że bardziej hobbystycznie jest tam dalej trzymany.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
pleszewianin
|
|
« Odpowiedz #15 : 26 Lipca 2008, 12:08:50 » |
0
|
Gdyby szanowny pleszewski burmistrz dał kase na 10 kursów dziennie i pracownika to kolejka by jeździła. A on sobie w h*** leci i od kiedy SKPL operuje kolejką nie dał ani grosza :evil:
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
|
« Odpowiedz #16 : 26 Lipca 2008, 12:41:50 » |
0
|
A czy jest faktyczne zapotrzebowanie i techniczne możliwości na uruchomienie tych 10 kursów dziennie czy jest to raczej pobożne życzenie miłośnika? Bo dla mnie wydaje się nierealne. Aczkolwiek jeśli by się dało to w Pleszewie może jeździć i 20 pociągów po wąskim torze.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
Karol
|
|
« Odpowiedz #17 : 26 Lipca 2008, 12:47:13 » |
0
|
A po co ma dawać skoro dworzec w Pleszewie znajduje się kilometr od centrum a autobus może jeździć od samego rynku pod drzwi dworca w Kowalewie? Kolejka może służyć co najwyżej tym którzy dojeżdżają gdzieś do pracy przy dworcu a do tego zapewne wystarczą dwa kursy dziennie.
|
|
|
|
.
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #18 : 26 Lipca 2008, 13:17:56 » |
0
|
na początek 2 a potem może będzie więcej. czego życzę kolejce:)
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
pleszewianin
|
|
« Odpowiedz #19 : 26 Lipca 2008, 15:07:46 » |
0
|
Każdemu sie wydaję ze jak sie jest operatorem jakiejś kolejki wąskotorowej itp to sie zarabia na tym dziesiątki tysięcy. A wiadomo że nikt z własnej kieszeni nie będzie dokładał do tego co nie jego. A burmistrz obiecał pieniądze jakieś 2 lata temu ze da je w 2007 roku i nic nie dał. Mnie to praktycznie nie zależy na tych 10 kursach.............
|
|
|
|
|
|
|
|