102N
|
|
« : 23 Lipca 2008, 15:37:34 » |
0
|
Słyszałem że w niektórych miejscach zostało kompletne torowisko na odcinkach Niechanowo-Mielżyn;Niechanowo-Stanisławowo. Czy ktoś z was może ma jakieś zdjęcia z tamtych linii,podczas gdy były jeszcze używane,albo nawet z ostatnich lat ? Zależy mi na wszystkich informacjach,mniej lub bardziej ważnych.
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
dobrzyn
|
|
« Odpowiedz #1 : 23 Lipca 2008, 17:45:34 » |
0
|
Torowisko nie znaczy tyle co szyny :wink: Pewnie chodzi o ławę, podsypkę, może podkłady
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #2 : 23 Lipca 2008, 17:58:10 » |
0
|
Kompletne torowisko-szyny,podkłady śruby...tak przynajmniej słyszałem
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #3 : 23 Lipca 2008, 19:28:15 » |
0
|
A co na to kolega Torzewski?
|
|
|
|
|
|
|
Karol
|
|
« Odpowiedz #4 : 24 Lipca 2008, 12:16:59 » |
0
|
Kompletne torowisko-szyny,podkłady śruby...tak przynajmniej słyszałem Torowisko nie znaczy to samo co tor. Jest to część podtorza.
|
|
|
|
.
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #5 : 24 Lipca 2008, 19:20:40 » |
0
|
Kompletne torowisko-szyny,podkłady śruby...tak przynajmniej słyszałem Torowisko nie znaczy to samo co tor. Jest to część podtorza. /\ || || Czy ktoś nie umie czytać?też sie zdziwiłem jak to usłyszałem i sie zapytałem tego kto mi to powiedzial.SZYNY TEŻ SĄ!(a może były bo nigdy nic nie wiadomo co ze złomiarzami w może zniknąć.
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
|
« Odpowiedz #6 : 24 Lipca 2008, 20:21:00 » |
0
|
Raczej były... Ale proponuje dwa wyjścia: 1. Zapytać kolejarzy (info może być takie jaki już masz: podobno) 2. Włożyć buty i ruszyć w teren. Osobiście stawiam na realizm, czyli szyny w przejazdach :wink:
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #7 : 24 Lipca 2008, 21:17:52 » |
0
|
Maszyniści twierdzą że tory są za Anastazewem do Budzisławia Kościelnego -podobno gdyby nie rośliny to by przejechali,ale o wyżej wspomnianych odcinkach nic nie wiedzą.Pytałem sie "tubylca"i on twierdził że oprócz przejazdów tory są też jakiś laskach czy coś w tym stylu.Chętnie bym wyszedł na trase ale mamy za dużo roboty w Gnieźnie,na stacji...
|
|
|
|
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #8 : 24 Lipca 2008, 21:20:40 » |
0
|
Dodam ,że w Budzisławiu Kościelnym jest jeszcze cała stacja towarowa.tak twierzą maszyniści
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #9 : 24 Lipca 2008, 21:29:39 » |
0
|
hmm a może była by możliwość oczyszczenia szlaku i dojechania tram pociągiem skoro tory so.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
102N
|
|
« Odpowiedz #10 : 25 Lipca 2008, 13:23:59 » |
0
|
w takim razie trzeba byłoby iść na pogawędke do pekapu infrastrukury by nam "użyczyli"szlaku.Tory od Anastazewa należały do Sompolna-Sompolno padło wiec pkp infrastruktura tym "zarządza"-czyli myślą-żą zarządzają.Podobno jedna mijanka na trasie do Budzisławia Kościelnego jest sprawna,za Za Budzisławiem była jakaś kopalnia czy coś i rozbierali tory dalej.Wiec myślę że jak będzie sie nam bardzo,bardzo nudzić -drezynka ,piła motorowa i Budzisławiu Kościelny witaj!tylko kiedy to będzie....
|
|
|
|
|
|
|
tczewianin
|
|
« Odpowiedz #11 : 27 Lipca 2008, 10:46:37 » |
0
|
A gdyby przejechać tam po cichaczu? :razz: P.S. Czy za czasu PKP (do lat 90-tych) Kujawskie KD stanowiły jedną całość czy był widoczny podział na kolejki? Fajnie by było kiedyś dojechać z Gniezna do Krośniewic.... .
|
|
|
|
|
|
|
pleszewianin
|
|
« Odpowiedz #12 : 27 Lipca 2008, 11:33:39 » |
0
|
A gdyby przejechać tam po cichaczu? :razz: P.S. Czy za czasu PKP (do lat 90-tych) Kujawskie KD stanowiły jedną całość czy był widoczny podział na kolejki? Fajnie by było kiedyś dojechać z Gniezna do Krośniewic.... . Jeżeli sie nie mylę to posiadam gdzieś artykuł z gazety o ostatnim 12 godzinnym kursie (150km) wąskim torem na całej trasie z Gniezna do Krośniewic ......
|
|
|
|
Nie jestem przedstawicielem PKL
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #13 : 27 Lipca 2008, 11:47:25 » |
0
|
Fajnie by było kiedyś dojechać z Gniezna do Krośniewic.... . pomarzyć zawsze można .... PS: Ile na dzień dzisiejszy brakuje torów aby było to możliwe??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Helek
Młotkowy
Długość toru:: 146 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #14 : 27 Lipca 2008, 12:13:17 » |
0
|
Jeżeli sie nie mylę to posiadam gdzieś artykuł z gazety o ostatnim 12 godzinnym kursie (150km) wąskim torem na całej trasie z Gniezna do Krośniewic ...... To może postaraj się go zeskanować,ciekawa lekturka by była :wink:
|
|
|
|
Przyszłość jest prezentem,jaki robi nam przeszłość.
|
|
|
vigor223
Nowicjusz
Długość toru:: 22 m
W terenie
|
|
« Odpowiedz #15 : 27 Lipca 2008, 13:28:43 » |
0
|
Niestety nie jest już realna podróż z Krośniewic do Gniezna chyba, że wzdłuż szlaku. Odcinek jest dość mocno przerwany, m.in. w Sompolnie i Ślesinie no i odkrywka. Po za tym między wymienionymi miejscowościami szlak jest w zasadzie kompletny, chociaż mocno zarośnięty i drezyną nie da rady. Jeżeli był by ktoś chętny to piszę się na podróż wzdłuż szlaku.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #16 : 27 Lipca 2008, 14:23:25 » |
0
|
a właśnie gdzie dokładnie jest ta odkrywka?? :oops:
EDIT: chyba juz wiem gdzie ale czekam na potwierdzenie.
|
|
|
|
|
|
|
vigor223
Nowicjusz
W terenie
|
|
« Odpowiedz #17 : 27 Lipca 2008, 15:01:43 » |
0
|
Mniej więcej między Ślesinem a Anastazewem.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
|
« Odpowiedz #18 : 27 Lipca 2008, 15:36:13 » |
0
|
czy to co widać na mapach Google obok kleczewia?
|
|
|
|
|
|
|
vigor223
Nowicjusz
W terenie
|
|
« Odpowiedz #19 : 27 Lipca 2008, 21:45:39 » |
0
|