Marzeniem moim jest zbudowanie pojazdu szynowego. I nie jest to dla mnie fantazja, realizację planuję zacząć w 2010 roku. W pierwszych planach był normalnotorowy żuk, jednak że nie miałbym w pobliżu gdzie nim jeździć, przypomniałem sobie, że za Wisłą są pozostałości wąskotorówki, Stacja Lisewo. I pojawiły się pytania, do kogo należy dzisiejsza infrastruktura, torowisko, lokomotywownia m.in. w Lisewie? wiem, że byłe warsztaty ktoś zagospodarował, ale została dwustanowiskowa lokomotywownia, która byłaby idealna, aby móc w niej coś stworzyć po godzinach, potem to bezpiecznie zamknąć. Do kogo to może należeć? chciałbym spróbować negocjować, może oddano by to w darmową dzierżawę, w zamian za np. remont dachu, wstawienie okien, założyłbym prąd i mógł działać, tylko nie wiadomo gdzie zacząć. Podczas budowy pojazdu na pewno znalazły by się osoby, które by pomogły, radą techniczną, być może obecnością i wspólna pracą. Na razie odkładam pieniądze, znajomi też dołożą i dołączą do frajdy budowy czegoś od zera.Zacznę szukać jakiegoś sponsoringu, w pracy mógłbym podorabiać części (obróbka metalu). Tylko prosiłbym o radę gdzie się udać w sprawie tej lokomotywowni... Jest jeszcze opcja odremontowania jakiegoś małego loka, Np. Jakiejś WLS-ki, tylko skąd tu loka wziąć za jakieś normalne pieniądze...
I proszę, nie traktujcie mnie jak wariata, bo jestem w stanie dużo włożyć w taki projekt... aha potem pozostanie kwestia papierów na prowadzenie pojazdów szynowych, gdzie się robi takie "prawko"