andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #300 : 26 Czerwca 2015, 13:44:20 » |
0
|
Czy poza urwanym wężem hamulcowym i podrapanym lakierem były jakieś uszkodzenia na Lxd2??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #301 : 26 Czerwca 2015, 14:12:58 » |
0
|
Jeszcze wieszak węża odpadł. Na zdjęciu widać pamiątkę po nim - dwie urwane śruby na dole czołownicy. A teraz prasówka: Kurier Południowy wydanie piaseczynsko-ursynowskie (nr 579), 2015-06-25 donosi: Ciuchcia jak gilotyna. Wąskotorówka przecięła samochód!PIASECZNO Wczoraj (25 czerwca) po południu w Głoskowie na ul. Milenium osobowe audi zderzyło się z kolejką wąskotorową. Uderzenie było tak silne, że samochód został przecięty na pół. Mimo że pojazd wyglądał przerażająco, jego kierowcy nic się nie stałoDo wypadku doszło po godz. 13. Na ul. Milenium w Głoskowie kierowca osobowego audi wjechał na przejazd kolejowy, nie zauważając nadjeżdżającej lokomotywy wąskotorówki. Siła uderzenia musiała być duża, ponieważ ciuchcia, niczym gilotyna, rozcięła samochód na dwie połowy, przeciągając je kilkadziesiąt metrów. Wrak osobówki wyglądał przerażająco, ale kierowca nie odniósł poważnych obrażeń. - To cud, szczęście w nieszczęściu, że ten człowiek wyszedł cało z takiej masakry – komentował jeden z przechodniów, widząc rozczłonkowany samochód. Na miejsce dotarła policja, straż pożarna oraz karetka pogotowia, która na wszelki wypadek zabrała mężczyznę do szpitala. Policja ustaliła, że zderzenie spowodował kierowca audi. - Kierujący samochodem osobowym nie zachował należytej ostrożności, nie zastosował się do znaku „stop”, wjechał na oznakowany przejazd kolejowy i zderzył się z lokomotywą kolejki wąskotorowej – informuje st. asp. Maciej Blachliński z Komendy Powiatowej Policji w Piasecznie. Zarówno 32-letni kierowca samochodu, jak i maszynista byli trzeźwi. - Kierującemu audi zostanie zatrzymane prawo jazdy za rażące naruszenie zasad bezpieczeństwa w ruchu drogowym – dodaje rzecznik prasowy komendy. Warto dodać, że to nie był pierwszy wypadek na tym przejeździe kolejowym. Kilka lat temu w podobnych okolicznościach w wyniku tragicznego wypadku zginęła młoda kobieta. Niestety mieszkańcy często jeżdżą „na pamięć” i lekceważą wąskotorówkę, która nie rozwija zawrotnych prędkości i kursuje stosunkowo rzadko. Policja apeluje o ostrożność i o bezwzględne przestrzeganie przepisów. Grzegorz Traczyk
|
|
« Ostatnia zmiana: 26 Czerwca 2015, 15:45:18 wysłane przez Kucyk »
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
vutik
Młotkowy

Długość toru:: 126 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #302 : 26 Czerwca 2015, 16:40:47 » |
0
|
Kolejka powinna dostać nagrodę od sanepidu za zasługi w polu walki z Wirusowym Zapaleniem Wątroby 
|
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #304 : 26 Czerwca 2015, 22:11:20 » |
0
|
Z jaką on prędkością musiał jechać tym autem skoro zwykłe zaczepienie za drzwi przerwało pojazd na pół...
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #305 : 27 Czerwca 2015, 19:33:47 » |
+2
|
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #306 : 28 Czerwca 2015, 09:05:20 » |
0
|
Osoba mieszkająca w tym domu to maszynista i akurat szykował się na służbę.
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #307 : 28 Czerwca 2015, 14:51:07 » |
0
|
Na nagraniu widać jeden szczegół świadczący o dużym szczęściu - samochód chyba poszedł po burcie pierwszego wagonu ( widać jak nim bujnęło względem krzyża na przejeździe). Przy tej prędkości jak by wagon wyszedł po najechaniu na szczątki samochodu to by ... lepiej nie mówić.
|
|
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwca 2015, 16:00:18 wysłane przez Harry Potter »
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #308 : 28 Czerwca 2015, 18:13:32 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #309 : 28 Czerwca 2015, 20:37:29 » |
+1
|
Witam! Kolega Dariusz,chyba ma coś wspólnego z dziennikarzynami z Onetu.. Jakakolwiek sensacja,a już nie daj Bóg kolejowa,to od razu...jedzie. Pozdrawiam.Bogdan
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #310 : 28 Czerwca 2015, 21:18:37 » |
+1
|
Witam! Kolega Dariusz,chyba ma coś wspólnego z dziennikarzynami z Onetu.. Jakakolwiek sensacja,a już nie daj Bóg kolejowa,to od razu...jedzie. Pozdrawiam.Bogdan
A czym jest motywowany ten podjazd pod Kolegę Dariusza?? Bo mi to brzydko pachnie jakimiś pozaforumowymi animozjami....
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #311 : 01 Lipca 2015, 18:34:00 » |
0
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #312 : 01 Lipca 2015, 18:53:33 » |
+10
|
Na Żuławach mają mocniejsze samochody A w Piasecznie są lepsi blacharze! Czwartek, 25 czerwca:  Trzy dni później blacharze z Lokomotywowni I kl. KD w Piasecznie kończą pracę:  Niestety - z powodu braku niektórych części z oryginalnego audi udało się wyklepać jedynie opla astrę.
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #313 : 02 Lipca 2015, 08:49:31 » |
0
|
Czyżby blacharze hobbystycznie zajmowali się agrotuningiem?? 
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #314 : 22 Lipca 2015, 21:45:06 » |
+1
|
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #315 : 23 Lipca 2015, 15:16:24 » |
0
|
Dość efektowne, ale pod koniec na limuzynce widać, że albo blachy zdjęli albo spadły... A co do uderzenia, to lokomotywa miała dobre zgarniacze- w polskich warunkach samochód poszedł by pod loka...
A po obejrzeniu kolejny raz tego filmu wydaje mi się, że limuzynka się zawiesiła na przejeździe... macie to samo wrażenie?
|
|
« Ostatnia zmiana: 23 Lipca 2015, 20:18:24 wysłane przez Harry Potter »
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #317 : 02 Grudnia 2015, 19:36:03 » |
+11
|
Nareszcie mamy przykład, że jednak w ministerstwach mają (k)olej w głowie! Jak niektórzy wiedzą, a inni się dowiedzą, zmianie uległo rozporządzenie w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać skrzyżowania linii kolejowych oraz bocznic kolejowych z drogami i ich usytuowanie. Dawny dokument z przed 19 lat zastąpiło nowe rozporządzenie Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dnia 20 października 2015 r. Jest tam kilka zmian - włączenie do regulacji dróg wewnętrznych i wyłączenie technologicznych, podniesienie wartości iloczynów ruchu dla danej kategorii przejazdów, jest nowy wzór metryki, są zmiany zasad pomiaru natężenia, ale najbardziej cieszące mnie jest podniesienie dozwolonej prędkości pociągów dla przejazdów o złej widoczności do 30, i niedostatecznej widoczności, gdzie zamiast dawnych 15, jest obecnie 20 km/h. Te warunki przekraczania dróg dają dla większości wąskotorówek już całkiem dobrą dopuszczalną prędkość, w każdym razie taką, że nie powoduje ona niepotrzebnych hamowań. He, he tak na koniec: - miło mi się czyta takie uzasadnienie zawarte w ocenie skutków regulacji rozporządzenia: " ograniczenie prędkości w żaden sposób nie przyczynia się do poprawy bezpieczeństwa na przejazdach. Szczególnie na przejazdach o dużym natężeniu ruchu drogowego widok zwalniającego pociągu wręcz zachęca kierowców do przekroczenia linii kolejowej przed pociągiem, a przez niektórych jest kuriozalnie traktowane jako przepuszczanie pojazdów drogowych". Ileż to razy tym grochem w ścianę niektórych umysłów rzucałem... A tu słowo stało się ciałem! A nawet rozporządzeniem. 
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Grudnia 2015, 19:39:42 wysłane przez Kucyk »
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
 |
« Odpowiedz #318 : 31 Grudnia 2015, 22:43:18 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
buczek_pkp
|
 |
« Odpowiedz #319 : 31 Grudnia 2015, 23:38:45 » |
+2
|
Skuteczna eliminacja debili. Szkoda jedynie lakieru na lokomotywie !!!
|
|
|
|
|
|
|
|