102N
|
 |
« Odpowiedz #20 : 16 Lipca 2009, 11:58:15 » |
0
|
Nie,taki napis jak podałem(identyczny)jwidnieje na ścianie warszatu w Gnieźnie. Niedaleko jest inny napis. "Alkohol to twój wróg!Więc lej go w mordę!(Ty go w mordę,a on Cię o ziemię)"
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
OczeQ
SGKW

Długość toru:: 524 m
W terenie
Wariat torowy
|
 |
« Odpowiedz #21 : 16 Lipca 2009, 12:12:20 » |
0
|
"Pijąc w pracy oszczędzasz czas dla rodziny" :mrgreen:
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem? 
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #22 : 16 Lipca 2009, 14:22:44 » |
0
|
"Maszynista na służbie zawsze pije jednego mniej"
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #23 : 16 Lipca 2009, 14:44:51 » |
0
|
Tekst z typowej tablicy na kolejowym warsztacie:
DO PRACY PRZYCHODŹ TRZEŹWY I WYPOCZĘTY
ktoś, kiedyś, po słowie "PRZYCHODŹ", dopisał mazakiem słowa "W MIARĘ"...
Co do winek na wąskim torze, to w 2005r. będąc w Sochaczewie spotkałem się z moim ulubionym maszynistą Jankiem. Na standardowe pytanie: co pijemy? - odpowiedział: może etiudkę zagramy? Okazało się, że jego ulubionym trunkiem było miejscowe winko "Etiuda". Mnie do gustu nie przypadło, choć nie powiem, po trzy walnęliśmy...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #24 : 16 Lipca 2009, 15:38:48 » |
0
|
Helskim trunkiem jakby nie patrzeć również winopodobnym stał się "PLATON" Napój winopodobny, 4,20 + kaucja. Różowy kolorek, dziwny lekko cierpki smak. Nie powiem, spróbowałem... P trzech pewnie zwieźliby mnie na wagonie jak pewnego kolegę  Pozdrowienia Michałku 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #25 : 16 Lipca 2009, 15:46:43 » |
0
|
Dziś prawdziwych jaboli już nie ma... Ech...  Najgorsze, że wszędzie ładują do winek słodzik-odchudzik i przez to nie mogę ich walić, choćbym chciał... :cry: AXEL, czy możesz rozwinąć tą ciekawą historię, oczywiście bez nazwisk, bo nie o osobę, a sytuację rozumiem, że chodzi...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #26 : 16 Lipca 2009, 17:52:01 » |
0
|
Dla mnie najbardziej "wąskotorowym" piwem jest piwo zwierzynieckie. Nie dosyć że pyszne to i skrawek wąskiego toru się u nich uchował, że nie wspomnę o wąskotorówce Biłgoraj-Zwierzyniec której szlak przebiegał niedaleko.
|
|
|
|
|
|
|
Jsz
|
 |
« Odpowiedz #27 : 16 Lipca 2009, 19:02:16 » |
0
|
Jeśli chodzi o browar Ciechan w Ciechanowie to wytwarza on obecnie następujące piwka:
-Ciechan jasne pełne niepasteryzowane.
-Ciechan mocny.
-Ciechan miodowy.
-Ciechan pszeniczne.
-Ciechan porter.
-Stout.
-Krzeplak-napój bez % na bazie słodu.
Piwo Ciechan jest wytwarzane metodami tradycyjnymi.
Przy browarze działa knajpka w której można się napić lanego świeżego piwka prosto z beczki.
Ktoś kto publicznie pisze jakimś o piwie że są to rzygi nie jest godzien miana piwnego smakosza. Piwo może być smaczne lub nie.
|
|
|
|
Jakub Szadkowski
|
|
|
Jsz
|
 |
« Odpowiedz #28 : 16 Lipca 2009, 19:13:23 » |
0
|
Jeśli chodzi o browary blisko wąskich torów to w Trzeciewinicy działa browar Krajan Sp.zoo na terenie którego stały kiedyś lokomotywki Wls40 na oryginalnych torach BWKD. Wytwarza on wiele gatunków bardzo smacznych piwek np.Nakielskie,Kozlak :grin: .
|
|
|
|
Jakub Szadkowski
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #29 : 16 Lipca 2009, 19:13:47 » |
0
|
No, tu się trudno z Powerpackiem nie zgodzić względem przedostatniego posta. Nawet Kuntersztyn (zwany inaczej sukinsyn) nie zasługuje na takie określenie "rzygi". Trunek może być niesmaczny, lub powodować  a nawet  ale będą takie osoby, którym będzie on pasował. Co do, zasygnalizowanego przez Harrego Portera, piwa Goolman to ostrzegam: Kto się raz zgulmanił, Temu trudno jest się odgulmanić...
|
|
|
|
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #30 : 16 Lipca 2009, 23:45:41 » |
0
|
Swego czasu było piwko pt. "zemsta Jędrzejowa"
|
|
|
|
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #31 : 16 Lipca 2009, 23:47:06 » |
0
|
Nawet Kuntersztyn (zwany inaczej sukinsyn)
miejscowi nazywają też "kunterszczyn" 
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #32 : 17 Lipca 2009, 14:00:16 » |
0
|
Otóż historia była taka, że w trakcie prac torowych na Helskiej sześćsetce jeden z komapów zamiast to popijać w przyzwoitych ilościach, licząc na sztuki, browarek wybrał się do pobliskiego PoloMarket-u i zanabył drogą kupna taką samą ilość słuszną z resztą tyle że Winopodobnego napoju o nazwie "Platon" (słownie jedeną zgrzewkę). Pijąc mniej więcej tyle butelek co my puszek złożył się i na miejsce chwilowego spoczynku w okolice bunkra nr 3 zwiezion został przy pomocy platformy do przewozu amunicji w asyście kolegów, którzy bacznie obserwowali żeby ów jegomość nie spadł czy też się nie zawymiotował, choć przyznam, że tego drugiego faktu nie odnotowałem za co jemu szacun bo ja po takiej ilości wyplułbym wątrobę 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #33 : 17 Lipca 2009, 18:41:11 » |
0
|
Taki off top, ale nie off top. Trunki przy wąskim torze.
Piaseczno. Ranek 17 lipca 2009r.
Wstawał kolejny, upalny, letni dzień. Żul Petronel wraz ze swoim najlepszym kumplem – menelem Bolkiem drzemali wtuleni w siebie po porannym winku w krazczorach koło sklepu "Piąty wymiar".
Lekki wietrzyk poruszał gałązkami drzew na których wesoło krakały ptaszki. Nagle spokój poranka przerwał ostry zgrzyt hamulców, pisk opon sunących po asfalcie, łoskot rozdzieranych blach karoserii, charczenie przepoławianego w miażdżonym samochodzie człowieka i brzdęk tłuczonych... Tak, tego dwaj przyjaciele nie mogli nie usłyszeć – tłuczonych butelek po piwie po 35gr za sztukę. Mało tego, tłuczonych PEŁNYCH butelek.
Obaj czujnie podnieśli się z legowiska.
- Qfa? – zdziwił się Petronel. - Ofa?? – również Bolek nie za bardzo wiedział co się dzieje. - Qfa! – Petronel zawsze lubił konkretne działania. - Qfa!! – zgodził się z nim przyjaciel.
Obaj wstali i szybkim krokiem udali się w stronę skąd dotarł brzdęk tłuczonego szkła.
Im bardziej się zbliżali, tym bardziej przyspieszali kroku. Tuż koło torów kolejki stał przełamany na pół TIR z którego wnętrzności wysypywały się na drogę skrzynki z piwem. Przyjaciele widząc to rzucili się ile sił w nogach w stronę ciężarówki, wszak tam się lał strumieniami złoty napój! Ach, tylko dorwać kawałek szlaucha i z dziur w jezdni będzie można spijać dowoli...
Ale tuż przed przełamanym samochodem kumple zwolnili, po czym stanęli zaledwie kilka metrów od niego.
- Qfa! – ze złością zaczął Petronel. - Qfa, qfa!!! – z oburzeniem dodał Bolesław. - Qfa, qfa, qfa,! – zawiedzionym głosem stęknął kamrat. - Qfa, qfa – qfa, qfa, wój! – skwitował całość Bolek.
Obaj odwrócili się i ze smutnymi minami powlekli się w stronę krazczorów otaczających sklep "Piąty wymiar".
Czemu tak się stało? Czemu dwaj menele-przyjaciele zrezygnowali z chłeptania darmowego trunku? Co im nie odpowiadało?...
Wszystko już za chwilę wyjaśni foto-felieton niezawodnego w takich sytuacjach Kolegi Jacentego.
Halo, halo Jacku! Oddaję Ci forum!
|
|
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
 |
« Odpowiedz #34 : 17 Lipca 2009, 21:25:03 » |
0
|
Halo halo Kucu. Dziękuje za głos. Sory za opóźnienie ale miałem kurs z ciężkim składem suporexu ze stacji Budowa Wielka do Blaszak Garaż. Skład ciężki,teren pagórkowaty,koła rolowały aż miło,więc się zeszło... Ale widzę,że semafor podany,więc jedziemy ze zdjęciówą...  
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #35 : 17 Lipca 2009, 21:29:30 » |
0
|
Teraz już wiecie, czemu Petronel i Bolek zrezygnowali z konsumpcji?
Po prostu marka im nie odpowiadała! :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #36 : 17 Lipca 2009, 22:36:38 » |
0
|
Na tym obrazku brakuje pociągu towarowego wiozącego np "Okocim" w dużo większej ilości. Na szynach to by się nie stało.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Jacekglm
|
 |
« Odpowiedz #37 : 17 Lipca 2009, 23:10:20 » |
0
|
No właśnie. Mogli skorzystać z usług PKP+GKW. Podesłać Leszka wagonem normalnotorowym,na Przeładunku by się go umiesciło na transporterze lub byśmy ręcznie przeładowali (wolontariat czuwa!) i do Zalesinka by bezpiecznie dojechał. Ale w końcu "niedasie". Lepiej tirem... Jeszcze kilka takich wypadków,w których ucierpi kilka hektolitrów złocistego napoju i może wreszcie pójdą po rozum do głowy.
Sponsorem tego posta był zimny Lech*
*darowanemu koniowi nie zaglada się w zęby :wink:
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #38 : 17 Lipca 2009, 23:36:04 » |
0
|
Kiedyś na pewnym forum czytałem właśnie o takim przypadku ze naczepa nie wytrzymała i efekt podobny do tego wyżej. Osoba chciała sobie po cichu 2 skrzynki zakosić. Kierowca mówi bierz wszytko bez czajenia się. To jest już spisane na stratę a jeszcze koszt uporządkowania drogi. Wieść się szybko rozniosła to pojeździły ciągniki z przyczepami i ładowali skrzynki 
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Jacekglm
|
 |
« Odpowiedz #39 : 17 Lipca 2009, 23:48:44 » |
0
|
Pan Bóg kazał się dzielić w końcu co nie :mrgreen:
A wracając do dziejszej akcji z Lechem to skojarzy mi się taki pewien obrazek. Nie wrzucę go tutaj bo chcę jeszcze na forumie popisać,ale jak ktoś ciekawy to niech wpisze w googlach "marek z lechem w rowie" i kliknie pierwszy obrazek.
|
|
|
|
|
|
|
|