Świat kolejek wąskotorowych SMF
03 Październik 2023, 14:58:58 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 7 8 [9]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Prace na kolejach SGKW - ogłoszenia/komunikaty  (Przeczytany 141775 razy)
lukc
Czytelnik

Długość toru:: 7 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #160 : 15 Maj 2014, 22:27:28 »
0

Witam wszystkich
Nie wiedziałem gdzie napisać i pewnie źle wybrałem Chichot
Mianowicie wpadłem na pomysł związany z kradzieżami, które miały miejsce w ostatnim czasie
Uważam iż powinniśmy patrolować szlak naszej kolejki takim oto "ekonomicznym pojazdem szynowym" : https://www.youtube.com/watch?v=_dr9dvqS3m0 Jedyne zmiany jakie zastosowałbym w pokazanej na filmie drezynie to usunięcie zewnętrznej obręczy na prowadnicy i zamontowanie "fotela" pasażera na drugiej szynie Chichot
Przynajmniej dwa takie przejazdy w tygodniu i złomiarze wiedzieliby, że szlak jest jeżdżony i można wpaść (W rowerze można wyłączyć głośny napęd spalinowy i uruchomić znacznie cichszy napęd nożny Chichot)

Napiszcie co sądzicie o ww. pomyśle
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 1974 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #161 : 15 Maj 2014, 23:30:17 »
0

A czy jesteś szczęśliwym posiadaczem takiego pojazdu i czasu, aby zeń regularnie korzystać?

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
lukc
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #162 : 15 Maj 2014, 23:49:09 »
0

Takowy pojazd mogę zrobić Chichot
A czas mam
« Ostatnia zmiana: 15 Maj 2014, 23:53:23 wysłane przez lukc » Zapisane
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #163 : 16 Maj 2014, 00:50:37 »
+1

Zwłaszcza taka w wersji zmotoryzowanej rzeczywiście wydaje się ciekawym udogodnieniem wszelkich wyjazdów typu patrol lub drobne konserwacje, wycinka krzaczora, który podstępnie wlazł w skrajnię itd.

Jeśli byłbyś zainteresowany współpracą ze stowarzyszeniem, to najlepiej się skontaktować z prezesem, Kamilem Czarneckim.

Mail: k (kropka) czarnecki (maupa) sgkw (kropka) eu
lukc
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #164 : 26 Czerwiec 2014, 22:13:33 »
0

Witam wszystkich
Ja zwracam się do Was z dość oczywistym jak na ten temat pytaniem .
Czy są zaplanowane jakieś prace na weekend 04-06.07 ?
Z góry dziękuje
« Ostatnia zmiana: 26 Czerwiec 2014, 23:25:10 wysłane przez lukc » Zapisane
andy
Dyrektor
Długość toru:: 831 m

W terenie W terenie

CiuchciaJKD
« Odpowiedz #165 : 28 Czerwiec 2014, 10:22:07 »
0

Takowy pojazd mogę zrobić Chichot
A czas mam

Te dodatkowe pałąki i rolki wydają się być zbyt delikatne. Pomysł jest przedni, można wykorzystać rower typu duet.
Cordylus
Zawiadowca
Długość toru:: 330 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #166 : 28 Czerwiec 2014, 13:44:32 »
0

Ja bym osobiście wolał wmontować na to motorower, ale to nie wymagałoby nawet większych przeróbek.
Pomysł świetny.
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #167 : 28 Czerwiec 2014, 13:58:31 »
0

Witam wszystkich
Ja zwracam się do Was z dość oczywistym jak na ten temat pytaniem .
Czy są zaplanowane jakieś prace na weekend 04-06.07 ?
Z góry dziękuje

W te dni kursują pociągi planowe - z pewnością ludzie na stacji będą. Czy, prócz obsługi planowców, coś jeszcze będzie się działo - trudno mi powiedzieć. Są dwie opcje:

- wejść na stronę sgkw.eu, kliknąć na zakładkę "kontakt" i zadzwonić do Kamila (prezesa) lub Radka (wice)
- po prostu przyjść rano na stację i obgadać sprawę na żywo
MichałŁ
Dyrektor
Długość toru:: 673 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #168 : 28 Czerwiec 2014, 21:08:03 »
+3

...Mianowicie wpadłem na pomysł związany z kradzieżami, które miały miejsce w ostatnim czasie ...

...Przynajmniej dwa takie przejazdy w tygodniu i złomiarze wiedzieliby, że szlak jest jeżdżony i można wpaść (W rowerze można wyłączyć głośny napęd spalinowy i uruchomić znacznie cichszy napęd nożny Chichot)

Tylko że dla złomiarzy na Śląsku to czy tor jest jeżdżony nie jest warunkiem decydującym o chęci pozyskania.
mastif
SGKW
*
Długość toru:: 83 m

W terenie W terenie

coś tam z elektryką

« Odpowiedz #169 : 09 Wrzesień 2014, 22:20:30 »
+1

Ogłaszamy wszem i wobec plany prac Weekendowych w dniach 13-14.09 !
Szok
Sobota 13.09
start 08.00
- planowane są prace torowe na szlaku - i jest organizowany pociąg roboczy ,a ponieważ pracy jest sporo, planowany jest wyjazd na szlak o godzinie 9tej RANO.
Dlatego poszukiwaniu są chętni charakteryzujący się zdecydowaniem i akceptacją pojawienia się na stacji Bytom Karb na godzinę 8 rano
aby pomóc sformować skład i być gotowym do wyjazdu o godzinie 9-tej RANO, na spóźnialskich nie czekamy...
kandydatury prosimy składać za pomocą PW lub telefonicznie - liczba miejsc ograniczona   koordynatorem call center jestem JA

Niedziela 14.09
start ok 10.00
stacja
porządkowanie i segregacja materiałów torowych na terenie stacji.

pozdrawiam
 mastif
« Ostatnia zmiana: 09 Wrzesień 2014, 22:24:34 wysłane przez mastif » Zapisane

Używaj polskich znaków. Wszak jest różnica, czy robisz komuś "łaskę" czy "laskę". Prof. J. Bralczyk
mastif
SGKW
*

W terenie W terenie

coś tam z elektryką

« Odpowiedz #170 : 25 Wrzesień 2014, 11:50:22 »
+1

Ogłaszamy wszem i wobec plany prac Weekendowych w dniach 27-28.09 !
Szok
Sobota 27.09
start 08.00-08.30
 O jesiennym poranku przeprowadzimy rozładunek materiału torowego z drezyny  a następnie jak poprzednio planowane są prace torowe na szlaku - i jest organizowany pociąg roboczy , planowany wyjazd na szlak o godzinie 10tej RANO po zorganizowaniu pociągu.
Dlatego poszukiwaniu są chętni charakteryzujący się zdecydowaniem i akceptacją pojawienia się na stacji Bytom Karb na godzinę 8 rano
aby pomóc sformować skład i być gotowym do wyjazdu o godzinie 10-tej RANO, na spóźnialskich nie czekamy...
kandydatury jak poprzednio prosimy składać za pomocą PW, telefonicznie  lub na naszym profilu twarzoksiążki- liczba miejsc ograniczona   koordynatorem call center jestem JA
dodatkowo na stacji organizowane będą prace związane z rewitalizacją taboru początek  prac o godzinie 9-9.30

Niedziela 28.09
start 10-ta
w przypadku potwierdzenia chętnych organizowane będą prace na stacji związane z rewitalizacją taboru od godz 10.00

pozdrawiam i zapraszam
 Mastif

Używaj polskich znaków. Wszak jest różnica, czy robisz komuś "łaskę" czy "laskę". Prof. J. Bralczyk
mastif
SGKW
*

W terenie W terenie

coś tam z elektryką

« Odpowiedz #171 : 12 Kwiecień 2015, 22:18:10 »
0

Witam wszystkich
Gdyby ktoś chciał nas odwiedzić i wspomóc w pracach na terenie stacji, to zapraszamy obecnie również w każdy dzień tygodnia, są koledzy których można wesprzeć w pracy, pracujemy nad uzbrojeniem podkładów, które zostaną wykorzystane na przebudowę odcinka torowiska na szkodach górniczych.
pozdrawiam
mastif

Strony: 1 ... 7 8 [9]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!