Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #40 : 15 Czerwca 2011, 14:06:02 » |
0
|
To już nie będzie tej kultowej wersalki  Z innej beczki, podczas koncertu Muniaka musieliśmy wyprowadzić trzymając pod pachy pijaną staruszkę z kontenerów, która awanturowała się na widowni, że zamiast jazzu powinna być dyskoteka bo ona chce się bawić. Samo życie  Jak ktoś znajdzie chwilę to może przed weekendem kupimy śruby podzłączowe i będzie można skończyć tego kozła definitywnie.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #41 : 15 Czerwca 2011, 15:50:28 » |
0
|
Z innej beczki, podczas koncertu Muniaka musieliśmy wyprowadzić trzymając pod pachy
Ja to tak zrozumiałem jak zacząłem czytać zdanie  :D
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Ciastek ICC
Czytelnik
Długość toru:: 2 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #42 : 15 Czerwca 2011, 20:06:10 » |
0
|
Będę obecny w sobotę oraz w niedzielę też mogę pomóc przy pracach na kolejce parkowej.
|
|
|
|
|
|
|
ICkonduktor
|
 |
« Odpowiedz #43 : 17 Czerwca 2011, 11:19:31 » |
0
|
W związku z tym, że reszta monterów (Ciastek i Dawid)  będą dopiero od około 14, myślałem nad moim ulubionym elementem urządzeń SRK, czyli aparatem blokowym, którego znalazłem zwiedzając łaźnie. Chciałbym zrobić mu wstępne oględziny techniczne i ocenić czy uda się go uruchomić . Po 14 zobaczymy, pewnie pędni ciąg dalszy. Niedziela bez zmian.
|
|
|
|
PKP INTERCITY S. A.
|
|
|
RezerwA
Młotkowy

Długość toru:: 108 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #44 : 17 Czerwca 2011, 22:14:46 » |
0
|
...sie macie ludzie...  postarom sie byc na Karbiu? jak czas pozwoli  no to nara.
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #45 : 19 Czerwca 2011, 05:43:19 » |
0
|
@ICKonduktor i aparat blokowy . Aparat ten był częścią ekspozycji w dawnej sali szkoleń (obecnej świetlicy). Czy za naszych czasów działał? Wydaje mi się, że nie. Nie wiem też skąd pochodzi. A do szatniomagazynu wywędrował już lata temu, o ile pamiętam mniej więcej wtedy, kiedy był robiony jej remont ze słynnej unijnej dotacji z Programu Młodzież. A potem już nie wrócił tam, bo się średnio prezentował i nikt nie miał koncepcji, co z nim zrobić, heh. Fajnie by było gdybyś go ożywił. Byłby w sam raz na ekspozycję w dysponującej.
|
|
|
|
|
|
|
ICkonduktor
|
 |
« Odpowiedz #46 : 19 Czerwca 2011, 09:54:39 » |
0
|
Ogolnie jego stan nie jest zly. Brakuje przedniej i tylniej obudowy. Moze sie znajdzie. Zastawka mysle, ze bedzie dzialac. Powtarzacz semafora tez. Nastepnym razem wezme zasilacz na 12 V i sprawdze, czy dzialaja elektromagnesy. Mysle ze jego estetyczny wyglad zostanie przywrocony bardzo szybko. Czesc mechaniczna bedzie ciezej. Licze na wspolprace z automatykami z Bytomia.
|
|
|
|
PKP INTERCITY S. A.
|
|
|
ICkonduktor
|
 |
« Odpowiedz #47 : 05 Lipca 2011, 20:18:36 » |
0
|
Kto chcialby sie podciagnac z automatyki zapraszam do pomocy przy uruchamianiu pedni. Kontakt: tel 508035427 GG2996668
|
|
|
|
PKP INTERCITY S. A.
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #48 : 08 Lipca 2011, 00:10:48 » |
0
|
TELEGRAM SŁUŻBOWY W SPRAWIE PRAC W WEEKEND 9-10 LIPCA 2011 SOBOTA 9 lipca WPKiW: - wymiana nawierzchni na przejeździe drogowym w ciągu Alei Głównej, w razie potrzeby pojedyncza wymiana podkładów w przejeździe - wycinka zieleni Zbiórka o godzinie 8:00 w celu przygotowania, załadowania materiałów na wagon i wywiezienia ich na miejsce robót. Potrzebna będzie druga zmiana na 2 godzinki na sam wieczór – około godziny 20. Będzie trzeba załadować na wagon platformę starą dylinę, którą wyciągniemy z przejazdu i zwieźć ją na zajezdnię. Są chętni? NIEDZIELA 10 lipca - wycinka zieleni w WPKiW Na niedzielę planowaliśmy naprawę schodów na peronie w Bytomiu Głównym (ktoś rozwalił spoiwo cegieł i stopnie odleciały) oraz zabezpieczanie go przed kradzieżą cegieł poprzez zacementowanie spojeń. Jednak ze względu na konieczność patrolowania szlaku w związku z kradzieżami prace te nie dojdą do skutku. Powód ten sam - zbyt mało osób do pomocy  Poza tym w okresie weekendu nasze stałe kadry posprzątają po industriadzie, czyli przeciągną wagony spod nastawni wykonawczej pod budkę stróża. Chętnych proszę o kontakt SMSowy lub o wpis na forum.
|
|
|
|
|
|
|
Kamil_Tx28
Nowicjusz

Długość toru:: 18 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #49 : 08 Lipca 2011, 23:50:58 » |
0
|
Ktoś w Sobotę (09.07) wybiera się na BKw ?
|
|
|
|
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #50 : 09 Lipca 2011, 05:48:58 » |
0
|
@Kamil_Tx28, Zgodnie z powyższym komunikatem, sobotę NIE MA ORGANIZOWANYCH prac na BKw. Zapraszam do Chorzowa, od około 8 działamy na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

Długość toru:: 298 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #51 : 09 Lipca 2011, 16:22:01 » |
0
|
Niedziela, 10.07.2011Zapraszamy do WPKiW, ciąg dalszy prac Sekcji Infrastruktury  Zbiórka: 9.30 na terenie Zajezdni.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil Górnośląskie Koleje Wąskotorowe www.sgkw.eu
|
|
|
RezerwA
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #52 : 03 Września 2011, 17:04:41 » |
0
|
Ciekawostka  Czy wiesz że... w latach trzydziestych XX w. pociąg " FLIEGENDER SCHLESIER" ("Latający Ślązak") jechał: z Bytomia do Berlina okolo 4,5 godziny? cyt. z Nowa Gazeta Śląska. wpis dałem bo sie nudziłem.
|
|
|
|
|
|
|
Janusz
SGKW

Długość toru:: 181 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #53 : 03 Września 2011, 20:39:01 » |
0
|
Dziś na stacji sekcja M przywróciła do życia myjkę z podgrzewaczem, semafor i parę innych drobiazgów, automatycy dalej męczyli pędnie. A część zarządu przy okazji porządków zabezpieczała opał na zimę. Dzień jak przystało na końcówkę lata raczej spokojny.
|
|
|
|
785mm
|
|
|
ICkonduktor
|
 |
« Odpowiedz #54 : 03 Września 2011, 23:10:27 » |
0
|
Automatycy dzisiaj pędni nie męczyli. Automatycy dzisiaj wymieniali uszkodzona dźwignie zwrotnicowa od rozjazdu 5.
|
|
|
|
PKP INTERCITY S. A.
|
|
|
RezerwA
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #55 : 05 Września 2011, 15:04:46 » |
0
|
...sie macie ludzie... weekend poszukiwałem zaworów H1205 zawór sterujący spreżarką bezskutecznie  bo ich nie produkuja! zawór biegu luzem H1207,który znalazłem cena do negocjacji,na Lxd2 2700 chyba? regeneracja zaworów redukcyjnego i zaworu bezpieczestwa.
|
|
|
|
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #56 : 16 Września 2011, 18:10:59 » |
0
|
TELEGRAM SŁUŻBOWY w sprawie prac na KP WPKiW Służba Infrastruktury zaprasza na prace torowe w niedzielę 18 września. W planach wymiana podkładów podzłączowych. Start prac o 8.30 na Zajezdni. Chętnych proszę o zgłoszenie SMSem (i tylko SMSem!) na mój numer: 600 390 992 lub o wpis na tym forum. Prace prowadzę ja i OczeQ  Zapraszam 
|
|
|
|
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #57 : 21 Września 2011, 18:06:10 » |
0
|
TELEGRAM SŁUŻBOWY W SPRAWIE PRAC W DNIACH 24 i 25 WRZEŚNIA 2011 R. Zapraszam do miłego spędzenia najbliższego weekendu na kolejach SGKW  Plany są następujące: SOBOTA 24 IX - PRACE W BYTOMIU => ciąg dalszy diagnostyki drogi kolejowej, zaczynamy na po Dąbrowa Miejska => przygotowanie Lxd2 do pociągu na okoliczność kręcenia spotu reklamowego Szlaku Zabytków Techniki => ogarnięcie terenu WMD z okazji spotu  => gruntowne sprzątanie po Bytom Wąsk. => zasypanie odsłoniętych czół podkładów na torze szlakowym ziemią z koleb Zbiórka o 10.00. NIEDZIELA 25 IX - PRACE W WPKIW => poprawa prześwitu w km 1,400, czyli wymiana podkładów nieopodal Zajezdni Zbiórka o 10.00. Poza tym w niedzielę c.d. diagnostyki na GKW. Wszystkich chętnych proszę o zgłoszenie się SMSem na mój numer: 600 390 992 lub o wpis na forum  Do zobaczenia w terenie 
|
|
|
|
|
|
|
ICkonduktor
|
 |
« Odpowiedz #58 : 21 Września 2011, 21:40:15 » |
0
|
Deklaruję, ze sekcja automatyki pisze się na sobotnie prace porządkowe :-). Może nie od 10, ale mysle ze o 11 już bedziemy
|
|
|
|
PKP INTERCITY S. A.
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #59 : 21 Września 2011, 23:07:10 » |
0
|
Na automatykę jak zwykle można liczyć :-) Kto się jeszcze pisze na prace?
|
|
|
|
|
|
|
|