2xm
|
 |
« Odpowiedz #200 : 18 Marca 2010, 15:48:42 » |
0
|
Amunicji ci u nas dostatek - w końcu w coś trafimy, choć jakaś podpowiedź by się chyba przydała. Zacznijmy w dół: 25 km
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
konrad
|
 |
« Odpowiedz #201 : 18 Marca 2010, 16:42:47 » |
0
|
a ja mówię 54.5 km 
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga. 
|
|
|
janeczek
|
 |
« Odpowiedz #202 : 18 Marca 2010, 18:11:03 » |
0
|
Zacznijmy w dół: 25 km Rok 1899 - 25 wiorst czyli 26,66 km, w granicach dozwolonego błędu. Proszę o pytanie następne.
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #203 : 18 Marca 2010, 20:57:25 » |
0
|
Hurrrraaaa!!! Modlin zdobyty! No, to znowu będzie obrazek. Dla ułatwienia powiem, że nie jest to żaden most ani wiadukt  . A więc внимание, внимание22. Co to za pojazd (obecna seria i numer)?

|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
marekus
|
 |
« Odpowiedz #204 : 18 Marca 2010, 21:01:06 » |
0
|
MBxd1 - 348?
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #205 : 18 Marca 2010, 21:04:38 » |
0
|
 Jedziesz
|
|
|
|
|
|
|
marekus
|
 |
« Odpowiedz #206 : 18 Marca 2010, 21:22:18 » |
0
|
No więc, kolej na moje pytanie. Jeżeli nikt nie będzie odpowiadał, dam jutro kolejno dwie podpowiedzi, jeżeli nikt nadal nie odpowie - zmieniam pytanie za około 24h. 23. W jakiej miejscowości i na jakiej kolejce znajduje się prezentowana lokomotywownia?
Jako podpowiedź: przyjrzyjcie się oknom i rozstawowi szyn, na oko da się wywnioskować, co to za rozstaw.
|
|
|
|
|
|
|
fortuna
Nowicjusz

Długość toru:: 24 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #207 : 19 Marca 2010, 01:07:29 » |
0
|
Resko Wąsk. na Pomorskich KD (dawna Reska Kolej Wąskotorowa)?
|
|
|
|
|
|
|
marekus
|
 |
« Odpowiedz #208 : 19 Marca 2010, 15:11:04 » |
0
|
Niestety nie. Podpowiem, ze lokomotywownia znajduje się na kolei cukrowniczej.
|
|
|
|
|
|
|
fortuna
Nowicjusz

Długość toru:: 24 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #209 : 19 Marca 2010, 15:25:28 » |
0
|
Brześć Kujawski?
|
|
|
|
|
|
|
marekus
|
 |
« Odpowiedz #210 : 19 Marca 2010, 15:46:50 » |
0
|
Też nie... Podpowiem jeszcze, że ta parowozownia była ostoją kapci - nieważne jakich
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #211 : 19 Marca 2010, 15:51:58 » |
0
|
Twoja ulubiona Cukrownia Ostrowite :wink: ...
|
|
|
|
|
|
|
marekus
|
 |
« Odpowiedz #212 : 19 Marca 2010, 16:14:02 » |
0
|
Oczywiście :mrgreen: Tym samym przekazuję pałeczkę
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #213 : 19 Marca 2010, 22:43:49 » |
0
|
Dobra, to w takim razie coś innego. Na szperanie w papierach lub inteligencję... 24. Ile czasu według rozkładu 1926/27 potrzebował pociąg mieszany Kolei Dojazdowej Krotoszyn-Pleszew na pokonanie całej trasy? Za prawidłowe uznaję odpowiedzi mieszczące się pomiędzy najkrótszym i najdłuższym czasem przejazdu.
|
|
|
|
|
|
|
ksiezyc_nad_gieesem
Gość
|
 |
« Odpowiedz #214 : 20 Marca 2010, 00:44:18 » |
0
|
Nie wiem czy przy udzielaniu odpowiedzi można posługiwać się pismem obrazkowym, ale spróbuje.  Pozdrawiam serdecznie i obrazkowo. ksiezyc_nad_gieesem ...
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #215 : 20 Marca 2010, 01:02:38 » |
0
|
Niemożliwe - tak samo jak u mnie  . Zaliczone, ale ile to w godzinach? Czekamy teraz na jakieś ciekawe pytanie. No i oczywiście pozdrawiam serdecznie... i konkursowo...
|
|
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #216 : 20 Marca 2010, 09:31:06 » |
0
|
Przepraszam że się wetnę, ale tu mam tą samą linię w 1930, tak żeby sobie był materiał porównawczy ;-) 
|
|
|
|
|
|
|
ksiezyc_nad_gieesem
Gość
|
 |
« Odpowiedz #217 : 21 Marca 2010, 21:07:36 » |
0
|
Niemożliwe - tak samo jak u mnie Obrazek . Zaliczone, ale ile to w godzinach? Wolałem nie błaźnić się próbując policzyć ile to będzie godzin i minut. Tak się składa, że mój syn będzie zdawał "Egzamin szóstoklasisty". W związku z tym ćwiczę z nim dużo zadań matematycznych i czasami jak sprawdzam jego odpowiedzi to nie jestem pewien czy dwa plus cztery jest sześć czy nie przypadkiem jedenaście. Pytanie na dziś. 25. Ile linii wąskotorowych przecinało rzekę Bystrzycę i ile było mostów na tychże liniach ?? Jako Bystrzycę rozumiem rzeką będącą lewym dopływem Wieprza i przepływającą między innymi przez Lublin. Dodam również, bo to ma pewne znaczenie, że pytanie dotyczy to również dawnego przebiegu rzeki Bystrzycy. O innych kolejach co do których mam pewne podejrzenia, że mogły również przecinać Bystrzycę napiszę po rozwiązaniu zagadki. Pozdrawiam serdecznie i zagadkowo. ksiezyc_nad_gieesem ...
|
|
|
|
|
|
|
marekus
|
 |
« Odpowiedz #218 : 21 Marca 2010, 21:11:26 » |
0
|
Trzy linie?
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #219 : 21 Marca 2010, 21:36:48 » |
0
|
Kolej Cukrowni Lublin: most koło cukrowni Linia Niedrzwica Duża - Jabłonna: most w Niedzrwicy i most w Osmolicach Linia Wilkołaz - Zakrzówek - Gałęzów: most w Zakrzówku Czyli byłyby to 3 linie i 4 mosty...
Do tego mogłaby dojść Linia Bystrzyca k. Lublina - Łęczna: most koło Spiczyna - problem w tym, że widziałem ją jedynie na Twoim schemacie :wink:
Przyznam, że temat bardzo mnie interesuje (wżeniłem się w tamte rejony :wink: ). W sumie w sieci jest jak dotąd stosunkowo mało wiadomości (większość zdaje się od Ciebie :grin: ) - jeśli mógłbyś coś ciekawego napisać, byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie i nadbystrzycko :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|