Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:40:34 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przebudowa linni Warszawa-Otwock  (Przeczytany 14339 razy)
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #20 : 27 Kwietnia 2010, 10:39:00 »
0

Ja też złożyłem podpisa. Innych ma się rozumieć też zachęcam

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
2xm
Minister
Długość toru:: 1560 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 27 Kwietnia 2010, 10:52:48 »
0

Oczywiście podpis poszedł. Na koniec to, co już wszyscy wiemy, tyle że ze strony oficjalnej: http://www.mwkz.pl/archiwum-aktualnosci-lista/395-przystanki-kolejowe-zostan

Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
Romas
Zawiadowca
Długość toru:: 410 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 27 Kwietnia 2010, 11:45:49 »
0

Cytat: "2xm"
Na koniec to, co już wszyscy wiemy, tyle że ze strony oficjalnej: http://www.mwkz.pl/archiwum-aktualnosci-lista/395-przystanki-kolejowe-zostan

Oczywiście że było wiadome już na kilka dni przed protestem w Międzylesiu, że rozpoczęła się procedura wpisywania wiat do rejestru. Wszyscy dziennikarze z którymi gadałem, pytali : "Skoro Konserwator wpisuje to po co protest ?" A ja wszystkim odpowiadałem "ano po to, żeby dać Pani Jezierskiej jeszcze jeden argument który będzie potwierdzał słuszność podjętej przez nią decyzji. Poza tym, ponieważ kopia pisma pójdzie też do PLK'i to będą wiedzieli że ktoś bacznie obserwuje ich poczynania".
2xm
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #23 : 27 Kwietnia 2010, 12:06:09 »
0

Oczywiście - zgadzam się z Tobą.

"Po co protest? - To nie protest tylko wiec poparcia dla działań Pani Konserwator."  :wink:

Link umieściłem, bo:
1. Były różne linki do prasy i innych mediów, a tego zdaje się nie było.
2. Dobrych wieści nigdy nie za wiele  :grin: .

Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #24 : 27 Kwietnia 2010, 13:43:00 »
0

Teraz to samo trzeba zrobić z linią Grodziską Panowie

Juras XR4Ti
Młotkowy
**
Długość toru:: 103 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #25 : 08 Maja 2010, 22:17:32 »
0

Grodziskiej to oni nie ruszą. Tam przecież ,,szybkie" tory są oddzielnie i perony wyspowe nie przeszkadzają.
2xm
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #26 : 11 Maja 2010, 19:32:51 »
0

Prezes PKP PLK, Zbigniew Szafrański, nie zostawia suchej nitki na projekcie przebudowy linii otwockiej, która zakłada wyburzenie zabytkowych wiat przystanków na tej linii oraz budowę trzeciego toru dla pociągów dalekobieżnych. Jego zdaniem jednak największą wadą proponowanego rozwiązania jest pozostawienie przejazdów w poziomie szyn.
http://www.rynek-kolejowy.pl/15880/Szafranski_Uwazam_ze_to_rozwiazanie_jest_nie_do_przyjecia.htm
Jak to zwykle na PKPe.

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!