Fajnie że średzka kolejka ma swoją stronę a nie jest reprezentowana przez jedną podstronę w serwisie powiatu

A co do samej strony, to znalazłoby się parę rzeczy do poprawienia:
- wyśrodkowane teksty się gorzej czyta niż wyrównane do lewej (zwłaszcza, jeśli tekstu jest więcej - vide historia)
- trochę brakuje "oddechu" - przydałoby się więcej pustej przestrzeni między tekstem a krawędzią kolumny (poprawi to czytelność)
- tytuł: trochę się zamazuje na tle zdjęcia, jest mało czytelny. Tak sobie myślę, że zamiast pisać adres strony, wystarczyłoby dać duży wyraźny tytuł "Średzka Kolej Dojazdowa" (jako tekst a nie grafikę), co nie dość że poprawi czytelność ale też ułatwi wyszukiwanie strony w necie. Aha, między tytułem a zdjęciem w nagłówku (tzn na zdjęciu ale pod tytułem) przydałoby się dać jakieś tło, aby tytuł się lepiej odcinał
- cały layout można spokojnie poszerzyć do 960 pixeli - monitory 800x600 to już muzeum, a poszerzając layout zyskasz sporo przestrzeni na prezentację treści.
- przy tak wąskim layoucie strony 3 kolumny to trochę za dużo - warto by było całość poszerzyć i kolumnę z linkami i dodatkowym info dać z jednej strony (np z prawej), dzięki czemu wygodniej by się czytało główną treść
- pomyśl o ludziach, którzy łączą się np przez GPRS albo mają słaby wzrok i używają screen readerów - linki (zwłaszcza w głównym menu!) lepiej zrobić tekstowe niż graficzne (poprawi to też pozycję strony w wyszukiwarkach)
- zdecyduj się na jeden styl nagłówków - jeśli tytuł podstrony (np Historia lub Galeria) jest pisany arialem, kapitalikami i szarymi literami na białym tle z pomarańczową pierwszą literą, to "news" (biały na szarym tle) pasuje tu jak Tp4 do białych wagonów InterCity ;-)
- nagłówek strony: moim skromnym zdaniem jedna dobra, wyrazista fota zrobiona w jakimś charakterystycznym dla kolejki miejscu z powodzeniem zastąpiłaby "sklejkę" zrobioną z dwóch lub więcej przeciętnych fotek
- linki do podstron (np działów galerii) lepiej by było zrobić tekstowe. Z obrazkiem są ładniejsze, ale tekstowe mają liczne zalety (pisałem o nich wyżej), dlatego polecam dać zestaw obrazek + tekst, a tekst niech się składa z tytułu (np "Wagony") i krótkiego opisu (np "wagony pasażerskie i towarowe używane na ŚKD") - więcej to powie odwiedzającemu, i umożliwi googlowi lepsze zindeksowanie treści, co z kolei ułatwi wyszukiwanie tej strony w necie
- warto by było zdecydować się na jedną paletę kolorów: jeśli uznałeś, że fajnie wygląda treść w tonacji biało - szarej z pomarańczowymi akcentami (mi też się ta kolorystyka podoba), to warto być konsekwentnym i zachować ją również w nagłówku - niebiesko-szare menu główne niespecjalnie pasuje do reszty
To na razie tyle. Zebrało się tego nieco więcej niż zamierzałem, ale nie czuj się opie*****y, ale spróbuj potraktować moje uwagi jako konstruktywną krytykę ;-)
A jeśli potrzebujesz jeszcze jakichś porad, to wal na maila albo PW