Świat kolejek wąskotorowych SMF
14 Listopada 2024, 15:56:10 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kolejka parkowa w Krośnicach  (Przeczytany 116516 razy)
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4305 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #60 : 16 Października 2012, 15:46:56 »
-1

Hmmm... Ełk, Krośnice, brak informacji, zaproszenia z prośbą o nierozgłaszanie, działania żeby przypadkiem nikt się nie dowiedział i co gorsza nie wybrał się na taki przejazd, tajemniczy niezidentyfikowani uczestnicy, w tle na zdjęciach brzozy podobne do tych w Smoleńsku...
Czy to wszystko nie układa się Wam w zgrabną całość?...

Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach.
(Edmund Burke)
MK-waskotorowiec
Mechanik
Długość toru:: 167 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #61 : 16 Października 2012, 16:00:31 »
0

Hmmm... Ełk, Krośnice, brak informacji, zaproszenia z prośbą o nierozgłaszanie, działania żeby przypadkiem nikt się nie dowiedział i co gorsza nie wybrał się na taki przejazd, tajemniczy niezidentyfikowani uczestnicy, w tle na zdjęciach brzozy podobne do tych w Smoleńsku...
Czy to wszystko nie układa się Wam w zgrabną całość?...
Zdecydowanie nie . Zastanawia mnie tylko sens takiego działania.
Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #62 : 16 Października 2012, 16:19:10 »
+1

Zastanawia mnie tylko sens takiego działania.

A co w tym dziwnego?? Jak chcesz wyskoczyć z dobrymi kumplami na piwo nie zapraszasz przecież całego przedsiębiorstwa w którym pracujesz...

Pozdr.<br />CAr.<br />
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #63 : 16 Października 2012, 16:46:06 »
+1

Cytat: Ariel Ciechański
A co w tym dziwnego?? Jak chcesz wyskoczyć z dobrymi kumplami na piwo nie zapraszasz przecież całego przedsiębiorstwa w którym pracujesz...

No jasne, zapraszam najwyżej co ładniejsze koleżanki

« Ostatnia zmiana: 16 Października 2012, 18:47:59 wysłane przez agneskate » Zapisane

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #64 : 16 Października 2012, 18:55:51 »
-1

Co ładniejsze, ale przede wszystkim... wolne! Wiadomo przecież że te zajęte, czy to zajęte zajęciami czy też inną kwestią, nie skorzystają z propozycji, więc jaki jest sens proponowania wspólnego bara-bara?
Ci co mieli przybyć - przybyli, zaś reszta, która zasadniczo pozostaje na stałej od lat pozycji przed monitorem określanej mianem: gdybym miał gitarę... itd. i tak by się tradycyjnie nie stawiła.
Tak, integracja wspólnoty to podstawa - twierdzę iż słusznie Kolega Sykut prawi. Spotkania społeczności są niezbędne, gdyż inaczej można w tym zbiorowym seksie zostać... pominiętym.

Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach.
(Edmund Burke)
PX48-28
Młotkowy
**
Długość toru:: 52 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #65 : 16 Października 2012, 19:12:47 »
0

Wyczuwam w powietrzu jakiś zlot forum 750mm.pl, czy to tylko przeczucie
dino
Młotkowy
**
Długość toru:: 100 m

W terenie W terenie

M-sta spalinowych i elektrycznych poj. tr.

« Odpowiedz #66 : 17 Października 2012, 08:20:49 »
0

Wyczuwam w powietrzu jakiś zlot forum 750mm.pl, czy to tylko przeczucie

... zlot proponuję w Krośnicach, prześwit toru zgodny z domeną TZF :-P no i do dyspozycji kolejka z parowozem :-), baza noclegowa przy samej lokomotywowni...
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 1981 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #67 : 17 Października 2012, 08:42:37 »
0

Nadal uważam, że nie wykorzystujemy potencjału jaki drzemie w nas jako wspólnocie. 
Pozwolę się z Tobą zgodzić, a nawet poprzeć tą tezę, podpisując się wszystkimi kończynami.
W kupie siła, jak mawia przysłowie.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
MK-waskotorowiec
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #68 : 17 Października 2012, 17:26:12 »
-7

Ci co mieli przybyć - przybyli, zaś reszta, która zasadniczo pozostaje na stałej od lat pozycji przed monitorem określanej mianem: gdybym miał gitarę... itd. i tak by się tradycyjnie nie stawiła.
Bzdura, przybyła tylko garstka wybranych, ale pewnie lepiej założyć, że i tak nikt inny by nie przyjechał. No cóż imprez typu "tajne przez poufne" przybywa Smutny.
Ariel Ciechański
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #69 : 17 Października 2012, 17:45:09 »
+6

Bzdura, przybyła tylko garstka wybranych, ale pewnie lepiej założyć, że i tak nikt inny by nie przyjechał. No cóż imprez typu "tajne przez poufne" przybywa Smutny.

Wyluzuj z tym żałosnym emkaniem... Może właśnie takich jęczących mikoli Koledzy nie chcieli mieć w swym zacnym gronie??

Pozdr.<br />CAr.<br />
Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 787 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #70 : 17 Października 2012, 18:57:39 »
0

Ariel, prawda jest taka (piszę za siebie- nie w czyimś imieniu), że ja np. bym się chętnie przejechał- nie sam, tylko z całą rodziną- i pokazał dzieciakom jak wygląda parowóz( starszy syn miał okazje jeszcze w Piasecznie, młodszy zaliczył tylko tramwaj konny w Mrozach jako 1,5 roczny brzdąc rok temu).
Inna kwestia czy bym dał radę z powodu pracy (turnus), kasy i logistyki- przejazdy (jako niezmotoryzowany), noclegi i inne...
Ale cóż, każdy patrzy wg swej miary.

Z drugiej strony, Piottrze i Grzegorzu S. macie rację obaj co do niewykorzystanego potencjału wolontariuszy i miłośników innych maści.
Największym problemem w tym całym zbiorowisku jest tylko nasza zawistna"polska mentalność".
Jak kto pamięta modlitwę polaka z dnia świra to wie o czym piszę...
Pozdrawiam z Mińska

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #71 : 17 Października 2012, 19:01:21 »
+3

@Ariel
Znany wszystkim zainteresowanym regulamin warsztatów jasno precyzował:

145. Kto stawia się w miejscu spotkania z góry zakładając że będzie niezadowolony z imprezy podlega karze nagany bądź wykluczenia.
146. Kto uporczywie swym niezadowoleniem z przebiegu całej imprezy przed jej rozpoczęciem stara się z premedytacją wzmagać nastroje defetystyczne podlega karze...

Kolega MK widać jednak zastosował się do zasad regulaminu tak pro forma i przezornie nie przybywając nie złamał obowiązującego prawa. A teraz spokojnie może siać owe defetystyczne nastroje w sieci.

(Edmund Burke)
Ariel Ciechański
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #72 : 17 Października 2012, 19:08:39 »
+1

Ariel, prawda jest taka (piszę za siebie- nie w czyimś imieniu), że ja np. bym się chętnie przejechał- nie sam, tylko z całą rodziną- i pokazał dzieciakom jak wygląda parowóz( starszy syn miał okazje jeszcze w Piasecznie, młodszy zaliczył tylko tramwaj konny w Mrozach jako 1,5 roczny brzdąc rok temu).

Przemku (dobrze pamiętam imię??), ale w czym problem byście przyjechali na imprezę, jako kolej będzie normalnie funkcjonowała??

Pozdr.<br />CAr.<br />
Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 787 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #73 : 17 Października 2012, 20:35:57 »
+2

Pamięć dobra
Faktem jest, że może trochę emocji niepotrzebnie się udzieliło w wątku zamiast obiektywnej, rzeczowej oceny.
Pozdrawiam z MMz

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
MK-waskotorowiec
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #74 : 17 Października 2012, 22:46:12 »
0

Kolega MK widać jednak zastosował się do zasad regulaminu tak pro forma i przezornie nie przybywając nie złamał obowiązującego prawa. A teraz spokojnie może siać owe defetystyczne nastroje w sieci.
Nie pojechał, bo nie wiedział.
Faktem jest, że może trochę emocji niepotrzebnie się udzieliło w wątku zamiast obiektywnej, rzeczowej oceny.
Zdecydowanie za dużo.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #75 : 18 Października 2012, 21:13:47 »
+4

Myślę, że nie ma co dramatyzować. Wewnętrzne, zamknięte imprezy w selekcjonowanym gronie były, są i będą. Czasem robi się je po to żeby się spotkać ze starymi dobrymi znajomymi czasem odwrotnie, żeby nie przyszli ludzie nieodpowiedni (np. niepotrafiący się odpowiednio zachować).

Robienie imprez otwartych to ciężki kawałek chleba, spore ryzyko finansowe a potem zazwyczaj narzekania "płacę to wymagam".

Piotrek
Mechanik
Długość toru:: 298 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #76 : 21 Października 2012, 11:46:33 »
+2

Szkoda, że nie było żadnego "przecieku" o tej imprezie. Byłem w okolicy i przejazdem przyjechałem do Krośnic zobaczyć kolejkę. Niestety załapałem się na zmykanie bramy lokomotywowni...  Smutny Jak bym wiedział to byłbym na pewno wcześniej, ale taka wola organizatora, z nią się zawsze zgadać trzeba.   Ale kolejkę zobaczyłem i jest co oglądać, całą infrastruktura i budynki dobrze się prezentują.
Foto:
https://picasaweb.google.com/piotr.kd/KolejkaParkowaWKrosnicach
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #77 : 21 Października 2012, 19:32:43 »
+3

Szkoda, że nie było żadnego "przecieku"

Właśnie bardzo dobrze że nie było przecieku! Gdyby ujawniły się nieszczelności czajnik nie przeszedł by rewizji zewnętrznej kotła.
Już wyjaśniam całe zamieszanie... znaczy nie! Przepraszam, przedstawiam oficjalne stanowisko zarządu poparte uchwałą walnego zgromadzenia akcjonariuszy w sprawie udzielenia upoważnienia do pełnienia funkcji przedstawiciela do spraw ujawniania informacji niejawnych.
Popełniłem otóż taki żart pisząc iż miały miejsce dwudniowe Plenerowe Warsztaty Fotografii Kolejowej, że nie zabrakło gości zagranicznych, że byli uczestnicy tego oto zacnego forum 750mm, etc., lecz ani razu nie skłamałem, no może poza tym teatrem "Świzdu-Gwizdu".

Warsztaty były? No jasne - dwa dni grzebania na warsztacie przy parowozie podczas przygotowania kotła do rewizji.
Plenerowe - A jakże, wszystko pod gołym niebem i nawet w strugach deszczu.
Fotografie moje Koleżanki i Koledzy widzieli, nie mówiąc już o sesjach robionych przez samego sekretarza Gminy, przez Koleżankę Magdalenę z Muzkolu i inspektorów TDT na których stan czajnika robił ogromne wrażenie.
Goście zagraniczni byli - w każdym razie przez stację przewijały się osoby z którymi nijak się nie można było dogadać (przynajmniej po trzeźwemu) w języku polskim, oprócz tego na uwagę zasługują pewni koledzy którzy zaczęli udawać Greków gdy przeszło do zapłaty za biesiadę w pobliskim barze.
Hobbystów też sporo biegało, a uczestników zacnego forum 750mm było przynajmniej czterech: Axel, Dino, Kolega Piotrek i Kuc.

Tak naprawdę to całe zajście miało związek ze zmianą terytorialną rejestracji kotła parowozowego i koniecznością przeprowadzenia rewizji niezbędnej do dalszego funkcjonowania czajnika. Wszystko poszło gładko i na rok peiks zyskał dopuszczenie. Na potwierdzenie zdjęcie takiej oto gustownej naklejki:

(Edmund Burke)
2xm
Minister
Długość toru:: 1560 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #78 : 21 Października 2012, 23:07:45 »
+1

Miszczoska robota...

Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
Ptr
Minister
Długość toru:: 1106 m

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #79 : 21 Października 2012, 23:35:51 »
+3

A te dwie naklejki in-blanco to na przyszłe lata żeby sobie samemu już wypełnić?

To jest przekaz.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!