Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #20 : 20 Maja 2010, 22:47:41 » |
0
|
Dziękuję Andrzeju i przepraszam za "rozmienienie nicka" Bardzo interesują mnie dziwne konstrukcje maszyn rolniczych. Mam na pozbyciu Wartburga 353 w wersji Tourist,czuli kombi który jest sam w sobie rarytasem,ale jeśli nie znajde kupca,to przerobię go na CÓŚ rolniczego. ewentualnie ,zabiorę do Jędrzejowa i będzie kolejna drezyna(czyli druga) :sad:
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #21 : 20 Maja 2010, 23:01:54 » |
0
|
On ma tylny napęd??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #22 : 20 Maja 2010, 23:11:41 » |
0
|
Napęd jak najbardziej przedni. Ale rama na ktorej jest zabudowana karoseria,jest wymarzoną do buudowy różnych pojazdów. Oczywiście, z tymi rolniczymi,to przesadziłem. Jutro,jeśli czas pozwoli,udam się do garażu w MLP i zrobie foty. Prześlę na PW(chyba,że kolega Phinek podłapie temat) Pozdrawiam Bogdan
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #23 : 20 Maja 2010, 23:16:06 » |
0
|
Wartburg drezyna owszem jest ale na normalnym torze. Jakby wyglądało "przekucie" na 750mm?
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #25 : 13 Sierpnia 2010, 20:02:24 » |
0
|
Ponieważ żniwa w pełni podsyłam link http://www.youtube.com/watch?v=3sKJ_z4FVOU U nas prawie wszystko poszło na złom. a pokonani mają takie zabawki  Pozdrawiam. Bogdan.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #26 : 13 Sierpnia 2010, 20:38:05 » |
0
|
Piąta minuta.  Zabija... tandetą...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #27 : 13 Sierpnia 2010, 21:05:56 » |
0
|
Eeee tam Januszu! Ja wolałbym,takie cygańsko-góralskie (nikogo nie chciałem obrazić  ) wzory,niż żar pieca hutniczego. A niech by były nawet różowe! Ale byłyby! Pozdrawiam. Bogdan.
|
|
|
|
|
|
|
konrad
|
 |
« Odpowiedz #28 : 13 Sierpnia 2010, 22:31:22 » |
0
|
U nas prawie wszystko poszło na złom. a pokonani mają takie zabawki sami se przywieźli te zabawki. nie zapominajmy że w czasie wojny (prawie) wszystko co jeździło wyjechało albo na wschód albo na zachód.
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga. 
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #29 : 13 Sierpnia 2010, 22:46:57 » |
0
|
Eeee tam... Tak im daliśmy łupnia, że starego złomu do dzisiaj muszą używać. Nie to co u nas... 
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #30 : 13 Sierpnia 2010, 22:56:51 » |
0
|
A co na to Andrzej 2110 ? Wszak znawca tematu i nic co rolnicze,nie jest mu obce
|
|
|
|
|
|
|
vutik
Młotkowy

Długość toru:: 126 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #31 : 23 Sierpnia 2010, 09:30:15 » |
0
|
Traktorowy Blues:
Czekam z niecierpliwością na odpowiedź z wąskich torów 
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #32 : 02 Grudnia 2011, 21:55:17 » |
0
|
Odświeżając wątek, przedstawiam jazdy próbne kolejnego pojazdu rolniczego który lada dzień będzie gotowy. Egzemplarz "produkowany" na zamówienie  Wspomagania brak...
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #33 : 02 Grudnia 2011, 22:28:39 » |
0
|
Fajny  Trochę przekombinowany ten zaczep z tyłu. PS: Jaki jest rozstaw kół??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #34 : 03 Grudnia 2011, 10:36:40 » |
0
|
To nie jest ostateczna wersja więc będzie to dopracowane. Rozstawu nie znam, zapytam przy okazji.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #35 : 14 Grudnia 2011, 19:54:28 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #36 : 14 Grudnia 2011, 20:08:40 » |
0
|
To Twój? 
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #37 : 14 Grudnia 2011, 20:50:05 » |
0
|
PS: Jaki jest rozstaw kół??
120cm
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #38 : 14 Grudnia 2011, 21:04:29 » |
0
|
Nie to nie mój wynalazek  gajos czyli na żadnej kolejce nie pojedziesz nim jak drezyno
|
|
|
|
|
|
|
|
|