andrzej2110
|
 |
« : 17 Kwietnia 2011, 14:21:35 » |
0
|
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #1 : 17 Kwietnia 2011, 17:49:25 » |
0
|
Rozkładu nie ma bo i operatora nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #2 : 17 Kwietnia 2011, 19:23:56 » |
0
|
Wszystko wskazuje na to że rozkład będzie taki sam jak w roku ubiegłym. Na odcinku Iłża - Marcule trzy kursy w niedzielę, a na odcinku Starachowice - Lipie, jeden. Kończą się prace przy poprawie stanu torowisk, jak też przy remontach lokomotyw. W piątek był przejazd techniczny do Lipia po wymianie podkładów na szlaku i zbiorników w lokomotywie. W sobotę -przejazd specjalny. Wraz z wycieczką do Lipia pojechali przedstawiciele władz miasta i powiatu.
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #3 : 30 Kwietnia 2011, 17:58:23 » |
0
|
Rusza Starachowicka Kolej Wąskotorowa, w niedzielę, 01.05. otwiera sezon turystyczny.
ROZKŁAD JAZDY POCIĄGÓW STARACHOWICE - LIPIE: GODZ. ODJAZDU - 14:00 LIPIE - STARACHOWICE: GODZ. ODJAZDU - 16:40 IŁŻA - MARCULE: GODZ. ODJAZDU - 11:00, 14:00, 17:00 MARCULE - IŁŻA: GODZ. ODJAZDU - 13:00, 16:00, 18:30
CENY BILETÓW NORMALNYCH W OBYDWIE STRONY - 10 ZŁ, ULGOWYCH - 6 ZŁ CENY BILETÓW TAM I Z POWROTEM NA OBA ODCINKI 16 ZŁ NORMALNY, 8 ZŁ ULGOWY
BILETY ULGOWE PRZYSŁUGUJĄ UCZNIOM I STUDENTOM DO 26 ROKU ŻYCIA PRZEWÓZ ROWERÓW I WÓZKÓW - BEZPŁATNIE BILETY DO NABYCIA PODCZAS JAZDY U KIEROWNIKA POCIĄGU POCIĄGI KURSUJĄ W NIEDZIELĘ MOŻLIWOŚĆ REZERWACJI
|
|
|
|
|
|
|
PkL
|
 |
« Odpowiedz #4 : 01 Maja 2011, 12:56:39 » |
0
|
Przy obecnym rozkładzie jazdy wykorzystanie biletu na oba odcinki w obydwie strony wydaje się niemożliwe w ciągu jednego dnia. Chyba, że bilet jest ważny dłużej niż jeden dzień?
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #5 : 02 Maja 2011, 13:53:01 » |
0
|
Dnia 8 maja pociąg ze Starachowic będzie miał zmieniony rozkład jazdy - odjazd ok. 14.20 (komunikowanie z pociągiem 632 z Kielc).
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #6 : 02 Maja 2011, 20:50:13 » |
+1
|
To już chyba wiemy kto jest operatorem SKW 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #7 : 02 Maja 2011, 20:57:52 » |
0
|
Andrzeju "Andy"
Myślę, że w tej chwili warto byłoby, abyś opisał sytuację na SKW i Wasze plany jej dotyczące.
|
|
|
|
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #8 : 02 Maja 2011, 22:56:39 » |
+2
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 02 Maja 2011, 23:40:06 wysłane przez andy »
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #9 : 03 Maja 2011, 00:32:09 » |
0
|
oooo... a mógłbym poprosić na maila zdjęcia 008 i 011 w pełnej wielkości? Na teksturki.. 
|
|
|
|
|
|
|
E583.002
|
 |
« Odpowiedz #10 : 03 Maja 2011, 08:10:28 » |
+1
|
To już chyba wiemy kto jest operatorem SKW  A to ciekawe bo sam byłem świadkem jak p. Choroszyński krzyczał przed szopą w Star ,że "jak mu dadzą 5000 do kilometra to będzie tu jeździł"  czyżby zszedł z ceny?
|
|
|
|
Nazywam się Roman i od 35 lat naprawiam pralkę
|
|
|
Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #11 : 03 Maja 2011, 08:21:46 » |
0
|
A to ciekawe bo sam byłem świadkem jak p. Choroszyński krzyczał przed szopą w Star ,że "jak mu dadzą 5000 do kilometra to będzie tu jeździł"  czyżby zszedł z ceny? Dopóki Andrzej się nie wypowie formalnie małe wyjaśnienie - SwKD nie jest umownym operatorem na SKW.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #12 : 03 Maja 2011, 16:01:32 » |
+4
|
nie wypowie formalnie Panowie, żenada. Stare chłopy, a znów piaskownicowa akcja "wiem, ale nie powiem". Czy Wy myślicie, że to zacne forum czyta UTK, MF, MO, SB i PZPN, że boicie się cokolwiek konkretnego napisać? Żenada, że na da!
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #13 : 03 Maja 2011, 16:31:01 » |
0
|
Żenada, że na da!
Spokojnie, oficjalny komunikat niebawem.
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #14 : 03 Maja 2011, 16:42:50 » |
+2
|
Dlaczego część osób "nakręca się" kto i dlaczego jest operatorem w Starachowicach? Do czego i po co jest to komuś potrzebne? Może warto się cieszyć że kolejna kolejka jeździ a nie pada! Byłem przy podpisywaniu "umowy", ale mnie nie interesowała jej treść - dla mnie było ważne że mogę podać na stronie rozkład jazdy. Znam stan torowiska po remoncie, widziałem przeprowadzane naprawy lokomotyw i wiem że prowadzą je te same osoby co porzednio. Martwi mnie tylko pogoda- w Iłży turniej rycerski, trochę ludzi przyjechało, ale niestety padający deszcz nie zachęca do przejazdu kolejką i zwiedzania arboretum w Marculach. Dlatego mam nadzieję że kolega "andy" wyjaśni tym niecierpliwym zawiłości umowy.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #15 : 03 Maja 2011, 16:52:31 » |
+5
|
Po co takie pisanie? Rajcuje kogoś trzymanie wszystkich w "napięciu"? Nie można zwyczajnie powiedzieć Kolegom z wąskich torów ten czy tamten będzie teraz jeździł w Starachowicach? A, no przecież że nie można! Tajemnice, tajemnice... twórzmy nowe TAJEMNICE. Zakony Templariuszy, Loże Masońskie, tajne stowarzyszenia... Taaak, to nas Polaków kręci! Piaskownica.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #16 : 03 Maja 2011, 17:05:48 » |
+2
|
Moim zdaniem tajemnicę albo się całkowicie trzyma dla siebie, albo ogłasza pełną informację - kto, gdzie, kiedy i dlaczego. Szczególnie, że jest to forum hobbystów, które szuka nieco więcej informacji, niż to że kolorowy pociąg będzie jeździł. I zamiast lakonicznie dociekać po co to komu, kto został operatorem w przyszłości nieco rozsądniej kierować informacje.
Ale to tylko dowód, że w "polityce informacyjnej" mamy jeszcze wiele do zrobienia.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #17 : 03 Maja 2011, 17:11:42 » |
0
|
Operatorem jest SSZJKD. Ale szczegóły, jak już pisałem - wkrótce.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #18 : 03 Maja 2011, 17:27:48 » |
0
|
No i nie można było tak od razu? Tylko się co poniektórzy ośmieszyli. Ku przestrodze przypomnę słynny temat rozpoczęty przez naszego mistrza od polityki informacyjnej postem: http://750mm.pl/index.php?topic=626.msg6030#msg6030 ciekawie się robi na następnych stronach...
|
|
|
|
|
|
|
|
|