Poldek
Młotkowy

Długość toru:: 66 m
W terenie
|
 |
« : 24 Października 2011, 09:54:32 » |
0
|
Od października br. Nadwiślańska Kolejka Wąskotorowa posiada własne logo. Zostało ono opracowane w ramach działań w zakresie Pr i publicity projektu „Nadwiślańska Kolejka Wąskotorowa jako markowy produkt turystyczny Lubelszczyzny” współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2007 – 2013 poniżej podaję bezposredni link do nowego logo http://nadwislanskakolejka.pl/images/stories/logotypy/logo%20NKW.jpg
|
|
|
|
PKS- Pewność Komfort Szybkość
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #1 : 24 Października 2011, 10:42:42 » |
+2
|
A ja zapytam: co autor miał na myśli?
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #2 : 24 Października 2011, 11:18:49 » |
+2
|
A ja zapytam: co autor miał na myśli?
Zrzeszenie Sadowników Polskich Sorry ale właśnie to mi to logo przypomina, totalnie nie przypomina kolejki, jak sie człowiek dobrze wysili to niebieska wstęga to Wisła.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #3 : 24 Października 2011, 11:32:54 » |
+1
|
Nie wiem chłopaki co z wami, ale daru abstrakcyjnego myślenia to wy nie macie hehe. Dla mnie pierwszym skojarzeniem były wagoniki ;] Niemniej tak się przyglądałem temu logo, przyglądałem, próbowałem wyłapać pozytywne elementy i nie dało się. Nie podoba mi się!
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
Poldek
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 24 Października 2011, 12:09:43 » |
0
|
To wcześniejsze było zdecydowanie lepsze, tak mi się wydaje 
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #5 : 24 Października 2011, 12:16:19 » |
0
|
"to wcześniej" to zapewne logo stowarzyszenia którego mam przyjemność być autorem.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #6 : 24 Października 2011, 12:17:59 » |
0
|
To poprzednie to było logo Stowarzyszenia i nadal nim jest. Ta świeża produkcja jest wykonana na zlecenie powiatu i ma funkcjonować jako logo NKW. Więc są dwa podmioty, dwa logotypy, imo logo stowarzyszenia lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
Poldek
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 24 Października 2011, 12:52:03 » |
0
|
"to wcześniej" to zapewne logo stowarzyszenia którego mam przyjemność być autorem.
To gratuluje pomysłu, bo jest naprawdę świetne 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #8 : 24 Października 2011, 15:27:25 » |
0
|
He, szukałem, szukałem i znalazłem. Tylko nie wiem czy o tym logo jest mowa. Otóż wyczaiłem taką lokomotywkę z liter NKW z dymkiem i rzeką pod nią. Z tego co słyszałem to Kolega Grzegorz jest plastykiem. I tu widać rękę plastyka. Natomiast nowe logo (kojarzy mi się raczej z spółdzielnią rolniczą z racji owego "kłosa") jest na 99% dziełem speca od reklamy. Z artyzmem nie ma za wiele wspólnego, za to jako dynamiczny znak graficzny prezentuje nieźle. Jednakże ja tam wolę takie "stare" i proste loga.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #9 : 24 Października 2011, 15:32:23 » |
0
|
jest na 99% dziełem speca od reklamy. Speca, który chyba nie do końca wiedział czyje logo ma robić ---> zamówienie samorządu (i wszystko jasne) ;]
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #10 : 24 Października 2011, 15:40:47 » |
+2
|
- ...proszę pana, to ma być nowoczesne logo jak nasz powiat! Nie jakieś stare ciuchajki, ale nowe, przebojowe, dynamiczne niczym... ja! Czy zrozumiał mnie pan, panie projektancie? - Oczywiście panie starosto!
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #11 : 24 Października 2011, 15:46:39 » |
+2
|
Ja tam myślę, że powiat ma w głębokim poważaniu jak to ma wyglądać. Zlecono, zrobiono, odfajkowano, można wyborcom powiedzieć, że trzymamy się planu...
|
|
|
|
|
|
|
Jsz
|
 |
« Odpowiedz #12 : 25 Października 2011, 02:19:04 » |
0
|
Według mnie to logo wygląda beznadziejnie i jestem ciekaw do czego ono nawiązuje bo chyba nie do motywów kolejowych.
|
|
|
|
Jakub Szadkowski
|
|
|
SMKZnin
|
 |
« Odpowiedz #13 : 25 Października 2011, 16:48:38 » |
0
|
Pomijając już dziwne logo, nie może być nazwie KOLEJ a nie KOLEJKA?
|
|
|
|
Profil Stowarzyszenia Miłośników Kolei w Żninie
|
|
|
statek
|
 |
« Odpowiedz #14 : 25 Października 2011, 18:19:28 » |
0
|
Ja natomiast widzę dziwną analogię do logo Kolei Śląskich http://www.kolejeslaskie.com/. Co do nazwy to niestety nie Kolej tylko Kolejka Pozdrawiam Michał
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #15 : 25 Października 2011, 18:23:09 » |
0
|
No toś dał czadu teraz Kolego Stateczny. Chyba rzeczywiście cały ten projekt był realizowany wedle zasady: Co mi zlecono, to wykonałem, Swoje zrobiłem, odfajkowałem. 
|
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #17 : 25 Października 2011, 21:01:36 » |
0
|
Przynajmniej nie trzeba będzie go daleko szukać 
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
janeczek
|
 |
« Odpowiedz #18 : 25 Października 2011, 21:26:03 » |
0
|
Przynajmniej zgodnie z powiedzeniem - "Panowie na prawo - panie na lewo".
|
|
|
|
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #19 : 25 Października 2011, 21:26:29 » |
0
|
Oj tam, oj tam. Jak się kto wstydzi to zawsze może sikać do umywalki, o ile oczywiście wzrost takie działanie umożliwia 
|
|
|
|
|
|
|
|