impreza zbiegła się z imprezą w Ostrołęce, która pod względem atrakcyjności przebija nas i dlatego musimy się z tym pogodzić i przesunąć termin na październik w taki dzień aby już nie kolidowało nic ze sobą.
No jasne tak można przesuwać w nieskończoność.
Weekend 5-6-7 to ważna data w kalendarzu miłośników i modelarzy kolejowych - w tych dniach odbywają się targi modelarskie w Lipsku.
Jest to impreza o wiele ważniejsza i liczniejsza niż jakiś tam przejazd w Ostrołęce.
Już widzę ja tłumy miłośników wąskich torów rzuciło Gniezno dla wyjazdu do Ostrołęki.
To już prędzej cześć zrezygnuje z października dla wyjazdu do Lipska - wszak impreza odbywa się tylko raz na rok i ma wymiar ogólnoeuropejski.
Po co Panowie organizatorzy ogłaszacie się z imprezą na niemieckich forach (np. schmalspurbahnforum.de) skoro o zmianie terminu nawet tam nie raczycie poinformować. Ludzie mają różne plany - nawet na weekend - jak już coś zaplanują to nie będą naraz wszystkiego zmieniać.
Albo się coś organizuje - albo odwołuje i kończy powiedzeniem - "nie udało się", a nie tak w nieskończoność. Pachnie mi to niedoszłą imprezą w Żninie razem z szynobusem z Poznania.
W każdym razie ja jestem (zamiast Gniezna) wraz z dwoma kumplami w Lipsku i pewnie wiele osób też tak postąpi (na sobotę planowany jest pewnie "pyssobus" z Poznania do Liska.
Bawcie się dobrze!!!