Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 04:28:42 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozkład jazdy na jesień  (Przeczytany 21409 razy)
sarna
Zawiadowca
Długość toru:: 320 m

W terenie W terenie

« : 18 Października 2012, 16:23:42 »
0

Witam, oto cytat z sgkw.eu:
Informacja dla podróżnych:
KURSY WEDŁUG LETNIEGO ROZKŁADU JAZDY ZAKOŃCZYLIŚMY 2 WRZEŚNIA.
O PLANACH NA JESIEŃ POINFORMUJEMY PO USTALENIU SZCZEGÓŁÓW.

Moje pytanie to:
czy "szczegóły" zostaną ustalone przed końcem jesieni?
kamicz
SGKW
*
Długość toru:: 298 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 18 Października 2012, 16:54:55 »
0

Zarząd nie podjął jeszcze decyzji co do jesienno-wiosennego rozkładu jazdy.

Pozdrawiam, Kamil
Górnośląskie Koleje Wąskotorowe
www.sgkw.eu
sarna
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 18 Października 2012, 18:17:55 »
-1

To już wywnioskowałem Chichot ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #3 : 18 Października 2012, 21:22:56 »
-5

Zarząd nie podjął jeszcze decyzji...
A nie wystarczy napisać że nie ma jeszcze planu na jesień?
He, z drugiej strony to fajne jest półroczne określenie sezon jesienno-wiosenny. Proponuję rozszerzenie na cały rok: sezon jesienno-letni.

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #4 : 18 Października 2012, 21:27:23 »
-7

Zapewne będzie oficjalne oświadczenie zarządu

Śmiechu kupa... same prezesy i zarządy
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #5 : 18 Października 2012, 21:43:09 »
+1

...które powinno się ukazać do końca przyszłego miesiąca.
A z niego okaże się że przysłowiowy czołg został sprzedany.

Fisz
Młotkowy
**
Długość toru:: 99 m

W terenie W terenie

Drunken Engineer

« Odpowiedz #6 : 18 Października 2012, 22:08:45 »
+8

..tak czytam wypowiedzi Panów powyżej i coraz bardziej mi się zdaje, że Panowie z całym szacunkiem dopieprzają się do byle czego w zamian nie oferując nic konkretnego do gadki - a przynajmniej w tym miejscu forum. Może jeśli już macie co pisać (a jak widzę najbliżej Wam do wątku o Rudach - przynajmniej Kucykowi) to może piszcie już coś konstruktywnego tam, zignorujcie dział GKW na forum i dajcie sobie spokój.

Żeby nie było - piszę za siebie. Odwiedzam systematycznie konkretną część forum i ciągle widzę tylko te  same osoby i coraz świeższe przepychanki.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #7 : 18 Października 2012, 22:21:05 »
+1

Ale ja piszę ze zwyczajnego, jajcarskiego podejścia - gdyż, jak mniemam, użycie takiej staro-nowomowy: zarząd się zbierze, zarząd ogłosi, oficjalne stanowisko zarządu jest taką formą żartu Kolegów z Bytomia nawiązującą do języka czasów gdy premierem był Cyrankiewicz.

AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #8 : 18 Października 2012, 22:34:27 »
-4

...które powinno się ukazać do końca przyszłego miesiąca.
A z niego okaże się że przysłowiowy czołg został sprzedany.

na złom
sarna
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 18 Października 2012, 23:33:03 »
0

Język wypowiedzi jeszcze bym strawił, ale olewka wobec chętnych zapłacenia biletu jest porażająca. Plany na Jesień "zarząd" obmyśla już 1,5 miesiąca, czyli połowę jesieni. Brawo, może zbierzcie komisję ds. ustalenia planów?
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #10 : 19 Października 2012, 00:07:40 »
+1

Język wypowiedzi jeszcze bym strawił, ale olewka wobec chętnych zapłacenia biletu jest porażająca. Plany na Jesień "zarząd" obmyśla już 1,5 miesiąca, czyli połowę jesieni. Brawo, może zbierzcie komisję ds. ustalenia planów?

A próbowałeś bezpośrednio skontaktować się z operatorem?

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 19 Października 2012, 05:18:29 »
+8

Język wypowiedzi jeszcze bym strawił, ale olewka wobec chętnych zapłacenia biletu jest porażająca.

"Porażająca" olewka to by była gdyby pociąg zapowiedziany w rozkładzie jazdy, zaawizowany na stronie wystawił do wiatru oczekujących na peronie i po prostu nie przyjechał.

Dzwoniłeś do Bytomia? Pisałeś majla do kogoś z zarządu? Wygląda na to, że nie. Ergo - nie zostałeś olany.

Plany na Jesień "zarząd" obmyśla już 1,5 miesiąca, czyli połowę jesieni. Brawo, może zbierzcie komisję ds. ustalenia planów?

Może, towarzyszu, powołacie jakąś komisję, która z mozołem i w pocie czoła pozastanawia się trochę nad tym, czego i kogo można by się jeszcze przy*****?
Rozkładu nie ma, to znaczy, że pociągi nie jeżdżą. Pociągi nie jeżdżą, to znaczy, że jest tego pewnie jakaś przyczyna. Gdybyś na prawdę chciał się dowiedzieć, co i jak, to byś się dowiedział (jak wspomniałem wyżej - telefonicznie albo majlowo). Wygląda na to, że nawet nie próbowałeś. Łatwiej przecież jest walnąć zgryźliwe kazanko na forum, niż wstukać kilka cyferek na klawiaturze telefonu albo zadać sobie niewyobrażalny trud "zdobycia" adresu majlowego, na który można by wysłać zapytanie.

Osobiście nawet jestem zadowolony z faktu, że nie miałeś, jak dotąd, okazji skorzystania z usług GKW. Wnosząc po tym co i jak piszesz, to zamiast cieszyć się podróżą szukałbyś tylko, czego można by się tu przypieprzyć, na co ponarzekać i komu swoją upierdliwością pozatruwać życie.

Zarząd nie podjął jeszcze decyzji...
A nie wystarczy napisać że nie ma jeszcze planu na jesień?
He, z drugiej strony to fajne jest półroczne określenie sezon jesienno-wiosenny.

Hę? Kolejny chętny, żeby mu kupić tramwaj? Miałbyś wtedy czego się czepiać.
Prześledziłbyś dawniejsze rozkłady jazdy GKW, to byś zobaczył, że "jesienno -wiosenny" rozkład jazdy to całkiem adekwatne określenie, a to z tej prostej przyczyny, że obejmuje on (teraz będzie coś na prawdę niespodziewanego!) okres od połowy jesieni, poprzez zimę do połowy wiosny. Odrębny rozkład jazdy obejmuje końcówkę wiosny i lato. Zauważyłbyś, że rozkłady diametralnie się od siebie różnią. Co więcej - inna jest także relacja pociągów. Jak zatem, o wzdęty swą niezmierzoną mądrością, krynico wiedzy, nad-autorytecie w zakresie nazywania rozkładów jazdy, jak, o najmędrszy, nazwałbyś rozkład jazdy obowiązujący od jesieni do wiosny??

Proponuję rozszerzenie na cały rok: sezon jesienno-letni.

Wybacz, że śmiem wyrażać swoją podłą i niewartą niczego uwagi propozycję. Proponuję aby rozkład obowiązujący od jesieni do wiosny nazywał się  "rozkład nieletni". Czy teraz lepiej? Wyraź łaskawie swą opinię, o ty, któryś mądry jak sam Jahwe.

scaliłem posty //kalito
« Ostatnia zmiana: 19 Października 2012, 18:38:17 wysłane przez kalito » Zapisane
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

19 Października 2012, 08:44:38 - Ukryty.
« Odpowiedz #12 : 19 Października 2012, 08:44:38 »
-9

kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #13 : 19 Października 2012, 18:37:18 »
+13

Dziecinada panowie. Kucyk znowu się nudzi ;] Będzie rozkład to będzie, nie będzie to nie. Raczej jego powstania nie wymusicie więc po co te czcze dysputy? No ewidentnie nuda gości w niektórych domach...

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
sarna
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 20 Października 2012, 17:49:17 »
0

"Porażająca" olewka to by była gdyby pociąg zapowiedziany w rozkładzie jazdy, zaawizowany na stronie wystawił do wiatru oczekujących na peronie i po prostu nie przyjechał.

Racja, w takim razie to po prostu "olewka".

Dzwoniłeś do Bytomia? Pisałeś majla do kogoś z zarządu? Wygląda na to, że nie. Ergo - nie zostałeś olany.

To Wam powinno zależeć na zainteresowanych, ja mam wybór (o tym niżej)

Może, towarzyszu, powołacie jakąś komisję, która z mozołem i w pocie czoła pozastanawia się trochę nad tym, czego i kogo można by się jeszcze przy*****?

Nie muszę zwoływać komisji, bo nie mam ochoty się przy*** (choć mógłbym i to do kilku spraw jeszcze większej olewki wobec zainteresowanych i kibicujących wam). Chcę się przejechać tą p****** kolejką i to wszystko.

Rozkładu nie ma, to znaczy, że pociągi nie jeżdżą.
Dzięki za oświecenie  Chichot

Pociągi nie jeżdżą, to znaczy, że jest tego pewnie jakaś przyczyna.
Więc nie łaska napisać o tym na stronie albo na forum? Myślę że nie tylko ja chciałbym się dowiedzieć, ale nie jestem naiwny żeby tracić pieniądze na telefon do Bytomia, albo czas na pisanie maili bo nie łaska napisać raz dla wszystkich na stronce tylko zmuszacie każdego z osobna żeby się uganiał za Wami.
Łatwiej przecież jest walnąć zgryźliwe kazanko na forum, niż wstukać kilka cyferek na klawiaturze telefonu albo zadać sobie niewyobrażalny trud "zdobycia" adresu majlowego, na który można by wysłać zapytanie.
j/w.

Osobiście nawet jestem zadowolony z faktu, że nie miałeś, jak dotąd, okazji skorzystania z usług GKW.
Wróżysz z kuli?
Wnosząc po tym co i jak piszesz, to zamiast cieszyć się podróżą szukałbyś tylko, czego można by się tu przypieprzyć, na co ponarzekać i komu swoją upierdliwością pozatruwać życie.
O tym już pisałem - jest się do czego przypieprzać, ale za pewną sprawę już się wam oberwało i nie będę niczego rozgrzebywał.

A teraz konkluzja - nie chcecie mnie tam to nie, przejadę się kolejny raz do Rud gdzie nie olewają chętnych i wszystkie potrzebne informacje da się znaleźć i gdzie "zarząd" nie ustala rozkładu przez kilka miesięcy

Prawdę szczerą każdy kto o nią wystąpi otrzyma na maila, zaś tu, na tym oto zacnym forum, będą jakieś nazwijmy to zwody taktyczne i dezinformacje? Gdzie sens, gdzie logika?
Jak widać w GKW lubią być adorowani osobiście.

Będzie rozkład to będzie, nie będzie to nie. Raczej jego powstania nie wymusicie więc po co te czcze dysputy?
No tak, będzie rozkład albo nie, będą ludzie chcieli jeździć albo nie, kolejka zbankrutuje albo nie 
Nie wymusimy powstania rozkładu, ale może poznamy jednak przyczynę jego "nie-powstania"?

adams
Nowicjusz
*
Długość toru:: 11 m

W terenie W terenie

Former Aerospace Engineer

« Odpowiedz #15 : 20 Października 2012, 19:32:36 »
+1

Szczerze powiedziawszy ten watek do 3 postu jeszcze byl w miare sensowny Pozniej to juz tylko "przygadal dzbanek garkowi" Chichot

Pozdrawiam adams ]:>
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #16 : 20 Października 2012, 21:23:13 »
0

To Wam powinno zależeć na zainteresowanych, ja mam wybór (o tym niżej)

...

Więc nie łaska napisać o tym na stronie albo na forum? Myślę że nie tylko ja chciałbym się dowiedzieć, ale nie jestem naiwny żeby tracić pieniądze na telefon do Bytomia, albo czas na pisanie maili bo nie łaska napisać raz dla wszystkich na stronce tylko zmuszacie każdego z osobna żeby się uganiał za Wami.

Powinno zależeć, ale nie musi zależeć. Napisać też może nie łaska. Ty jako konsument możesz zrezygnować z usług niesolidnego dostawcy usług i tyle. Dostawca usług nie ma wobec Ciebie żadnych zobowiązań więc trochę głupio coś próbować wymusić czy wyegzekwować kiedy nie łączy was żadna umowa. Po prostu uznaj, że są niesolidni i koniec. Po cóż się tu ciskać? To tak jakbym ja codziennie chodził do okolicznego spożywczaka notorycznie żądając rozmowy z kierownikiem sklepu bo oni od dwóćh miesięcy nie mają śmietany takiej jaką lubię. Zmienia się sklep po prostu i tyle. No chyba, że na danym produkcie mi zależy a inni sprzedawcy go nie oferują to wtedy pokornie przyjmuję zasady narzucone przez dostawcę. Takie są prawa rynku obawiam się...

Proponuję zakończyć tę żenującą dyskusję.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Kucyk
Minister

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #17 : 20 Października 2012, 21:48:55 »
+1

Dyskusja jest żenująca, powiadacie Towarzyszu...

A moim zdaniem żenujące będzie jeśli chłopcy z Bytomia nie wyciągną z niej wniosków. Po raz kolejny nie wyciągną.
Jest przedstawiony problem, i to problem stricte marketingowy, głos zabrał potencjalny klient, operator i inny operator, nie związany z koleją górnośląską. I co z tego wychodzi? Klasyczna obrona atakiem z dopiskiem: zajmijcie się swoimi sprawami i nie interesujcie się GKW. No, wspaniale - z takim podejściem można wiele zdziałać - najlepiej okopać się w wodzie i przewrócić hełm na lewą stronę.

sarna
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 20 Października 2012, 21:56:30 »
0

No jeśli nie zależy to ja nie wróżę świetlanej przyszłości.
Porównanie sklepu do (niby) poważnego stowarzyszenia pasuje jak pięść do oka (zważywszy na dofinansowania z budżetu miasta itp itd..), a że ciskać się nie będę napisałem już. I to w sumie tyle, nie chcecie się rozwijać - wasza sprawa, ja mam gdzie się ciuffcią przejechać  

@KucyK - na zarząd nie ma rady Chichot
Ps. były potencjalny klient  jak co ;p
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 20 Października 2012, 23:27:17 »
+6

Żenująca to nie jest dyskusja, tylko postawa Zarządu GKW... co piszę z nieukrywanym żalem.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!