Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 06:08:09 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PKP  (Przeczytany 8486 razy)
arti281
Dyrektor
Długość toru:: 512 m

W terenie W terenie

PKP
« : 21 Lipca 2013, 15:24:51 »
+2

Nowe standardy przejazdy koleją 
http://wiadomosci.onet.pl/wideo/absurdalne-pomysly-na-kolei-to-juz-kuriozum,133429,w.html
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2697 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 21 Lipca 2013, 21:49:17 »
+3

Skoro mowa o absurdach podam przykład.
Pociąg Torunia do Warszawy, trasa ta sama.
Bezpośredni jedzie 2:56 za cenę 52  za 2 klasę i 78 za 1
Z przesiadką jedzie 2:55  za cenę 111,90 za 2 klasę i 136,90 za 1

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
Arczi
Zawiadowca
Długość toru:: 401 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 22 Lipca 2013, 01:06:29 »
+3

Stanę w obronie PKP PLK która modernizowała linie kolejowa na Hel .Dlaczego nie ma przejścia ? - Odp: Przejście, było nie legalne, a co za tym idzie nie znajdowało się na planie torowiska REDA-HEL (Linia numer 213) więc zostało zlikwidowane przy modernizacji. Przejścia znajdują się tylko na numerowanych wejściach na plażę.
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 25 Lipca 2013, 11:34:48 »
0

Jak robić by sie nie narobić a zarobić?! Mała podpowiedz 
http://biznes.interia.pl/firma/news/tak-zwiazkowcy-zarabiaja-na-pkp,1938186,1852
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 30 Lipca 2013, 09:46:14 »
0

Ktoś musi więcej zarabiać i nic nie robić 
http://fakty.interia.pl/prasa/news-prezesi-zarabiaja-krocie-a-ludzie-mdleja-w-wagonach,nId,1004056
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 31 Lipca 2013, 10:59:27 »
+6

No to może ta przezacna gazeta, jaką jest "Fakt" zajmie się pensjami prezesów wydawnictwa Axel Springer (to wydawca tego tabloida") i zatytułuje ów artykuł np. tak:

"Prezesi wydawnictwa Axel Springer zarabiają kupę szmalu, a czytelnicy mają kupę z mózgu".

Bo do tego ogranicza się funkcjonowanie tego tytułu - do robienia ludziom kupy z mózgu bzdurnymi artykułami, tanią sensacją, wymyśloną sensacją i kłamliwą sensacją. No, może jeszcze żerowaniem na ludzkij krzywdzie, nieszczęściu i niepowodzeniu. Oraz przedstawianiem rzeczywistości w krzywym zwierciadle.

O zarobkach menedżerów kolejowych już rozmawialiśmy na tym forum. Wniosek był mniej więcej taki: dobremu zarządcy trzeba dobrze zapłacić. Za grosze pracować nie będzie.
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 31 Lipca 2013, 16:53:25 »
0

O zarobkach menedżerów kolejowych już rozmawialiśmy na tym forum. Wniosek był mniej więcej taki: dobremu zarządcy trzeba dobrze zapłacić. Za grosze pracować nie będzie.
Tak? To pokaż mi takiego! Rozmawiać pisać wolno więc teraz konkrety!
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2013, 19:35:53 wysłane przez kalito » Zapisane
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 02 Sierpnia 2013, 16:36:16 »
+1

No i było bum :
http://polskalokalna.pl/galerie/pomorskie/zderzenie-pociagow-w-tczewie/zdjecie/duze,1750892,1,443
Paweł Niemczuk
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 02 Sierpnia 2013, 23:29:16 »
+3

Tak? To pokaż mi takiego! Rozmawiać pisać wolno więc teraz konkrety!

Dyskusję sobie odszukaj - jest tu na forum.
Z Twojego tonu i nadzwyczajnej ekscytacji wnoszę, że, najprawdopodobniej, Twoim zdaniem dobrym kolejowym managerem byłby taki, który by cofnął na kolei czas do epoki monolitycznego PKP. A z takim poglądem dyskutować nie mam zamiaru, swoje zdanie na ten temat już tu wiele razy wyrażałem i szkoda mi czasu na powtarzanie się oraz młócenie plew.
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 03 Sierpnia 2013, 09:02:12 »
0

To zle wnosisz    Do póki PKP nie zostanie sprywatyzowane żaden dobry menadzer nic nie pomoże!Co rusz nastają nowi madrzejsi zarzadzajacy koleją ( nie związani z koleją nawet )  i widać jakieś zmiany?  Żadne bo kolejne osoby przyspawały sie do stanowiska bez odpowiedzialnosci a wiadome jest że nie bedą podcinać gałęzi na której sami siedzą.Pozdrawiam 
Paweł Niemczuk
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 06 Sierpnia 2013, 17:24:46 »
+3

Ufff, no to mi ulżyło
A co do PKP SA, to celem tej firmy jest zakończenie obsługi majątku (a majątek to także zobowiązania vel długi) pozostałe po "monolitycznym" PKP, zagospodarowanie / sprzedanie zbędnych nieruchomości i ostatecznie likwidacja - toż ten twór nie ma innego sensu, takie też był pierwotny cel jego istnienia.

Cargo, IC, TK Telekom - one wszystkie trafią prędzej (TK Telekom) lub później (IC) w prywatne ręce. Albo przez bezpośrednią prywatyzację, albo przez giełdę. I, jak wierzę, nastanie wtedy porządek. Choć w Cargo, trzeba przyznać, wiele się zmieniło na lepsze (przynajmniej z ekonomicznego puntu widzenia - o sprawach pracowniczych się nie wypowiadam, bo nie wiem, co i jak).

PLK pozostaną państwowe (i słusznie), niemniej jednak powinny przestać być spółką prawa handlowego, a stać się agencją rządową na kształt GDDKiA.
Harry Potter
Dyrektor
Długość toru:: 794 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 06 Sierpnia 2013, 20:53:28 »
0

Dokładnie jak mówisz... może wtedy bukiet kwiatków vel E65 by zamienił się w mały bukiecik...

Jak się nie ma co się lubi,
To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!