Franc Maurer
Młotkowy

Długość toru:: 75 m
W terenie
|
 |
« : 08 Grudnia 2017, 16:17:01 » |
+1
|
Witam. A no dzieje się tak. Dziś administrator PKP wraz z inspektorem budowlanym zamkneli montownię w Krośniewicach plombując ją z napisem Zakaz wstepu - zagrożenie budowlane (zagr.zawalenia obiektu) Gmina wyniosła sie ze swoimi gratami od strony gminy . Zas od strony kolejki został wystawiony tabor . Mam nadzieję że nie na pastwę złomiarzy , choć do wiosny przyszłego roku wątpie że będą w takim stanie jak były wystawione . Z rozmowy wyniklo że nie dobrze iż obiekt jest w rejestrze , choć jak to powiedziano : Nie takie rzeczy wypisywało się z rejestru zabytków , tu najkorzystniejszą rzeczą jest wyburzenie całkowite. Same plusy.
|
|
|
|
|
|
|
MBd1-138
Młotkowy

Długość toru:: 109 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 08 Grudnia 2017, 21:39:29 » |
+2
|
Gdzie dwóch się bije, trzeci korzysta.
|
|
|
|
|
|
|
Cross934
Nowicjusz

Długość toru:: 12 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 11 Grudnia 2017, 22:28:40 » |
+1
|
No niestety, to było tylko kwestią czasu, brak odpowiedniego administratora który by się tym w jakikolwiek sposób interesował doprowadził do takiego stanu rzeczy, oby się to nie skończyło rozebraniem budynku.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #3 : 14 Grudnia 2017, 21:26:57 » |
+1
|
No, jak widać coraz bardziej się dzieje: Likwidator stowarzyszenia podaje do publicznej wiadomości, że na podstawie Uchwały 2/2017 Walnego Zgromadzenia Członków o rozwiązaniu stowarzyszenia oraz postanowienia Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy w Warszawie, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, sygn. WA.XII NS-REJ.KRS/092994/17/629 z dnia 24 listopada 2017 r., wszczęta została procedura likwidacji Towarzystwa Przyjaciół Krośniewickiej Kolei Dojazdowej z siedzibą w Warszawie (KRS 0000563290).
Na likwidatora wyznaczono Paulinę Kozłowską.
Stowarzyszenie nie posiada żadnych zobowiązań finansowych.
Wzywa się wierzycieli stowarzyszenia do zgłoszenia ewentualnych roszczeń na piśmie w terminie do dnia 22 grudnia 2017 r. na adres e-mail: zarzad@tpkkd.pl
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Franc Maurer
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 15 Grudnia 2017, 10:24:50 » |
0
|
Jak widac ogłoszenia daja tam gdzie kto mało czyta. Albo wie. Najpierw sie na wywijało fikołów a teraz jednogłosnie sie likwiduje towarzystwo. A przecież miały być same superlatywy po tym zlym 2016 roku. Ja uważam że zrobili głupotę , nie ma ludzi nei zastapionych . Ale to tak jak Pan Rafał z Ostrów mówił - to co Nam Prezes kazał robilismy kosztem wszystkich innych , szlismy za Prezesem jak owce za baranem. Nie mi tu oceniać jak było ale mimo ze na zebraniu nei byłem znam poruszane trrści z zebrania. Ja tylko nei rozumiem jednego jak można było się posłużyć gminą by zgłaszać na psy a potem narzekać na gmine że tpkkd rozpadło sie przez nia . Bo to tak jest jak sie obarcza niepowidzenia czyjeś innych.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #5 : 15 Grudnia 2017, 15:35:52 » |
+5
|
Aj Franc, Franc... ile tej negatywnej energii promieniuje z Ciebie choć już dawno opadł bitewny kurz. Jest taka niepisana zasada że konającego się nie kopie, lecz zakopuje, a z nim wszelkie sprawy które już się nie odstaną, aby jak ten kurz opadły też emocje.
TPKKD straciło swój sens istnienia wobec działań zarówno Gminy jak i PKP, zatem postanowiło się rozwiązać, aby nie trwać w jakimś takim udawanym żywocie działającej grupy ludzi nie mającej na tym świecie swego miejsca do działania. Wiesz, nie nam oceniać jaki był powód że TPKKD zrobiło jak zrobiło ogłaszając abdykację i upadłość, jednak zasada że ludzie z gruntu swej natury są zacni skłania mnie do wytłumaczenia likwidacji słowami Bogdana Olewicza: Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Niepokonanym.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
Franc Maurer
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 15 Grudnia 2017, 15:43:02 » |
+2
|
A ja uważam że źle zrobili likwidujac towarzystwo , ale cóż zrobili jak chcieli . Ale w zarządzie chciał rządzić jeden a najlepiej rządzili ci co byli blisko. Powiem tak owieczki szły za barankiem w ogień . Owieczki teraz zostały same bo baranek dał dupy wilkowi .
|
|
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2017, 23:06:24 wysłane przez Franc Maurer »
|
|
|
|
|
mylene
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 15 Grudnia 2017, 21:40:48 » |
0
|
Gdzie dwóch się bije, trzeci korzysta.
Mam pytanie, jacy dwaj się biją i kto jest tym trzecim, który korzysta?
|
|
|
|
|
|
|
mylene
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 15 Grudnia 2017, 21:49:08 » |
-1
|
Panie Kucyk, TPKKD nie straciło sensu swojego istnienia z powodu gminy lub PKP. SKKW działa nieprzerwanie od 2005/6 roku mimo tej samej idiotycznej postawy zarówno gminy, jak i niezrozumiałych działań PKP. W związku z tym, Pana usprawiedliwianie byłego już Towarzystwa jest jedynie potwierdzeniem braku podstawowej wiedzy w zakresie tej kolejki.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #9 : 15 Grudnia 2017, 21:58:03 » |
+4
|
No to jaka jest ta prawda o tej kolejce? Przepraszam za lekko prowokacyjny ton, ale pomijając "specyficzne" posty Kolegi Franca nikt inny się nie wypowiada tu na temat Krośniewickiej KD.
|
|
|
|
|
|
|
mylene
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 15 Grudnia 2017, 22:10:55 » |
-3
|
Ponieważ bywa, że nasze Stowarzyszenie jest posądzane o stronniczość w kwestii m. in. komentarzy na różne tematy związane z KKW, proponujemy by zwrócił się Pan ze swoim zapytaniem bezpośrednio do lokalnego urzędu w Krośniewicach. Uważamy, że każda osoba ma prawo znać prawdę, a takową można zdobyć u źródła, czyli w tym przypadku w UMiG Krośniewice. Przy okazji tej sytuacji, tzn. wpierw wyrzucenia TPKKD z obszaru KKW, a następnie samorozwiązania tej organizacji, pragniemy przypomnieć, że również usunięcie SKPL z terenu KKW było efektem niewłaściwych działań operatora, a w teraźniejszym przypadku, Towarzystwa.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #11 : 15 Grudnia 2017, 22:18:12 » |
+9
|
To ja odpowiem na ten apel znanym porzekadłem - prawda jest jak dziura w dupie: każdy ma swoją. TPKKD, SKKW, SKOKW, Gmina... - skoro nikt nie ma zamiaru się wypowiedzieć to uznaję że jednak miałem rację w temacie. 
|
|
|
|
|
|
|
Franc Maurer
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 15 Grudnia 2017, 22:59:34 » |
0
|
Nie ma sensu tu pisać , widocznie tak jak wieść miłosnicza niesie były zarząd TPKKD spelnia sie na innej kolejce wiec i obrona jest. Tam też widocznie obiecuja już setki złotych na remont parowozu z albumu ,ja chciałbym choć zobaczyć 100 tyś z tych milionów obiecanych przez Prezesa na kolejkę . Ale Paweł skąd Pan Kucyk ma wiedzieć co sie na krośniewckiej dzieje . przecież tylko sie słucha opowieści od prawdziwych miłosników kolei . My dla nich to jesteśmy gównem . Oni wszyscy są silni w gębie i mocni w grupie. Niech admin to zamknie , nic nie wnosi . I nie warto tu czego kol wiek wpisywać , bo to jest Towarzystwo wzajemnje adoracji . Co byś nie pisał i czego byś nie zrobił to jesteś nikim. Oni to mają sie czym pochwalić .
|
|
« Ostatnia zmiana: 15 Grudnia 2017, 23:11:58 wysłane przez Franc Maurer »
|
|
|
|
|
mylene
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : 16 Grudnia 2017, 00:00:30 » |
-6
|
Prawda jest jedna, i jeśli chce Pan ją poznać, to ponownie odsyłam do źródła, jeśli nie ma Pan jaj i nie potrafi zadzwonić/napisać do UMIG Krośniewice z pytaniem, czemu takie wspaniałe Towarzystwo zostało wyrzucone z KKW, to może będzie miał Pan odwagę zadzwonić/napisać do PKP, bo to od nich wpłynął wniosek o wyrzucenie TPKKD. Powodzenia, prawda czeka na ujawnienie. Czekamy na Pana wpisy w tym temacie i oby były szczere i zgodne z prawdą, a nie wyssanym z palca bajdurzeniem.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #14 : 16 Grudnia 2017, 09:18:30 » |
+14
|
Ja to się zastanawiam za ile lat wam się to znudzi panowie. Lata lecą, starzejemy się, a mam wrażenie że dla was czas się zatrzymał.
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
lisiogonek
|
 |
« Odpowiedz #15 : 16 Grudnia 2017, 17:12:09 » |
+10
|
(...) Powiem tak owieczki szły za barankiem w ogień . Owieczki teraz zostały same bo baranek dał dupy wilkowi .
Jak dla mnie cytat minimum tygodnia 
|
|
|
|
TWKP : LKM 26004 - już pod parą!
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #16 : 16 Grudnia 2017, 18:22:09 » |
+2
|
Ja to się zastanawiam za ile lat wam się to znudzi panowie. Lata lecą, starzejemy się, a mam wrażenie że dla was czas się zatrzymał.
Znudzi się, jak tylko ostatni mieszkaniec Krośniewic zapomni, że tak gdzie stoi biedra była kiedyś kolejka...
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
mylene
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : 16 Grudnia 2017, 20:55:56 » |
0
|
... starzejemy się, a mam wrażenie że dla was czas się zatrzymał.
My się nie starzejemy, a czas dla nikogo się nie zatrzymuje. Natomiast to, co już dawno powinno pojawić się u obserwatorów wątków KKW, to chęć szukania informacji, o takim, czy innym problemie, u jego źródła, w tym przypadku u Towarzystwa lub w PKP. Należy pytać zainteresowanych, bo to oni powinni przedstawić swoje poglądy. Niestety tutaj nie jest obecne Towarzystwo i nie ma też osób z PKP, które podjęły przedmiotową decyzję. W związku z powyższy, jakakolwiek dyskusja o przyczynach usunięcia TPKKD z Krośniewic będzie jałowa ze względu na brak dostępu do faktów niezbędnych do oceny zaistniałej sytuacji. Jeśli ktoś może, to niech spyta zarząd Towarzystwa lub osobę decyzyjną w PKP i przedstawi tu czego się dowiedział. Tak będzie najlepiej.
|
|
« Ostatnia zmiana: 17 Grudnia 2017, 12:04:55 wysłane przez mylene »
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #18 : 16 Grudnia 2017, 22:02:27 » |
+5
|
My się nie starzejemy, a czas dla nikogo się nie zatrzymuje. Z pewnością zdarzyło się Wam jechać samochodem piaszczystą drogą pośród łąk, i nagle przed autem zauważyć coś jakby garb na drodze, który idąc dalej w zarośnięty teren kontynuował swą garbatość w lewo i w prawo. W Waszych umysłach natychmiast neurony przekazały jedyny słuszny sygnał - tu mogły przebiegać tory jakiejś kolejki. I w tym momencie dostrzegliście kątem oka stojące po prawej stronie duktu którym jechaliście przekrzywione, sczerniałe od upływu czasu drzewce posiadające zwieńczenie w postaci resztki skorodowanych, pogiętych blach na których miejscami widać było ślady białej i czerwonej emalii. Tak - to najważniejszy dla miłośnika kolei znak - krzyż świętego Andrzeja. Kiedyś strzegący przejazdu, a dziś schowany w kępie olch bujnie wyrastających w sąsiedztwie dawnego skrzyżowania drogi po której jedziemy, i tej kolei dla której czas upłynął nieubłaganie. To jest przemijanie - konsekwencją każdych narodzin będzie śmierć. Tak jak w przypadku ludzi, tak jest też dla kolei pisane. I nie ma sensu z tym walczyć. Czy towarzystwa ze sobą walczyć będą, czy się rozwiążą, to... Parafrazując Kondratowicza: Bo nie wszystkim pomógł los - I ten wąski tor śmiech zmienił w łzy. W szczerym polu stary krzyż (św. Andrzeja - dop. Kuca)Nie pamięta już Gdzie tory szły.P.S. Jak przeczytałem com napisał, stwierdzam: Ale żem się filozoficznie nastroił tymi piwami... Dobranoc.
|
|
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2017, 22:05:36 wysłane przez Kucyk »
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #19 : 17 Grudnia 2017, 07:42:56 » |
+3
|
My się nie starzejemy[...]
Zdradzicie nam jak to robicie? Każdy by tak chciał 
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
|