Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:24:53 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ratujmy nastawnie w Naleczowie  (Przeczytany 89145 razy)
kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #80 : 08 Września 2005, 15:42:27 »
0

I mówcie kiedy impreza z zamurowywaniem okien, może skołuje jakieś narzędzia.
Krzysiek
Mechanik
Długość toru:: 150 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #81 : 08 Września 2005, 16:07:00 »
0

Cytat: "statek"
P.S. Dla tych którzy pracowali 3.09.2005 jest upominek od naczelnika.

Zawsze przyjeżdżam nie wtedy kiedy potrzeba ;-)

Pozdrawiam
Krzysiek
Jarek Franczyk
Zawiadowca
Długość toru:: 409 m

W terenie W terenie

prawdziwa kolej odjechała z ostatnim parowozem...

« Odpowiedz #82 : 09 Września 2005, 08:41:44 »
0

Cytat: "Krzysiek"

Zawsze przyjeżdżam nie wtedy kiedy potrzeba ;-)

Ja też ;-D

Prawdziwa kolej odjechała z ostatnim parowozem...
Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #83 : 09 Września 2005, 08:49:01 »
0

Panowie, dostaliśmy od naczelnika cegłę (ok 500szt. powinno wystarczyć:)) do zamurowania części okien tylko teraz pytanie, które pokoje zostawiamy dla siebie (na jakiś pokój socjalny dla MK). Mam wstępna akceptację, że możemy się budynkiem zaopiekowac i mieć go do własnej dyspozycji, oczywiscie w zamian za utrzymywanie stacji Nałęczów Wąsk. w czystości. Wydaje mi sie że to dobry układ. Kiedy robimy kolejny wypad do Nałęczowa?

Ja proponowałbym w sobotę 17.09.2005 od 9.00 przy stacji PKP NAŁĘCZÓW (trójkąt)

Co wy na to??

kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #84 : 09 Września 2005, 08:56:58 »
0

Siedemnastego lecę służbowo za granice, ale jeśli nie wypali to ja i brat jesteśmy z wami pewniakowo, dam znać.
Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #85 : 09 Września 2005, 10:02:13 »
0

17.09.2005 nie jest SZTYWNYM terminem, tylko propozycją. Po to właśnie gadamy, żeby ustalić. Najlepiej aby wszystkim pasowało. Jak nie 17.09 to może być przecież 24.09, co WY na TO :?:

:roll:

Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #86 : 09 Września 2005, 10:13:36 »
0

A ja Was pogodzę i powiem, że lepiej żeby w każdy weekend przyjechało tyle osób ile akurtat może a nie tak, że się ustali jeden termin i też przyjedzie tylko tyle ile może. W ten sposób się robota posunie do przodu bardziej.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #87 : 09 Września 2005, 11:48:59 »
0

Cytat: "Piottr_tt"
A ja Was pogodzę i powiem, że lepiej żeby w każdy weekend przyjechało tyle osób ile akurtat może a nie tak, że się ustali jeden termin i też przyjedzie tylko tyle ile może. W ten sposób się robota posunie do przodu bardziej.

Może być i tak...  nie jest to złe bo wiadomo, że nie każdy może wtedy, co może inny, he he.  :lol:
Ale dobrze by było mimo wszystko ustalić kto kiedy może przyjechać do Nałęczowa do prac na NKD, aby nie zdarzyło się tak, że przyjedzie jedna osoba. Dobrze by było ustalić kto mógłby być w określonym terminie by wówczas umówić się kto, co może wziąć i co będziemy robić. Trzeba uniknąć dezorganizacji, prawda??
 :wink:

kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #88 : 09 Września 2005, 13:41:20 »
0

My ze statkiem będziemy 24 i robimy nastawnie no i kosimy dalej, wy możecie robić semafor, dwie ekipy w dwóch miejscach się przydadzą, my żeśmy nic przy semaforze nie kombinowali i żeby wam nic nie dezorganizować narazie się nie tykamy by nie było zadnych nieporozumień kto coś zrobił kto czegoś nie zrobił.

Ostatnio tez sie podzieliliśmy na dwie ekipy, a momentem nawet na 3, dwóch kosiło tor główny do nastawni, dwóch dokańczało wycinke trójkąta, a dwóch odkopywało tor przy koźle na stacji normalnej by kusił swoim widokiem. Jakaś organizacja dobrze pomaga, o ile tylko jest wystarczająco narzędzi.
Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #89 : 12 Września 2005, 07:26:33 »
0

Cytat: "kolejdojazdowamarecka"
My ze statkiem będziemy 24 i robimy nastawnie no i kosimy dalej, wy możecie robić semafor, dwie ekipy w dwóch miejscach się przydadzą, my żeśmy nic przy semaforze nie kombinowali i żeby wam nic nie dezorganizować narazie się nie tykamy by nie było zadnych nieporozumień kto coś zrobił kto czegoś nie zrobił. (....)

Ja też powinienem być 24 IX. Mam nadzieję, że pogoda nie popsuje tych planów. Do malowania semafora przydałaby się być może jakaś odpowiednio długa drabina (no chyba, że da się wejść na semafor i pracować bez jej użycia, ale tego do końca nie wiem - jak będę to zrobię wizję lokalną co i jak). by było chociaż na razie zacząć i np. obskrobać semafor szczotką drucianą ze starej farby. Jeśli drabina okazałaby się niezbędna, to wiadomo, że ze trzeba by ją skombinować, i że ze względu na jej (zapewne) gabaryty ktoś kto ma czym, musiałby to przywieść. Ja nie mam takiej możliwości. Najlepiej byłoby po szynach, ale nie wiem jak upatrują się na to właściciele drezynowego taboru. Najwyżej jak będą trudności to pomogę przy nastawni, a nad semaforem zastanowimy sie potem.

Pozdrawiam.

Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #90 : 12 Września 2005, 10:43:12 »
0

Wszystko wskazuje na to, że semafor zostanie odłożony na potem, a w pierwszej kolejności siły skupione zostaną na już rozpoczętych pracach (po rozmowie z niektórymi wolontariuszami). Z uwagi na konieczność zaangażowania sił i środków w prace przy semaforze (semafor ma z 8[m] wysokości) i na to, że owe siły i środki skupione są obecnie na już rozpoczętych pracach, logicznym zdaje się dokończenie tych rozpoczętych prac. Szczegóły w temacie "Malowanie semafora w Nałęczowie"  :arrow: http://www.kalito.martel.pl/forum/viewtopic.php?t=589

grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #91 : 12 Września 2005, 20:41:10 »
0

Nie moge regularnie bywac w Naleczowie, z raji prac innych nie zaleznych ode mnie. ale grafik zaprezentowany przez kol. Jarka wydaje mi sie sluszny i wart poparcia
Pod koniec tygodnia prawdopodobnie bede w okolicach, tzn w domu i moze nawiedze NKD moze nawet samodzielnie z kosa w rekach i cos zadzialam. Narazie moge wspierac dobrym slowem zza komputera. Tak trzymac. Pozdrawiam dzielnych rycerzy pracujacych na szlakach NKD!!!

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #92 : 22 Września 2005, 09:17:58 »
0

Kto będzie w sobotę w Nałęczowie :?:
Nie chciałbym przyjechać i być sam...

Dajcie znać tu na forum kto będzie na 100%.

Pozdrawiam  :!:  

statek
Młotkowy
**
Długość toru:: 130 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #93 : 22 Września 2005, 20:38:16 »
0

Witam

No właśnie, z sobotą ja mam narazie problem gdyż wyskoczyły mi dodatkowe obowiązki ale jeśli się wyrobię jutro, to będę, jeśli nie to, dopiero za tydzien. Niestety, są sprawy ważne i ważniejsze:(. Ale odpowiedź dam dopiero w piątek wieczorem.
kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #94 : 23 Września 2005, 12:54:27 »
0

Ja nie będę mógł przyjechać, wyskoczyłą mi nagle ważna sprawa związana ze ślubem.
statek
Młotkowy
**
Długość toru:: 130 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #95 : 23 Września 2005, 20:32:16 »
0

Więc Panowie robimy tak, że przeniesiemy jutrzejsze prace na za tydzień czyli 2.10 bo chyba każdemu jakoś teraz było nie na rękę. Ja nie będę dostępny w necie w przyszłym tygodniu tak więc umawiajcie się z Grzeskiem Sykutem co do planowanych prac.
Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #96 : 26 Września 2005, 11:12:05 »
0

Ja raczej będę 2 X. A wy? Piszcie...

kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #97 : 26 Września 2005, 15:33:39 »
0

Wczoraj jak je jechałem do domu widziałem 2 osoby kręcące się w pobliżu wykoszonej niedawno przez nas rampy, przyznać się , którzy to .... Chichot
Jarek Franczyk
Zawiadowca

W terenie W terenie

« Odpowiedz #98 : 27 Września 2005, 06:58:17 »
0

Cytat: "kolejdojazdowamarecka"
Wczoraj jak je jechałem do domu widziałem 2 osoby kręcące się w pobliżu wykoszonej niedawno przez nas rampy, przyznać się , którzy to .... Chichot

Oby nie szbrownicy jacyś, he he....
Ale gdyby.... ups.... to nie byłoby śmieszne... :shock:

kolejdojazdowamarecka
Gość
« Odpowiedz #99 : 27 Września 2005, 11:38:26 »
0

Nie wyglądali na szber, jeden miał chyba aparat.
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!