arti281
|
 |
« Odpowiedz #100 : 07 Stycznia 2008, 23:16:20 » |
0
|
Mam nadzieję...
Bo w Nasielsku też mieli "Dać radę", a ostatnie próby "dawania rady" były w Mławie. Może Starachowice są inne... A to już ich problemy nie nasze.Na razie musimy się rozmówić z zainteresowanymi co i jak i na jakich zasadach.
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #101 : 07 Stycznia 2008, 23:41:33 » |
0
|
My wolontariusze z SKW nieraz pokazaliśmy że umiemy sie zorganizować do roboty i że znamy sie na tym co robimy :wink: Rok 2008 powinien być rokiem bardziej pod znakiem prac torowych niż turystycznym. Mi najbardziej tęskno do wózeczków torowych bo co to za robol torowy bez swojego pojazdu :mrgreen: Jak coś to mam full zapału do pracy i musze gdzieś tą energie rozładować. :mrgreen: Na PKP nie ma obecnie przyjęć do prac torowych więc narazie mi wąskie tory muszą wystarczyć :wink: Fajnie by było widzieć też kolegów z Piotrkowskiej kolejki na wąskich w Starachowicach :grin:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #102 : 08 Stycznia 2008, 13:34:19 » |
0
|
Hmm a stan taboru zachowanego w Piotrkowie? Na wagony osobowe nie ma co liczyc bo ich nie ma. Zostaje WLs150 i Lyd2 (bez silnika) i troche odstawionych przez ostanie kilkanascie lat wagonow towarowych
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #103 : 08 Stycznia 2008, 14:12:02 » |
0
|
... a po owocach ich poznacie. Po owocach...
|
|
|
|
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #104 : 08 Stycznia 2008, 18:54:04 » |
0
|
... a po owocach ich poznacie. Po owocach... To może niech zotanie tam gdzie jest?
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #105 : 08 Stycznia 2008, 19:51:23 » |
0
|
Owoce były i to duże jak na wolontariuszy, tylko ktoś te owoce zjadł i ogryski na torach zostawił :neutral: A jak długo może stac tabor nie używany? To że stoi nie znaczy że nie niszczeje. W Starachowicach nie bedzie mu źle, a tak można go uratować przed zezłomowaniem. Ale ja stoje na niższej gałęźi i teraz wszystko jest zależne od tego co ustali wyższa instancja :wink: Ja tu tylko sprzątam.... znaczy sie tory naprawiam :mrgreen:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #106 : 08 Stycznia 2008, 20:44:01 » |
0
|
W Piotrkowie mamy Tabor, ale nie ma gdzie nim jeździć. W Starachowicach jest gdzie, ale nie ma taboru(dobra, jest, ale mało). Oczywiste jest zatem myślenie że należy połączyć siły. A tak właściwie to jaki tabor znajduje się w Piotrkowie? Czy tylko Lyd1, Lyd2 i trochę wagonów towarowych? Może istnieje możliwość przebudowania części z nich na osobowe?
|
|
|
|
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #107 : 08 Stycznia 2008, 21:51:49 » |
0
|
W Piotrkowie mamy Tabor, ale nie ma gdzie nim jeździć. W Starachowicach jest gdzie, ale nie ma taboru(dobra, jest, ale mało). Oczywiste jest zatem myślenie że należy połączyć siły. A tak właściwie to jaki tabor znajduje się w Piotrkowie? Czy tylko Lyd1, Lyd2 i trochę wagonów towarowych? Może istnieje możliwość przebudowania części z nich na osobowe? Dlatego dążymy do tego aby trafił tam gdzie jest potrzebny i będzie użyteczny.Może dla niektórych to nie wiele sądząc po wypowiedziach ale to ich problem.Nie nasz i nie tych do krórych trafi.
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #108 : 08 Stycznia 2008, 22:09:42 » |
0
|
Koledzy z Piotrkowskiej kolejki do was ta prośba. Jakby zapadła decyzja z góry ze ma nastąpić całkowita likwidacja torowiska :cry: ( co mam nadzieje ze za mojego życia to nie nastąpi) to dajcie mi znac wcześniej bym mogł uratować zwrotniki i elementy rozjazdów. Wierzcie że bede przed złomiarzami i kawałki waszej kolejki bedą istnieć na SKW :wink:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #109 : 08 Stycznia 2008, 22:59:27 » |
0
|
Koledzy z Piotrkowskiej kolejki do was ta prośba. Jakby zapadła decyzja z góry ze ma nastąpić całkowita likwidacja torowiska :cry: ( co mam nadzieje ze za mojego życia to nie nastąpi) to dajcie mi znac wcześniej bym mogł uratować zwrotniki i elementy rozjazdów. Wierzcie że bede przed złomiarzami i kawałki waszej kolejki bedą istnieć na SKW :wink: Nie jestem pewien czy nastapi taka decyza ponieważ torowisko w obrębie stacji jest wpisane do rejestru zabytków tak jak cały kompleks stacyjny,choć w tych czasach nie będzie z tym pewnie większego problemu.I tu wlaśnie był chwyt ponieważ konserwator zabytków wpisał tylko ta część.Reszty torowiska nie chciał ale to już było w innym wątku 750mm. W razie niczego damy znać :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #110 : 09 Stycznia 2008, 00:59:08 » |
0
|
To jeżeli torowisko jest wraz z terenem wpisane w rejestr to powinniście zostawic sobie jakis tabor, chociaż lokomotywke i wagonik no i oczywiście jeden wozek torowy bo nawet na tak niewielkim oprzarze trzeba dbać o tory :wink: Jak bedziecie potrzebowac pomocy przy pracach torowych to służe pomocą :wink:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
piotrbel
Nowicjusz

Długość toru:: 19 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #111 : 10 Stycznia 2008, 17:38:27 » |
0
|
To jeżeli torowisko jest wraz z terenem wpisane w rejestr to powinniście zostawic sobie jakis tabor, chociaż lokomotywke i wagonik no i oczywiście jeden wozek torowy bo nawet na tak niewielkim oprzarze trzeba dbać o tory :wink: Jak bedziecie potrzebowac pomocy przy pracach torowych to służe pomocą :wink: Ztego co się orjętuje to torowisko które tam pozostało,jest w dość dobrym stanie , więcei pracy potrzebuje szopa gdzie stoją lokomotywy i na tym towarzystwo powinno się skupic
|
|
|
|
miłosnik
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #112 : 10 Stycznia 2008, 20:14:34 » |
0
|
To jeżeli torowisko jest wraz z terenem wpisane w rejestr to powinniście zostawic sobie jakis tabor, chociaż lokomotywke i wagonik no i oczywiście jeden wozek torowy bo nawet na tak niewielkim oprzarze trzeba dbać o tory :wink: Jak bedziecie potrzebowac pomocy przy pracach torowych to służe pomocą :wink: Ztego co się orjętuje to torowisko które tam pozostało,jest w dość dobrym stanie ,więcei pracy potrzebuje szopa gdzie stoją lokomotywy i na tym towarzystwo powinno się skupic zAPRASZAMY choć dyskutantom mówimy DOŚĆ
|
|
|
|
|
|
|
piotrbel
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #113 : 19 Stycznia 2008, 20:34:26 » |
0
|
Arti281 niema się co obrażac, takie są fakty i z nimi trzeba się pogodzic
|
|
|
|
miłosnik
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #114 : 20 Stycznia 2008, 11:33:34 » |
0
|
Arti281 niema się co obrażac, takie są fakty i z nimi trzeba się pogodzic Nikt na nikogo się nie obraża :mrgreen: Jakie są fakty wg Ciebie?I z czym mamy się pogodzić?Ty chyba nie rozumiesz pewnych intencji UM i ZGN.Przeczytaj sobie ten wątek od poczatku jeszcze raz .Taka prośba :lol:
|
|
|
|
|
|
|
piotrbel
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #115 : 21 Stycznia 2008, 15:35:26 » |
0
|
Arti281 niema się co obrażac, takie są fakty i z nimi trzeba się pogodzic Nikt na nikogo się nie obraża :mrgreen: Jakie są fakty wg Ciebie?I z czym mamy się pogodzić?Ty chyba nie rozumiesz pewnych intencji UM i ZGN.Przeczytaj sobie ten wątek od poczatku jeszcze raz .Taka prośba :lol: :oops: Nie będziemy się dochodzic o szczegóły,ale szopa się leje i to fakt,a skoro szukasz miejsce na wasz tabor to już jest (chyba) koniec koleiki :razz:
|
|
|
|
miłosnik
|
|
|
arti281
|
 |
« Odpowiedz #116 : 21 Stycznia 2008, 20:04:01 » |
0
|
Wnioski nasuwaja się same.Niestety :cry:
|
|
|
|
|
|
|
marcinsemek
Młotkowy

Długość toru:: 130 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #117 : 22 Stycznia 2008, 14:07:17 » |
0
|
Co wy z tymi Strachowicami?
|
|
|
|
Wąskotorowiec
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #118 : 22 Stycznia 2008, 14:11:37 » |
0
|
Co wy z tymi Strachowicami? A co mają Starachowice do Piotrkowa? Chyba pomyliłeś wątki...?
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #119 : 23 Stycznia 2008, 22:38:10 » |