Świat kolejek wąskotorowych SMF
03 Października 2024, 21:37:52 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 4 5 [6]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Z zycia Kaliskiej KD.  (Przeczytany 111939 razy)
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #100 : 19 Kwietnia 2010, 21:10:03 »
0

Dla mnie to jest mierna podróba KolejTV, zwłaszcza bardzo słaba technicznie.

Phinek
Gość
« Odpowiedz #101 : 19 Kwietnia 2010, 21:14:41 »
0

.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 15:35:24 wysłane przez Phinek » Zapisane
gajos
Minister
Długość toru:: 1201 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #102 : 19 Kwietnia 2010, 21:23:00 »
0

No dokładnie. Jakość ma się tak jak normalny tor do wąskiego. Słaby dżwięk, zwłaszcza z kamery (Panowie a wiatrochron na mikrofony!!), komentarze w dziwnym języku, już pominę brak jakiejś wąskiej Dagmary Myślę że program wiele by zyskał gdyby montażem zajął się "Jacentyglm". Co nie zmienia faktu że treść jest bardzo interesująca a kanał dołączyłem do subskrybowanych.
Zresztą brawo dla pomysłodawców za inicjatywę!!

Maszynisto!
Dając Rp1 gdzieś na kolejce ginie wolontariusz i idzie do czyśćca łowić!
http://pl.youtube.com/user/gajosgitara
http://picasaweb.google.pl/gajosgitara
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #103 : 20 Kwietnia 2010, 01:14:04 »
0

Cóż, kanał jest inicjatywą oddolną pasjonata. Za swoje pieniądze najmuje operatora, sprzęt i wozi go po kraju. A że lektor dziwnie mówi? Fakt, nie jest to Ksawery Jasieński, który swoim aksamitnym głosem z cudnym teatralnym "ł" obwieszcza nam w warszawskim metrze nazwy stacji. Lektor jest rodowitym Niemcem, który zadał sobie sporo trudu, żeby nasz nienajprostszy język opanować w stopniu nieosiągalnym dla większości obcokrajowców. Śmieszne? Może trochę, ale doceńmy starania i zaangażowanie.
Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #104 : 20 Kwietnia 2010, 09:09:57 »
0

Cytat: "Paweł Niemczuk"
Śmieszne?

Raczej ironia losu Pawle ;-)

Pozdr.<br />CAr.<br />
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #105 : 20 Sierpnia 2010, 16:25:59 »
0

No to może powrocimy na kaliski szlak. A tuuu - jak się okazuje - po staremu - co prawdA NIE WYPADAJA JUŻ Z LOKOMOTYW, ale ...
Pijany "dbał" o kolejowe bezpieczeństwo

19 sierpnia, 2010 - 20:30 — wojtys@rc.fm
Nawet do 5 lat więzienia grozi 48-letniemu mężczyźnie, który pod wpływem alkoholu pomagał prowadzić lokomotywę. W środę został zatrzymany przez policję w Żelazkowie, w powiecie kaliskim. Wcześniej anonimowy rozmówca poinformował policję, że jeden z pracowników Kaliskiej Kolei Dojazdowej Zbiersk-Cukrownia jest nietrzeźwy i pracuje. "Okazało się, że 48-letni mężczyzna miał ok. 2,5 promila alkoholu w wydychanym powietrzu" - powiedziała Bożena Majewska, rzecznik prasowy kaliskiej policji.
Mężczyzna miał dbać o bezpieczeństwo ruchu pojazdu szynowego i jako manewrowy pomagał w prowadzeniu lokomotywy wąskotorowej. Teraz zajmie się nim prokurator.

marciniak@rc.fm

http://www.rc.fm/polityczne/pijany-dbal-o-kolejowe-bezpieczenstwo.h

Znowu pracownicy przynoszą dyshonor kalisko-tureckiej wąskotorowce ! To co wypracowuje się latami - pryska jak bańka mydlana.
Pozdrawiam z Kokanina

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
obserwator
Mechanik
Długość toru:: 239 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #106 : 23 Sierpnia 2010, 16:15:13 »
0

jednym słowem kolega ok333 sugeruje że na kolejce kaliskiej pracują sami pijacy , a pociągi są tu tylko dziełem przypadku  Co?
Ptr
Minister
Długość toru:: 1106 m

W terenie W terenie

FPKW

kolejka
« Odpowiedz #107 : 23 Sierpnia 2010, 16:46:46 »
0

Wystarczy jeden czy dwóch takich debili, jeszcze ktoś kto to rozgłosi i można zniszczyć reputację całej kolejce - także tym porządnym pracownikom którzy wcześniej starali się wypracowywać renomę i dobre imię kolejki. Wszyscy łatwiej zapamiętują złe informacje i do tego chętniej je rozpowszechniają dalej.

To jest przekaz.
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4304 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #108 : 23 Sierpnia 2010, 17:51:22 »
0

Stare chińskie przysłowie mówi: dobre uczynki są pisane na wodzie, złe czyny są ryte w kamieniu. Teraz dla postronnego obserwatora na kolejce kaliskiej pracują sami pijacy...

Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach.
(Edmund Burke)
Brood.K
Dyrektor
Długość toru:: 793 m

W terenie W terenie

Nic na siłę. Weź większy młotek.

« Odpowiedz #109 : 24 Sierpnia 2010, 21:09:11 »
0

Cały czas pamiętam, jak pół dnia w radiu Merkury w Poznaniu podawali w serwisie co godzinę, że nietrzeźwy maszynista doprowadził do zderzenia Lxd2 i ciężarówki na obwodnicy turkowskiej. A to było dobrze kilkanaście lat temu..

obserwator
Mechanik
Długość toru:: 239 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #110 : 26 Sierpnia 2010, 09:53:22 »
0

Dzis rano na punkcie przekazywania wagonów pomiędzy PKP Cargo a SKPL w Opatówku były 133 wagony ze stacją przeznaczenia Żelazków.
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #111 : 14 Września 2010, 23:15:57 »
0

jednym słowem kolega ok333 sugeruje że na kolejce kaliskiej pracują sami pijacy , a pociągi są tu tylko dziełem przypadku  Co?

Ja tego nie sugeruję ! Nie wkladaj w moje usta tego, co nie powiedzialem.  Zacytowalem konkretny tekst i podalem zrodlo.  O tym co wypadl z loka wiem z bezposredniego przekazu od Tomka S. O innych ,,wyczynach'' na przejazdach specjalnych na KKD mozna poczytac w archiwum pl.misc.kolej , więc o co ,,biega'' ? Napewno tego typu zachowan nie mozna ,,zamiatać pod dywanik'' nawet w Aw1 :wink: Pijany pracownik zawsze się kwalifikuje pod  par.52 Kodeksu Pracy.
Pozdrawiam

Ja tego nie wysylam w świat, ja to zbieram na ,,wlasnym podwórku'':

Mało przewozów
14 września, 2010 - 15:23 — figiel@rc.fm
Stagnacja gospodarcza na sieci kolejowej kaliskiego Stowarzyszenia Kolejowych Przewozów Lokalnych. W pierwszym i drugim kwartale 2010r. w całej swojej historii SKPL zanotowoło najbardziej spektakularne spadki przewozów towarowych, realizując kilka procent założonego planu. "Mamy jednak nadzieję, że sytuacja się ożywi"- powiedział Radiu Centrum Robert Matczak, z kaliskiego Stowarzyszenia.

Od kilku tygodni wzrastają przewozy ładunków na sieci kolejowej SKPL, pojawiają się całopociągowe przesyłki oraz pojedyncze wagony. Pocieszającym jest fakt kończących się negocjacji na temat utworzenia bocznic i punktów ładunkowych dla nowych klientów.
wojtys@rc.fm

http://www.rc.fm/polityczne/wykpaliska.html

Radio Centrum jest organem wielkopolskiego samorządu marszałkowskiego  i podlega CKi Sztuki w Kaliszu.
« Ostatnia zmiana: 15 Września 2010, 12:16:19 wysłane przez ok333 » Zapisane

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
Strony: 1 ... 4 5 [6]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!