jednym słowem kolega ok333 sugeruje że na kolejce kaliskiej pracują sami pijacy , a pociągi są tu tylko dziełem przypadku
Ja tego nie sugeruję ! Nie wkladaj w moje usta tego, co nie powiedzialem. Zacytowalem konkretny tekst i podalem zrodlo. O tym co wypadl z loka wiem z bezposredniego przekazu od Tomka S. O innych ,,wyczynach'' na przejazdach specjalnych na KKD mozna poczytac w archiwum pl.misc.kolej , więc o co ,,biega'' ? Napewno tego typu zachowan nie mozna ,,zamiatać pod dywanik'' nawet w Aw1 :wink: Pijany pracownik zawsze się kwalifikuje pod par.52 Kodeksu Pracy.
Pozdrawiam
Ja tego nie wysylam w świat, ja to zbieram na ,,wlasnym podwórku'':
Mało przewozów
14 września, 2010 - 15:23 —
figiel@rc.fm Stagnacja gospodarcza na sieci kolejowej kaliskiego Stowarzyszenia Kolejowych Przewozów Lokalnych. W pierwszym i drugim kwartale 2010r. w całej swojej historii SKPL zanotowoło najbardziej spektakularne spadki przewozów towarowych, realizując kilka procent założonego planu. "Mamy jednak nadzieję, że sytuacja się ożywi"- powiedział Radiu Centrum Robert Matczak, z kaliskiego Stowarzyszenia.
Od kilku tygodni wzrastają przewozy ładunków na sieci kolejowej SKPL, pojawiają się całopociągowe przesyłki oraz pojedyncze wagony. Pocieszającym jest fakt kończących się negocjacji na temat utworzenia bocznic i punktów ładunkowych dla nowych klientów.
wojtys@rc.fm http://www.rc.fm/polityczne/wykpaliska.html Radio Centrum jest organem wielkopolskiego samorządu marszałkowskiego i podlega CKi Sztuki w Kaliszu.